fredag den 28. februar 2014

PrøvekjoleJeg øver mig på brudekjolesyningen, inden jeg sætter saksen i den dyre brudekjolesilke. Pasformen (dvs. mønsteret) skal være i orden, og syteknikkerne skal mestres. 

Denne kjole er en afprøvning på brudekjolemønsterets overdel. Underdelen er bare en, som jeg efterfølgende har sat på.

Overdelen har krave, som går i et med forstykket - og det er altså ikke helt nemt at få pænt i nakken og ved skuldersømmene. Så her skal øves. 

Prinsessesnittet sidder flot på mig, men stoffet skal holdes til, så der ikke opstår "lus". På denne model trækker stoffet forkert. Det skal øves.

Ærmerne har jeg nogenlunde styr på - men de skal afkortes på den endelige brudekjole. Og det skal afprøves først.

Som sagt er dette bare en prøvekjole. Jeg ved ikke, om den nogensinde bliver færdig. Den sidder fint på mig, men den er syet i billig polyestertaft og nok ikke en kjole, som jeg kommer til at bruge særlig meget. 

Næste skridt er at sy overdelen op i den grønne silke - hvor den rigtige vlieseline benyttes, og hvor jeg forhåbentlig har lidt bedre styr på syteknikkerne - og faldgruberne. 


_________________________I'm testing my patten for my wedding dress. I need to master the sewing techniques, before I sew the actual dress. This is a test of the top of my wedding dress.  18 kommentarer:

 1. Hold op - den er smuk. Du er så dygtig :-)

  SvarSlet
 2. Den ser fin ud, men god ide, at øve de forskellige detaljer så det er noget som gøres den dag du skal sy for alvor. Det bliver spændende, er jeg sikker på.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Synes det er imponerende at du syer din egen brudekjole :) Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat :)

  SvarSlet
 4. Hold nu op alle de fine detaljer.

  SvarSlet
 5. Hvor er den bare flot, er vild med farverne, spændt på at se den næste og er da sikker på at du nok skal få styr på alle teknikerne. Du ved godt at du ikke må sy hele kjolen selv, men skal have en til at sy noget af den, ellers bringer det ulykke har jeg hørt :-)

  Tak for handlen af det lækre stof, glæder mig til at sy af det :-). God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak for handlen - dejligt du kunne bruge det!
   Jeg er ikke spor overtroisk, og da jeg har kendt Jonas i 12-14 år efterhånden og har hus og ikke mindst to børn med ham, så tror jeg, at vi har fået slebet de skarpeste kanter af;-) Men det kan da godt være, jeg skal overveje at lade ham sy et par sting eller to;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Nøøøøj Anna, din kjole bliver så smuk. Er vild med alle de fine små underspillede og elegante detaljer.

  SvarSlet
 7. Hej Anna
  Jeg er vildt imponeret over din sy-iver og du springer bestemt ikke over hvor gærdet er lavest, tænk at lave test på test inden det endelig gælder, den tålmodighed havde jeg ikke da, jeg i sin tid syede min egen brudekjole, men der havde jeg også et færdigt mønster som jeg ikke selv lavede rettelser til så jeg gik på kompromis og syede de ærmer der var på modellen selv om en anden type nok ville ha' klædt mig bedre.
  Jeg havde rigtig meget glæde af syvejledningen , det var et Vogue mønster og der var fine vejledninger til nogle tricks jeg ikke kendte men som jeg har haft glæde af sidenhen,
  Kan ikke lade være med at dele (men måske kender du det allerede) Når man har en søm som den du har f.eks. på manchetten og man vil havde kanten til at blive "skarp" tager du den del der skal være mindst synlig/bagside, på manchetten vil det være det sorte , du syr en smal stikning helt ude ved kanten hvor du tager begge deles sømrum med, på den måde vil det pink stof lægge sig en anelse ud over det sorte og kanten bliver rigtig fin. Håber det giver mening, men det er svært at forklare. Hvis du skulle være interesseret kan jeg evt. sende dig en kopi af det punkt i syvejledningen.
  Mange hilsner Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Kirsten! Det er sådanne kommentarer, som jeg ELSKER - for det er så dejligt at lære nyt! Hvis du har overskud, må du meget gerne sende en kopi af syvejledningen - evt bare som et billede til min mail (annasvenning@live.com)? Jeg er nemlig bedst til billeder, selvom jeg har en nogenlunde fornemmelse af, hvad du mener.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Hej Anna

   et hurtigt kig i "systuen" som i den grad trænger til en oprydning (der er jeg også langt bagefter dig i effektivitet )
   gav ikke resultat jeg er bange for mønsteret er røget på fjernlager, brudekjole -mønster har der ikke været brug for de sidste 20 år :-)
   Men jeg fandt et link til en beskrivelse på Stof 2000's hjemmeside http://stof2000.dk/userfiles/files/gode%20raad/1_Pinstikning.pdf
   det er godt nok ikke så detaljeret en beskrivelse håber du kan bruge den ellers skriv et par ord så vil jeg meget gerne kigge en gang mere i mønstersamlingen.
   Med få ord kan man beskrive det som en kantstikning hvor man istedet for som normalt at sy gennem alle fire lag stof syr gennem de 3 bageste lag. Der hvor udfordringerne kommer er ved hjørner og rundinger hvor det ikke altid er muligt at komme til, men jeg har erfaret at hvis men sy stikningen der hvor man kan komme til så holder det lidt på resten også.
   God arbejdslyst, er vildt spændt på at se den færdige brudekjole
   hilsen
   Kirsten

   Slet
  3. Tusind tak, Kirsten!

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Jeg er ret imponeret…
  Er selv en garvet "syer" med dyb og inderlig tålmodighed. Alligevel havde jeg nok ikke syet to kjoler inden jeg nåede til den endelige. Det er flot gået. Jeg syede ikke min egen, det gjorde min mor, efter mine tegninger.
  Spændt på at se den grønne også. Rigtig god vind.
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 9. … for resten, Kirstens fif kan jeg kun anbefale.
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 10. Det bliver uden tvivl en helt utrolig smuk brudekjole - og sikke meget tid du allerede har brugt på den. Superflot detalje med den overlappende krave i nakken.
  Bedste tanker herfra*

  SvarSlet
 11. Må en nybegynder (inden for syning), som også er ivrigt for at lære, spørge hvad "lus" er? :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selvfølgelig! Jeg er ikke helt sikker på, at de kaldes lus i fagtermen, men det er sådan, jeg har lært dem at kende. Det er de små folder, som kan opstå i stoffet, når du syr to stykker sammen. Det er især i ærmegab og i prinsessesnit, hvor de to stykker stof, der skal sys sammen, ikke er helt lige lange. Hvis du ser på mit indsnit på overdelen, så kan du se, at stoffet ligesom "rynker" eller "trækker" - der er ikke lus (stoffolder), men stoffet skal holdes bedre til.
   Giver det mening?

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Ja, det giver super god mening. Tusinde tak for den gode forklaring :)

   Mvh. Anja N

   Slet
 12. ... og bliver da lige nødt til at tilføje, at jeg også er helt vild med den måde nakken er lave på, hold nu op det er flot!

  Mvh. Anja N

  SvarSlet