mandag den 3. februar 2014

Mine foretrukne stof-webshopsJeg er flere gange blevet opfordret til at skrive et indlæg om de webshops, hvor jeg køber stof (flere års stofafhængighed har givet mig et ret godt kendskab til, hvor de gode pushere findes). Nu har jeg så endelig taget mig sammen til det. Og er du en svag sjæl med hang til stoffer og ingen penge på kistebunden - ja, så skal du nok ikke læse videre.

For en god ordens skyld vil jeg lige - inden vi går i gang med linksene - pointere, at jeg ikke har fået hverken penge, stof eller andre goder fra de stofbutikker, jeg anbefaler.


Jeg køber stof i både Danmark og i udlandet. USA er langt det billigste sted at handle stoffer. Her kan du finde designerstoffer, som i Danmark koster 150 kr meteren, til bare 50-60 kr meteren. Men du skal være obs på, at du skal betale moms (25%) plus Post Danmarks importbegyr (omkring 160 kr), når pakken ankommer til Danmark - og overstiger pakken den magiske grænse på 1150 kr, skal der også betales told oven i (10%). Så hold pakkerne under denne grænse. Du kan nemt regne din importregning ud ved at bruge denne side.  

Nu når vi er ved USA, så er Fabric.com mit foretrukne sted. Der er mange stofwebshops i USA - men denne har rigtig meget forskelligt stof. Her køber jeg fast bomuldstof til mine 50er kjoler (til Lara og mig selv) og til andre syprojekter. Det er designerstoffet, jeg går efter - Amy Butler, Robert Kaufmann, Henry Miller m.fl. Disse stoffer kaldes for quilting fabric (og bruges ofte til quilting), og du kan finde dem her. Fordi der er så meget stof, kan sitet godt virke uoverskueligt - og du skal vide, hvad du går efter. Designerstoffernes kvalitet behøver du dog ikke være bekymret for.

I USA er der også butikken AFC-Express, som først og fremmest sælger blød tyl i ruller til pettiskirts. Jeg har ikke set disse ruller til salg i danske stofbutikker. 

Handler du i USA, så vær også lige opmærksom på, at stoffet sælges i yards og ikke i metermål. 1 yard er ca. 90 cm. 

Michas Stoffecke er et fantastisk sted, hvis du vil have jersey (både tryk og ensfarvet), isoli, sweatshirt stof, velour, strækfrotte og andre basisstoffer. Som du kan læse af navnet, er webshoppen tysk. Meterpriserne er ikke så lave som i USA, men en del lavere end i Danmark. Og min oplevelse er, at kvaliteten af disse basisstoffer er helt i top. Minus er, at man ikke kan betale med kort, men skal bankoverføre - og det hele foregår altså auf Deutsch. 

Frau Tulpe er også tysk og har mange lækre produkter. Butikken findes fysisk i Berlin og skulle være et besøg værd (jeg har dog aldrig været der) - webshoppen er fin og nem at benytte, og der er mange dejlige stoffer - både basis og designerstoffer.

Königreich der Stoffe er endnu en tysk webshop. Den har det største udvalg af børnejersey, som jeg hidtil har oplevet. Der er også lækre basisstoffer, men det er mest børnejerseyen, jeg har købt her. Her bankoverfører du eller betaler via Paypal. 

Liandlo (som er svensk) er også stedet, hvis du skal have lækkert jersey til syning af børnetøj. Kvaliteten af deres jersey er helt i top (det holder farven vask efter vask) og er pengene værd. I Lines webshop Xo Ein Ding kan du ofte finde deres stoffer, men uden at skulle betale den høje porto fra Sverige. 

Er du til Liberty-stoffer (hvilket jeg ikke rigtig er - endnu), så er engelske Shaukat sagen. I det hele taget er der penge at spare ved at købe Liberty i England (meterprisen i Danmark er ofte 200 kr). Jeg må indrømme, at jeg aldrig har købt hos Shaukat. Men jeg har hørt godt om den, og deres Liberty-udvalg er vist markedets største (det er også det eneste, de har). 

