torsdag den 6. februar 2014

Hjælp til farvevalgMønsteret til min brudekjole er klar. Og næste skridt er at sy kjolen op i et materiale, som ter sig nogenlunde som den dyre brudesilke, jeg har købt. Med en meterpris på 730 kr skal man ikke klippe eller sy forkert. Så derfor syr jeg en prøve. Det gør jeg for at afprøve mønsteret en sidste gang, for at træne de syteknikker, som skal benyttes til denne kjole og for at få et indtryk af, hvordan kjolen sidder på mig, og hvordan den falder. 

Der findes nok ikke noget erstatningsstof, som ter sig præcis som silkeduchessen, jeg har købt - jeg har i hvert fald ikke kunnet finde det. Taft er det, der kommer nærmest. Og så thaisilke, som dog er noget tyndere i kvaliteten end brudesilken - men som opfører sig som silke gør. 

Jeg havde egentlig tænkt, at kjolen skulle sys op i taft. Men jeg orker simpelthen ikke at sy i det materiale - det glider og er træls. Det er meget nemmere at sy i silke. Og når jeg skal lægge så stort et arbejde i det - hvorfor så ikke få en kjole ud af det, som jeg kan bruge? Det bliver selvfølgelig ikke en hverdagskjole, men en gallakjole.

Derfor har jeg fået stofprøver hjem på thaisilke. Stofprøverne er fra Kølkær Hobby og Stof, som har et rigtig godt udvalg af thailsilke (jeg har ikke kunnet finde det bedre andre steder) - du kan se alle de smukke farver lige her.

Jeg skal bruge 7,5 meter til kjolen, så helt billig bliver den ikke. Til gengæld bliver den forhåbentlig både smuk og brugbar. 

Til kjolen skal bruges to farver. Sådan bliver det også med min brudekjole - der har jeg købt en jaquardvævet silke (som jeg nok snart skal vise på bloggen) samt en ensfarvet silke. Den ensfarvede silke skal være foer i overdelen, men ses i kraven og ved ærmerne, som bliver opsmøgede. Nederdelen består af 24 paneler - de 12 inderste skal være ensfarvede.

Derfor skal prøvekjolen også sys i to farver. Jeg er ude i følgende farvesammensætninger: 

For ligesom at få en ide om kjolens endelige udtryk, kommer her et billede af kjolen (dog uden ærmer og uskarpt, da billedet er taget om aftenen): 
Umiddelbart er jeg mest til den første farvesammensætning, nemlig limegrøn og æblegrøn. Grøn er flot til mig, og det er nok den mest afdæmpede farvesammensætning. Men sammensætningen grøn og sart rosa kunne også være en mulighed (og er man lidt royal kommer man nok til at tænke på dronningens meget smukke grønne silkekjole, som har lyserød foer). Og de andre farver er jo også smukke sammen. 

Hvilken farvesammensætning synes du, jeg skal vælge? 


_________________________


The pattern for my wedding dress is finished and ready to use. But I want to make a test before I sew the wedding dress. The bridal silk is very expensive, and I don't want to make any mistakes. If I want the right expression I have to make it in fabric which remind of the silk. Therefore I have chosen to make it in thai silk, which is not as expensive as my bridal silk. Which colors should I use? I need two colors - the lining is also visible. 


52 kommentarer:

 1. den brune og sart rose er så smukt sammen så det ville være mit valg :-)

  SvarSlet
 2. Den første med de to grønne - synes jeg :-) Grøn er bare altid flot! Tak for en skøn blog, som jeg elsker at følge, selv om jeg ikke selv er så kreativ og flittig - men jeg vil gerne kigge med :-)
  Kh. Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad med blå/lilla/turkis eller noget? Kiggede lige på linket - og der var da også en masse fine farver at vælge imellem ;-)

   Slet
 3. Helt sikkert grøn/grøn. Det er virkelig en smuk farvesammensætning. :-)

  SvarSlet
 4. Enig med Helle, tror den kombination (Brun og sart rosa) vil være rigtig flot til dig - samtidig kan den farvekombination gå til alle årstider ;o).

  Glæder mig til at se den (og den "rigtige" udgave) - rigtig spændende projekt at følge ;o)

  SvarSlet
 5. Åh ja, jeg synes også at brun og rosa er fin, men ligeså grøn og sart rosa. Grøn passer jo så godt til dit røde hår:-)

  Følger fortsat spændt med:-)

  SvarSlet
 6. Hej!
  Jeg synes absolut at brun/cerise er den pæneste, ellers brun/rosa. Skal blive spændende at følge med.
  God arbejdslyst!

