onsdag den 19. februar 2014

Status på brudekjolesyningen





Askil sov tre (!) timer i formiddags, og det blev udnyttet af mig. Det er utroligt, hvad man kan nå på tre timer! (Især når man kun er vant til at have max halvanden time). Det blev til en halv nederdel i den silke, jeg har købt til at sy prøvemodellen af min brudekjole.

Skørtet under nederdelen er lidt kantet og yder ikke nederdelen retfærdighed - ligesom det er svært at fotografere silkens rigtige glans. Silken har heller ikke samme tyngde som den rigtige brudesilke og kommer derfor til at falde lidt anderledes. 

Men indtil videre er jeg tilfreds med resultatet og har en god fornemmelse. Det begynder at krible i fingrene efter at komme i gang med den rigtige silke (som jeg vist ikke har fået vist på bloggen endnu), og jeg må indrømme, at denne prøvekjole bare skal overstås. Og samtidig nytter det ikke noget at sjuske, for pasformen skal være i orden og syteknikkerne lært, inden der klippes i brudesilken.




Som I kan se, så har jeg valgt den limegrønne og den æblegrønne silke. Det giver ikke en nær så vovet kjole som nogle af de andre farvekombinationer, og måske bliver den lidt kedelig. Men da jeg gerne vil have en fornemmelse af brudekjolens udseende, har jeg valgt to farver, som ligger tæt på hinanden.

Silken er købt hos Kølkær Stof og Hobby. Jeg har desværre aldrig været i den fysiske butik (som efter sigende skulle være et besøg værd), men jeg har handlet flere gange i deres webshop. De har et stort udvalg af thaisilke i mange flotte farver - dem kan du se lige her


_________________________



Askil slept three hours this morning (normally he only sleeps one hour), and I spent the time sewing the skirt (or half of it) for my wedding dress test. I have decided to use two colors which are close to each other. So far the pattern works well, and I really look forward to start making the real wedding dress. 



18 kommentarer:

 1. er spændt på at se den endelige version - både her og med brudekjolen :)

  SvarSlet
 2. Wow, hvor bliver den bare flot, Anna!!

  SvarSlet
 3. Du er så sej, at du selv vil sy din egen brudekjole. Er så spændt på st se den. Også den grønne kjole her. Den grønne er så flot.

  SvarSlet
 4. Du er så sej, at du selv vil sy din egen brudekjole. Er så spændt på st se den. Også den grønne kjole her. Den grønne er så flot.

  SvarSlet
 5. Det ser godt ud med de to grønne farver sammen. Glæder mig til at se den færdige kjole.

  SvarSlet
 6. Det ser virkelig spændende ud! Jeg glæder mig altså til at se hvordan den endelige brudekjole bliver!
  Her er jeg jo også gået på jagt efter en brudekjole efter at kæresten har friet! Dog skal jeg ikke selv igang med symaskinen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Et STORT tillykke med det, Edith! Hvor er det bare dejligt for dig. Hvis ikke du skal sy brudekjole, så skal du i hvert fald lave kagen? ;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Ihhh hvor spændende indtil videre ser det virkelig smukt ud og sejt du vil sy din egen brudekjole

  SvarSlet
 8. Wauh....glæder mig til at se mere...og grøn/grøn :-) lige det jeg foreslog:)))

  SvarSlet
 9. Jeg har været i Kølkær Stof og Hobby butik. Jeg vil umiddelbart ikke sige at den er noget særligt. De har mange ting. Men ikke nær så meget som Stof & Stil. Men det kan da altid blive et udflugtmål for den nysgerige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henny

   Stof og Stil er også en skøn butik, som jeg ofte benytter - især til basisstofferne. Men jeg synes, det er vigtigt at støtte konkurrenterne til Stof og Stil og Stof 2000, så det hele ikke bliver så ensrettet. De mindre butikker har et andet - og ofte mere interessant, synes jeg - udvalg end kæderne. Som sagt har jeg aldrig været i den fysiske Kølkær butik, men andre bloggere har snakket godt om den - og der er mange lækre stoffer på deres website:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Så flott den blir - gleder meg til å se fortsettelsen :)

  SvarSlet
 11. Ih, hvor bliver det fint! De grønne farver er så lækre. Og så lyser det bare langt væk at du kan håndværket til perfektion :)

  Jeg glæder mg til at se mere - både af denne og brudekjolen!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 12. TUSIND TAK for jeres søde kommentarer. Nu vil jeg sy videre på nederdelen og udnytte, at Askil sover:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 13. Skønt at du valgte mit forslag også ;0) Den bliver SÅ flot med de to farver.
  Din indstilling til Stof&Stil og Stof2000 glæder mig. Det ER nemlig vigtigt at støtte de små stofbutikker, som har et meget anderledes udvalg og ét, som du ikke lige møder alle andre steder.
  Alligevel må jeg sige, at de kommer ret godt med, i hvert fald med print og priser. Det er tydeligt, hvor de finder inspirationen…
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 14. Wauw, hvor bliver den bare smuk! Jeg er helt vild med den :)

  SvarSlet