Plus Addict er en anden engelsk webshop, som også er et besøg værd. Her er designerstofferne til engelske metervare-priser (som er lidt lavere end i Danmark, men langt fra så lave som i USA) og andre lækkerier. Jeg har købt mine Kona solids stoffer der - samt kam knapper

Jeg handler også hos danske webshops. Både fordi der er returret, men også fordi jeg gerne vil støtte de danske stofbutikker. Meterprisen kan ofte være højrere end i Tyskland, England og USA, men ikke altid. Og portoen er ofte lavere. 

Af danske webshops er Malika-Rosa selvfølgelig værd at nævne. Malika-Rosa har fingeren på pulsen og altid de nyeste lækre stoffer. Her er designerstofferne samt de lækre basisstoffer til børnetøj mm. Og der er super service og hurtig levering.

Mange danske butikker besøger jeg fremfor at handle over nettet. Dem vil jeg derfor hellere præsentere i et andet indlæg. En del har webshops, men ikke alle - og mange bruger desværre ikke tid på deres sites. 

Der er dog et par mere, som jeg vil nævne:

Stofshop (som er en Århus-butik) er stedet, hvis du vil shoppe stof til brudekjoler og konfirmationskjoler. Og ja - faktisk også til alt andet. Stof til dansetøj og til rollespilsdragter er også deres speciale. Butikken er helt klart et besøg værd, men har også en god webshop, hvor du i hvert fald kan se de fleste af brudestofferne

Kølkær Stof og Hobby har jeg aldrig besøgt (desværre - det skulle være en oplevelse), men jeg har ofte handlet i deres webshop. Her er også et stort udvalg af lækkert stof, bl.a. det største udvalg af thaisilke (i hvert fald hvad jeg har kunnet finde).


At købe stof over nettet kræver kendskab til stofkvalitet og stoftype. Du har jo ikke mulighed for at mærke på stofferne - og det kan nogle gange være nødvendigt. En del af de danske webshops sender gratis stofprøver - og det kan være en god idé, hvis man vil være helt sikker.  

Vær opmærksom på, at køber du uden for Danmark, så er det ikke sikkert, at de 14 dages returret gælder (det er dansk lov - hvilket jeg lærte på den hårde måde). Du bliver nødt til at læse handelsbetingelserne. Hos Konigreich der Stoffe kan du fx ikke få pengene tilbage. Og så koster det en formue i porto at sende stof tilbage, især når det skal til udlandet. 

Har du gode stof-webshops, som du gerne vil anbefale? Eller måske det modsatte? Så læg et link og en beskrivelse af webshoppen i kommentarfeltet. 


_________________________This is just a post about my favorite fabric webshops. I'm too tired to write it in English as well - but you can visit the webshops and see for yourself! ;-)42 kommentarer:

 1. Hej Anna, tusind tak for din gennemgang, det er masser af muligheder for at blive fristet :-D Må jeg spørge hvad du bruger som foer i jakker og kjoler? Jeg er nemlig ikke den store stofkender og lidt på bar bund på det område.
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Er det polyester foer ala satin og acetat du tænker på, eller er det bomuldsfoer? Jeg har ikke så stor erfaring med satinfoer og acetatfoer i jakker og kjoler, men det jeg har købt, er fra Stof og Stil og Stof 2000. Men jeg skal ikke kunne udtale mig om kvaliteten og prisen på disse stoffer sammenlignet med andre steder, for som sagt er det ikke et materiale, jeg syr særlig meget i.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Jeg kan ikke lade være med lige at blande mig :)
   I Stof og stil har de nemlig 4 forskellige foertyper så det kan godt være lidt forvirrende.
   Jeg ville generelt anbefale acetatfoerne, da de er mere åndbare end polyester. Hvis det er til en jakke, skal du (pga et stort slid, især på ærmerne) enten have fat i en microsatin (polyester) eller den der hedder satinfoer (lavet af acetat), da de to er mere slidstærke.
   Er det til en kjole kan du godt bruge den der bare hedder acetatfoer, da den er lidt lettere og stadig behagelig at have på.
   Men derudover kan man også bruge en viscose eller en bomuldsvoile, alt efter hvilket udseende man vil have
   Håber det hjalp lidt :)

