torsdag den 6. marts 2014

HavedrømmeJeg har en plan. Nemlig at vores have skal producere de blomster, der skal bruges til brylluppet - både til udsmykning i kirken, til festen og til brudebuketten (som jeg selv vil binde). 
Jeg ved ikke, om det lykkes. Men jeg vil gøre et forsøg.

Derfor er 37 dahlia'er/georginer nu sat til forspirring i drivhuset - sammen med en mængde liljer og pæoner. Planen er, at der skal laves et langt georginebed med plads til 30 planter, når vi rammer maj måned. Resten skal i krukker og andre steder i haven.

Det er måske lidt tidligt med forspirring. Nogle siger, det er - andre er allerede i gang. Claus Dalby er i gang. Og så kan jeg vel også? Jeg kunne ikke vente - og da slet ikke, når vejret er så forårsagtigt, som det er i år!


_________________________I have a plan. Our garden is to produce all the flowers for the wedding. We need flowers for the decorations on the tables and in the church - and flowers for the wedding bouquet. Actually we need a lot of flowers, because it's a garden wedding! 
I have bought a lot of dahlia tubers, which I have just started indoors. I really hope I'll succeed! 13 kommentarer:

 1. krydser fingre for det lykkes :) flotte er de i al fald

  SvarSlet
 2. Pæonerne skal du nok ikke satse for meget på. Det kan vist godt tage et par år fra man planter dem, til de blomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, det vidste jeg ikke. Tak for info:-) Heldigvis har jeg et par veletablerede i haven allerede - så må jeg satse på dem.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 3. Pas også på dræbersnegle. De ELSKER georginer! Jeg har opgivet dem i min landbohave. Både i bed og krukker. Hilsen Rikke (fra workshoppen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de var også i dem sidste år - men det gik alligevel. Jeg har planer om at være ekstra obs i år - det er især de nye skud, de går efter.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Så flotte blomster - lykke til :)

  SvarSlet
 5. Smukke blomster! Håber det lykkes - jeg havde præcis samme plan sidste år - til et augustbryllup - den gik i vasken, men projektet i sig selv var hyggeligt! :)

  SvarSlet
 6. Det kan godt lade sig gøre. Men du må læse lidt om dem, fordi de kræver lidt pasning, du skal nippe sideskudene af og beregne hvilken dag du skal hive alle hoveder af for at have blomster i fuldt flor til jeres bryllupsdag. Man kan tælle sig baglæns, da de er meget præcise i deres blomstring.
  http://strikkerforlyst.blogspot.dk/2010/09/dahlia.html#links
  Her har jeg fortalt om hvordan jeg gør for at få store og lang stiklet blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for gode råd og for linket - jeg kigger forbi:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Hej Anna
  Smukke blomster og hyggelig plan:-).
  Jeg ved ikke hvornår du skal giftes, men pæoner blomstrer i juni, mens Dahlierne først er i gang fra Slut-juli/August. I hvert fald her hos mig.
  Lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, det skal man jo også tage højde for:-) Jeg skal giftes i august, så pæonerne bliver nok ikke en del af buketten.

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Sikke en fin ide. Meeen mon ikke du skulle finde en dejlig veninde der kunne binde buketten for dig? - Lige den dag går altså lynende hurtig og jeg ville ikke sætte mine penge på, at du også når alt binde, lige den smukke buket du havde forestillet dig. Ikke for at vær lyseslukker, men mere for at du ikke ender med en total overstresset dag, som du ikke kan nyde fordi du skal nå alt alt for meget. Håber for dig og din familie at I får en uforglemmelig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar:-) Vi skal først giftes sidst på dagen, så jeg regner med, at det går - men jeg laver lige en generalprøve (eller flere), og så må vi se, om det kan presses ind i programmet:-)

   Kh
   Anna

   Slet