  SvarSlet
 7. Grøn/grøn eller grøn/rosa. Glæder mig til at se både fest- og brudekjoleresultatet. Du er simpelthen så dygtig!

  SvarSlet
 8. Jeg synes du skal lave den grøn, når grøn klæder dig så godt. Rosa kunne være fin som farve nr 2 - eller hvad med en lidt mere pang-udgave med pink eller cerise som foer? Så fin en prøvekjole du har syet! Glæder mig til at se både gallakjolen og brudekjolen!

  SvarSlet
 9. Brun med rosa er den også den kombination, jeg bedst kan lide. Men den limegrønne kunne også være flot med brun. Glæder mig til at se resultatet.

  SvarSlet
 10. Synes faktisk den rosa og den æblegrønne sammen!

  SvarSlet
 11. Jeg stemmer i koret - grøn/grøn. Glæder mig til at se resultatet på bloggen uanset hvilken farvekombi, du vælger :-) jeg er sikke på den bliver skøn.

  SvarSlet
 12. Helt klart grøn/grøn..så flot....glæder mig til at se den og brudekjolen:-)

  SvarSlet
 13. Brun og rosa ville jeg selv vælge...
  ...men de to grønne er fantastiske, og jeg synes du skal gå efter mavefornemmelsen... de grønne er en farve du kan lide, og som du ved, du befinder dig godt i. Grøn er forår, spirer, frodighed, forventning, glæde, håb... grøn er en skøn farve - og tænk at sy spirer og forår ind i en kjole på denne årstid, det er da lige det man kunne ønske sig :)
  Uanset hvad, lækker det bliver du,

  SvarSlet
 14. Jeg er helt vild med den mørkebrune og den pink sammen. Jeg tror dog at du - og kjolen - også vil være rigtigt flot i de to grønne farver (den første).

  SvarSlet
 15. jeg ville klart vælge æblegrøn og limegrøn, også hvis det var til mig selv ;) alternativt synes jeg æbkegrøn og mørkebrun er flot sammen men ikke helt så galla agtigt som den anden kombination

  SvarSlet
 16. Brun og rosa hvis jeg skulle vælge.

  SvarSlet
 17. Brun og rosa hvis jeg skulle vælge.

  SvarSlet
 18. Mørkebrun og sart rosa :)

  SvarSlet
 19. Helt sikkert grøn grøn. Det vil klæde dig!!:-)

  SvarSlet
 20. Personligt er jeg også ret vild med den mørkebrune og sart rosa, men kan godt forstå du synes det er et svært valg.
  Uanset hvilke farver det bliver, er jeg sikker på, at det nok skal blive pænt.

  SvarSlet
 21. Jeg havde foretrukket nogle mere afdæmpede farver. Måske to forskellige farver mørkeblå eller støvede blå farver.

  SvarSlet
 22. Er sikker på, den grønne-kombi vil klæde dig fantastisk! Ellers brun/pink...

  SvarSlet
 23. Mørkebrun + sart rosa vil være super smukt men aner ikke hvordan du har det med den sarte rosa....

  SvarSlet
 24. Den første jeg tænkte på til dig var de to grønne farver.
  Men cerise var også flot i kombi med brun.

  SvarSlet
 25. Brun og sart lyserød! Så smukt sammen

  SvarSlet
 26. Brun og lys rosa er jo sååååå fint!!!

  SvarSlet
 27. Jeg ville vælge grøn/grøn eller rosa/brun :-)
  Glæder mig til at se resultatet

  /Jeanet

  SvarSlet
 28. Brun og lys rosa er rigtig flot - men når det er en gallakjole, så synes jeg, at der skal mere pang på farverne. Derfor en af de to varianter med den grønne :)

  SvarSlet
 29. Foreslår at du tager LIME og rosa i stedet, det ville se vildt godt ud :)

  SvarSlet
 30. Helt sikkert æblegrøn og rosa - det ville se så flot ud!!!

  Jonna

  SvarSlet
 31. Æblegrøn og sart rosa. Det ville være så smukt sammen!