   Slet
  3. Tusind tak for Jeres svar Anna og Ditte :-) Jeg skal vist ud i butikkerne og mærke stofferne og så beslutte mig. Indtil da vil jeg lave en prøve jakke, og øve mig i overhovedet at få syet 2-3 lag stof sammen :-)
   Anna, er det rigtigt forstået at du ofte bruger bomuld som foer? Jeg kan huske et indlæg fra dig med Kona solid bomuld. Og hvis det er rigtigt, er der så en årsag til det? Jeg hælder mest til bomuld, fordi jeg tænker det er mest naturligt.... Men igen, jeg ved ikke så meget om det :-)
   Mange hilsner,
   Mette

   Slet
  4. hej. har ikke syet mange jakker, men er pt i gang med to børnejakker og har valgt generelt at sætte bomuldsfoer i undtagen i ærmerne hvor jeg bruger acetatfoer fordi det mindsker friktionen og derfor er nemmere for dem selv at tage dem på, valget blev taget efter kyndig vejledning i stofbutikken :) bomuld kan man jo også få i mange flere mønstre og farver end acetat og lign. er min oplevelse :) men ellers bruger jeg generelt også bomuld som foerstof i andet tøj, da det jo netop ikke er et kunsstof. håber svaret måske kan bruges
   hilsen sandra

   Slet
  5. Tak, Sandra, for dine erfaringer med foerstof - det er meget brugbart! Jeg har som sagt ikke de store erfaringer med at fore med de glatte polyesterstoffer, men har før brugt bomuld, fordi det er - som I også er inde på - mere naturligt. Men man skal være obs på det med friktion - det er altså nemmere at få en jakke med glat foer på.

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Jeg kan tilføje Stoff und Liebe: http://www.stoffundliebe.de som især har fine børnestoffer. Jeg fandt stof fra Lillestoff til 30-40 kr billigere/m end i DK og så var der hurtig levering fra Tyskland (5 dage) og ikke urimelig fragt og lille slikpose i pakken :-) se evt mit indlæg her: http://blaavild.blogspot.dk/2014/01/nyt-stof-fra-stoff-und-liebe.html?showComment=1390078910459&m=1

  SvarSlet
 3. sikke en masse nye steder at kigge forbi - tak :)

  SvarSlet
 4. Jeps - vil Kølkær stof er fantastisk, de er "stof og stil" og "panduro" hobby i et og meget mere :) og kvaliteten er høj og til rigtig gode priser. Det bedste er at de ligger i min by, så er efterhånden forbi flere gange om ugen.

  SvarSlet
 5. I skal da absolut tage på stofmarked i Tyskland. Det er et hollandsk marked. De besøger forskellige byer 3-4 gange om året. Jeg tager gerne til Hamborg, de kommer også til Flensburg og Kiel.
  De har alt i total lækker kvalitet og meget lave priser. Fx 1.5m lækker Jersey for 5€.

  SvarSlet
 6. Hej
  Tak fordi du deler med os. Jeg har handlet jersey med børneprint hos www.stofdepotet.dk.
  Der er fuldt tilfredsstillende og holder godt i vask - og priserne er rimelige :-)

  SvarSlet
 7. Sikke en masse dejlige steder :-) til info kan jeg fortælle at Kølbæk stof og hobby lukker i Skjern. Derfor har de ophørsudsalg der. Rabatterne gælder dog ikke i webshoppen men i butikken.
  Hilsen Joan

  SvarSlet
 8. Jeg har selv handlet her og er fuldt ud tilfreds med levering, priser og kvalitet. Det er selvfølgeligt på tysk, men selv jeg som er dårlig til tysk, kan navigere rundt. Og de har et fantastisk udvalg af jerseystoffer: http://www.shop-020.de/shop-Lieblingsstuecke.html

