mandag den 24. februar 2014

Fem års stofrester


Nogle mennesker er gode til at smide ud. Andre er gode til at gemme. Jeg er det sidstnævnte. Derfor har jeg næsten samtlige stofrester fra de sidste fem års syning.

Stofresterne har indtil nu stået i en kurv under sybordet. Kurven har længe været mere end overfyldt. 
Men nu er jeg gået i gang med at rydde op. I syrummet såvel som i resten af huset. Min barsel er ved at være slut (ja, faktisk er det sidste uge med Askil, som starter i vuggestue i næste uge - det er lidt underligt at tænke på), og jeg vil gerne have lidt mere feng shui og minimalisme ind i huset inden da. Bare en lille smule (for vi er vist alt andet end minimalister). 

Stofresterne ved jeg ikke helt, hvad jeg skal gøre ved. Jeg har sorteret dem i retrostof og nyt stof, og jeg overvejer at sætte dem til salg til billige penge i min stofbutik. Måske er der nogen, som kan bruge dem til bittesmå syprojekter. Nu må vi se, om jeg kommer så langt. (Jeg har i min oprydning i syrummet også sorteret i mine nye stoffer og samlet en stor bunke, som kommer til salg - for jeg drukner efterhånden i stof). 

Askil syntes det var morsomt at lege med stofresterne, og engang imellem forsvandt han næsten i dem. Undres du over, at han har strømper på hænderne, ja så er det fordi, at vi er gået i gang med operation-hold-op-med-at-sutte-på-tommeltot. Det er ikke så nemt endda, for det er virkelig blevet en dårlig vane - han sutter på tommeltot når han keder sig, når han er sulten og når han er træt. Jeg har forsøgt at tage tommeltotten ud af hans mund, hver gang jeg opdager det. Men det er en ulige kamp, og nu vil vi prøve at ændre det een gang for alle._________________________Some people are good at throwing away things they don't use anymore - others are collectors. I am a collector. And therefore I have kept all my fabric remains from the last five years. It's quite a lot fabric, I'll tell you. Now I am cleaning up. My maternity leave is soon at an end, and I'd like to live a little more feng shui alike when I start working again - just a little bit.

I still don't know what to do with my fabrics remains, but Askil enjoyed playing with them - as you can see. 
15 kommentarer:

 1. Han ser ud til at hygge sig med resterne :)

  Resterner kunne måske bruges til små patchwork-projekter, så mon ikke der er nogen, som vil købe dem af dig?! :)

  SvarSlet
 2. Skønne stofrester og sikke en fest han har ham lille Askil, der lige pludselig alligevel ikke er så lille! Håber, at I nyder ugen og din sidste barselstid.
  Bedste tanker herfra*

  SvarSlet
 3. Jeg er også en fantastisk gemmer og har modtaget mange stofrester fra alle mulige, men jeg gør også en ære i at få dem brugt!

  SvarSlet
 4. Hvor ser han bare dejlig ud. Og sikke nogle dejlige skatte du har der mellem alle de små rester. Sjovt som man hurtigt kan spotte noget ynglingsstof, blot ved en lille lap.Pøj pøj med projekt tommelfinger, oprydning og vuggestuestart. Kh Maria

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder af Askil - han er ved at være stor :)

  Jeg kunne sikekrt godt bruge retrostofrester , hvis de mindst er omkring 10*10 cm - så kan jeg nemlig bruge dem til mine mange patchworkprojekter, som jeg ikke har tænkt mig at lægge på hylden :)

  Hvis du vil sælge til mig, kan vi evt. skrives på mail omkring det?

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mailadresse er forresten aebleblomst(a)gmail.com :)

   Slet
  2. Kære Mirjam

   Tak for din kommentar og interesse for stofrester. Jeg kan desværre ikke love, at de er 10 x 10 cm - nogle vil være mindre, andre større. Jeg har gemt alt, selv de mindste afklip. Det gør jeg ikke mere, men til at starte med, gemte jeg samtlige rester. Lidt skørt.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Jeg mangler også småtmønstret stof til mit camping-patchworkprojekt. Det behøver ikke være retrostof og det behøver ikke være særlig store stykker. Og så har jeg også en pin på min pinterest, jeg gerne vil have afprøvet - det kan jeg vist bruge lidt af hvert til. Så jeg er gerne aftager, hvis du vil sælge :-) Min mail er aslisorup@gmail.com

  SvarSlet
 7. Kæft nogle skønne billeder... Man bliver da helt glad i låget af at se på dem :-)
  Mht. stofresterne så kunne jeg også godt være interesseret i nogle, hvis de altså ikke koster en formue (men det tror jeg nu ikke. Du plejer at være rimelig... :-)

  Kærligst fra Helle

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder at den lille lækkermås.
  Stofresterne er jeg ikke interesseret i, jeg drukner nemlig også selv i rester herhjemme. Men blev lige nød til at kommentere på billederne :)

  SvarSlet
 9. Hvor er det noge fede foto- lidt ala at svømme i efterårsblade :-) Jeg kan huske fra min barndom at vi nede i kælderen havde nogle stofrester som vi brugte tiludklædning- det var sjovt (for os børn...) apropos at gemme- så glæder jeg mig til at høre om du kan nænne at skille dig af med stumperne :-) (Det kan jeg ikke- så selv de mindste stykker er klippet op til hexagoner... som måske en dag ender hos genbrug ;-)

  SvarSlet
 10. Skønne billeder og må da sige jeg også er interesseret i en pose rester eller 2 ;)

  SvarSlet
 11. Tusind tak for jeres kommentarer - samt interesse for stofrester. De kommer i Tictail-butikken inden længe - jeg skal bare lige have vejet op, fotograferet osv;-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 12. Hej Anna
  Jeg vil høre dig om du vil sælge dine stofrester til mig
  Jeg synes de er det rene guld sådan nogle stofrester. Jeg syr tasker og punge af stofrester som jeg syr sammen.
  Min mail er rasmussen.annsofie@gmail.com
  Mange kærlige hilsner
  Ann-Sofie

  SvarSlet
 13. Hold nu op, hvor er han altså kær!

  SvarSlet