  SvarSlet
 32. Den æblegrønne/limegrønne til dig vil være oplagt! MEN den cherise/brune ville være en fin outsider.... Synes dog, at hvis du vil have den brune som den primære farve, så bliver kjolen lidt "ordinær".... Jeg ELSKER den sart rosa, men synes bare ikke, at den er så god til os rødhårede - meeen....måske sammen med den æblegrønne...hmmm..... den PINK/brune og æblegrønne/brune er dømt ude efter min smag..... Det er godt nok svært!!!! Spændende at se hvad du vælger! :-)

  SvarSlet
 33. Jeg kan altså også godt se den foreslåede kombi med LIME/ROSA! ;-)

  SvarSlet
 34. Kære Anna.
  Jeg er klart selv til en pink/rosa/cerise/orange….
  Men DU er til den grønne variation. Der er nogle rigtig fine kombinationer, men du bliver flot i den grønne. Den er også lidt fræk, ikk`? Spændt på at se resultaterne og hvilken tålmodighed, hatten af !! ;0)
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 35. Synes at den grønne farve ville være god til et forår/sommerbryllup, mens den brune ville egne sig bedre til efterår/vinter ???
  Synes den grønne med rosa er flot :)

  SvarSlet
 36. Jeg er helt klart mest til grøn (lime- eller æble) sammen med rosa, pink eller cerise. Jeg synes, den er oplagt i forårs- og sommermånederne, mens den frisker op i efterår- og vintermånederne.
  Men rosa, pink eller cerise, ville også være flot sammen med brun, men så ville jeg vælge brun som den mindst dominerende farve, altså til kraven og inderlæggene i kjolen.

  Det lyder som en rigtig god ide, med en brugbar prøvekjole, og det lyder sindssygt flot det hele!

  Rigtig god fornøjelse :-)

  SvarSlet
 37. Min første tanke var de grønne farver, for det er jo din farve, men brun med sart rosa vil være så fint

  SvarSlet
 38. Helt klart den grøn/lime.....du vil se piiift piiift ud i den!

  SvarSlet
 39. Jeg ville vælge brun og rosa - den brune ville være så smuk til din smukke hår!
  men de ville alle sammen være skønne (til mig selv ville jeg vælge grøn og pink - bare fordi der aldrig kan være knald nok på...)
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 40. TUSIND TAK for jeres input! Jeg kan se, at meningerne er delte - og jeg overvejer lidt endnu, før jeg beslutter mig! Glæder mig dog til at vise jer det endelige resultat, for ja, kjolerne vil blive meget forskellige, alt efter hvilke farver, man satte sammen.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 41. Kære Anna. Jeg ville vælge brun og sart rosa. Synes det er så flot en sammensætning. Kh Mette i Silkeborg :-)

  SvarSlet
 42. Jeg synes det er helt vildt spændende at følge med i alle dine forberedelser til at lave, hvad må anses som, den ultimative kjole. Det er modigt, at kaste sig ud i sådan et projekt :)
  Jeg synes den brune og rosa er rigtig fin, men ligesom et par stykker allerede har foreslået, kunne den limegrønne med rosa også være ret flot.

  SvarSlet
 43. Grøn og sart rosa....det ville være så flot!!!

  SvarSlet
 44. En af de grønne varianter - brun er lidt kedeligt til en gallakjole synes jeg :0)

  SvarSlet
 45. Brunt og rosa er bare så lekkert! Jeg kommer aldri til å glemme den nydelige kjolen prinsesse Märtha Louise hadde på seg i sin brors bryllup. Den var nemlig nettopp i de 2 farger. Hun fikk terningkast 6 for kjolen sin, og jeg har aldri glemt den. Jeg tror dessuten du vil kle brunt og rosa veldig godt. Masse lykke til med fargevalget, så spennende det skal bli å se resultatet!!! Mange gode tanker fra Solveig i Norge

  SvarSlet
 46. Jeg synes umiddelbart at de to grønne er fine, men synes også at den sarte lyserøde og brune er flotte sammen :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 47. Brun og sart rosa, nydelig sammen :)
  Berit

  SvarSlet
 48. Jeg tror du vil se piv-lækker ud i grøn/grøn, eller grøn/cherise (med grøn som yderfarve). Glæder mig rigtig meget til at se hvad du vælger og til at se de to smukke færdige resultater :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 49. ... eller lime/cherise (med lime som yderfarve)... den vil også være god til dig ;)

  SvarSlet