  SvarSlet
 9. Hej Anna,
  som Anja siger skal du prøve Holland Stoffmarkt. De findes i Flensborg, Neumünster og Hamborg og har egen hjemmeside.
  Og så har Frau Tulpe også en Butik i Hamborg, det er jo ikke så langt fra græsen ;)
  Hilsen Yvonne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet.
   Det ville ikke være værst at tage til et sådant marked! Jeg kan se, at der snart er et i Flensburg. Det værste er, at jeg vil komme til at bruge rigtig mange penge - og sikkert komme hjem med en masse stof, som jeg aldrig får syet i! ;-)

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
  2. Der er rigtig meget at vælge imellem også i forskellige kvaliteter. Steder hvor du finder tusinde forskellige knapper, lynlås og andre ting! Sig gerne til hvis du kommer :) så får du nogle flere shopping-tips :D

   Slet
  3. Kan du give nogle shopping-tips. Der er marked i Flensburg på søndag.

   Slet
 10. Kære Anna.
  Fedt at du fortæller om dine oplevelser med stofbutikker…
  Jeg vil da gerne gi´ et lille indspark om egen netshop, hvor min datter og jeg forsøger os med lidt forskelligt.
  Vi har et lille udvalg af stof og drømmer om at udvide ret pænt inden for overskuelig fremtid. Det er svært at konkurrere på priser, når man gerne vil ha´ ordentlig kvalitet, men vi prøver os frem.
  Ta´ gerne et kig her http://frklarsen.bigcartel.com
  Vores shop har ligget under for nogen stilstand af forskellige årsager, men vi er på vej igen…
  Kh. Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene

   Ja, jeg kunne godt forestille mig, at det kan være svært at konkurrere på priserne. Held og lykke med projektet:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 11. Hej Anna

  Nu er jeg jo blevet fristet til at prøve at handle kjolestof til mine piger i Usa ved fabric.com,, uha der er meget flot .. den toldberegner du linker til, er det 1150 kr inkl post danmark gebyr, og moms ? eller skal jeg selv lægge det oveni bagefter ?
  Har du prøvet at handle deres bomulds jersey, der har jeg også fundet noget der frister..

  Venlig hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita

   Linket var forkert - det må du undskylde! Det er rettet nu, og jeg tror det giver mening, når du går ind på siden. Du skal bare taste beløbet, som du køber for, ind i beregneren. Du kan endda taste det i dollars, så du er fri for at omregne først.
   Skriv lige igen, hvis det stadig ikke giver mening.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Og nej, jeg har aldrig købt bomuldsjersey hos dem!

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Hej Anna

  Se nu giver det mening for mig, tak, og beregneren er oveni købet ganske nem at bruge ! så skal der handles ..
  Prøver nu at købe noget bomuldsjersey, så må jeg se hvordan kvaliteten er

  Venlig hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Skriv gerne her, når du ved, hvordan kvaliteten er!

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Hej Anna

   Det skal jeg nok huske ..
   Jeg har fundet noget robert kauffmann jersey der skal prøves derfra .. men jeg har strenge ordrer fra min store pige om først at bestille når hun kommer fra skole ! så senere i dag bliver der bestilt, uhh jeg glæder mig , godt der er en magisk grænse på de 1150 kroner haha

   Venlig hilsen
   Anita

   Slet
  3. Med Robert Kaufmann går du ikke galt i byen hvad angår kvaliteten - jeg har aldrig prøvet jerseyen, men den er helt sikkert på højde med bomulden kvalitetsmæssig (kunne i hvert fald ikke forestille mig andet).

   Kh
   Anna

   Slet
  4. Hej

   Så har jeg fået stof hjem i dag fra usa .. det er kaufman det hele, og jeg lovede at skrive hvordan deres jersey er ..Det er bare så blødt og lækkert, og farverne er klare, det kan helt sikkert anbefales herfra.
   Nu mangler jeg bare at finde ud af om jeg modtager en regning på told/moms også ? jeg betalte jo i butikken med paypal, men jeg kan ikke helt finde ud af om det er det hele, eller om det kommer mere oveni, kan du hjælpe med det ?

   Venlig hilsen
   Anita

   Slet
 13. Tusind tak for dine links, dejligt med en god og udførlig liste med forklaringer og anbefalinger!
  Kh Micha

  SvarSlet
 14. Dear Anna,
  I live in Germany and besides the three shops in Germany you named, you can get really beautiful stuff at volksfaden.de
  I think its the stuff you like, greetings from Rike

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you for reminding me. Yes, I know this shop - but forgot to mention it - it's really nice!

   Kind regards,
   Anna

   Slet
 15. Nøj man kan jo komme til at bruge TIMER og PENGE på det her:-) men skønt at vide. Har selv kigget på denne side meget på det sidste og bestiller snart....
  www.rijstextiles.com
  Det er en hollandsk side, men man kan klikke, så den bliver dansk - også priserne!! Og der er virkelig billige priser:-)

  SvarSlet
 16. Du er et imponerende omhyggeligt og engageret menneske. Jeg forstår godt at du har så mange glade læsere for du er et unikum.

  Selv syr jeg jo ikke rigtigt ret meget, men jeg har skrevet et svar til dig om det der med at fotograferer sne. Der er nemlig en god grund til at det er vanskeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Marina - jeg kigger forbi straks!

   Kh
   Anna

   Slet
 17. Flott innlegg om stoffbutikker! Du nevner Kølkær, om du skulle komme til å reise dit, vil jeg tipse om Jydsk Stoflager som ligger kun noen kilometer østenfor. De er en av leverandørene til Kølkær, har kjemepegodt utvalg av basis-bekledningsstoffer, til veldig gode priser! Noe ligger ute på Facebooksiden deres.
  Mvh Anne Kristin/Annwes

  SvarSlet
 18. Jeg har fundet denne webhandel: http://www.fabricworm.com
  Der er virkerlig meget fint stof. Jeg har ikke prøvet at bestille derfra, så kender ikke til fragt og told. Men det er værd at tage et kig på dette sted :)

  SvarSlet
 19. Hej Anna, Jeg har brugt din anbefaling og bestilt og modtaget en ordentlig tak stof fra www.fabric.com - fine priser (også selvom momsregningen ankom i dag - 1 1/2 uge efter stoffet ;)
  Det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det - udfordringen er at begrænse sig :-D
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 20. hej jeg har et lidt udsædvanligt spørgsmål
  jeg er igang med at skulle lave en kopi af den frakke som manden bærer på maleriet the wanderer above a sea of fog.
  mine spørgsmål er:

  hvilken slags stof tror du det er? (perioden er 1818 tyskland romantisme hvis det hjælper..)

  hvor ka man få det billigst?


  hvor kan man få jakken lavet billigst?

  og hvis du har et bud på hvad sådan en jakke hedder må du også meget gerne give lyd..

  på forhånd tak

  her er et link til maleriet. kan godt være lidt svært at se på billedet, men stoffet er mørkegrønt.

  mvh anders eriksen


  )http://da.wikipedia.org/wiki/Vandreren_over_t%C3%A5gehavet#mediaviewer/Fil:Caspar_David_Friedrich_-_Wanderer_above_the_sea_of_fog.jpg

  SvarSlet
 21. Hejsa
  Den 3. Og 4. Nederste på billedet øverst husker du hvor det er købt?

  SvarSlet
 22. Hej Anna

  Er er nogen som skulle være interesseret i silkestoffer fra Thailand, så er der et sted her: https://www.thaisilk.dk/dk/metervarer
  Jeg henter mine varer fra Thailand og silke i mange farver og kvaliteter. Specielt er de to tonet silkestoffer helt specielle og flotte, jeg er selv meget glad for disse stoffer.
  Der er ikke noget polyester her, alle stoffer er 100% silke.
  Jeg har en lille sjov måde til at kende forskellen mellem silke og polyester: brænd en lille tråd af stoffet. Hvis det er silke kommer der en grå fin aske, er det kunststof ryger det sort og smelter.

  SvarSlet
 23. I work for Softicnerds as a manager. It is a Digital Marketing Agency that provides a number of Digital Marketing Services including:
  Web Development Services
  Social Media Marketing
  SEO Services
  SEM Services
  Shopify Development Services
  Covid-19

  Thank You!

  SvarSlet
 24. https://fabricroad.com/ er en fantastisk webshop, total ynglings stofpusher :-)

  SvarSlet