lørdag den 1. februar 2014

Endnu en afprøvning af kjolemønsteret


I går fik jeg syet endnu en prøve på det kjolemønster, som jeg arbejder på at sætte i produktion - denne gang er det kjolen med v-hals, som jeg har syet op. Kjolen får store lommer, som går fra forstykke til bagstykke. Den er syet i en skøn lilla stretchfrotté med mørkelilla "bomber".

Mønsteret kommer til at hedde LUNA (og får to søster-mønstre, som hedder LARA (hættekjolen) og LIVA (kravekjolen)), og det er ved at være klar til at blive kopieret. Jeg vil dog have syet alle størrelser op samt have de to andre mønstre klar, inden det sættes til salg. 

Størrelsen her er 110-116 og for stor til Lara (som er 105 cm høj). Jeg synes, det er svært med størrelserne - for der er jo forskel på bredden på børn. Dette bliver et slim-mønster, men med mulighed for at lave bredere. 

Kjolen er ikke spor svær at sy. Det mest kritiske er lommerne (som kan bule, hvis ikke man syr jerseykanten rigtigt på) og knaphullerne (som kræver en symaskine, som vil sy knaphuller). Men lommerne kan udelades, og i stedet for knapper kan man bruge farvede trykknapper. Og med billedvejledningen kan det vist ikke gå helt galt.

Mønsteret kan, som jeg vist har fortalt før, kombineres med de to andre. Dvs. man kan benytte lommerne fra LARA eller LIVA mønsteret. Jeg tror nok, det skal blive rigtig godt - men sikke et tidskrævende arbejde!


_________________________Yesterday I made this dress, which is a prototype of the dress pattern I'm working on. I've decided to call it LUNA. It will get two "sisters" - a pattern called LARA (this dress) and a pattern called LIVA (this dress). 17 kommentarer:

 1. Fantastisk kjole, der får mig til at sukke efter forårets og sommerens farvepalet! Kan forestille mig det tager tid at lave de mønstre (men åh, hvor vi er mange, der jubler over de kommer) ;-)

  SvarSlet
 2. Hun er så yndigt, din Lara! Og kjolen er rigtig fin - synd at min datter er blevet for stor til den.

  SvarSlet
 3. Jeg synes det er en fantastisk lækker sammensætning af farver. Godt gået. Men jeg er ikke så vild med halsudskæringen. Jeg synes den er for dyb. Hvis det var muligt, ville jeg vælge at lade kjolen lukke lidt længere oppe, så undertrøjen ikke kunne ses.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er dyb - det har jeg også selv tænkt over. Men det er svært at lukke den højrere oppe, når det skal være en v-hals. Kjolen kan fungere om sommeren uden undertrøje og om vinteren med undertrøje (eller langærmet trøje, som Lara faktisk ofte bruger under kjolerne) - og så kan man jo vælge at sætte en ekstra knap i, hvis man vil.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 4. Er vild med dine kjoler, og ville ønske jeg havde evner til at sy dem, da jeg har en smal pige den ville være super til tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det HAR du - evnerne til det, altså! Det er ikke så svært som det ser ud - og man kan jo starte med at undlade lommer.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 5. Det er sådan nogle fine kjoler og jeg glæder mig rigtig meget til mønstrene 'kommer ud' :-) Kan kun forestille mig at det må være et stort arbejde. Så masser af positive tanker herfra til arbejdet ;-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 6. Ihh, jeg glæder mig også til at kunne få fingrene i dine geniale mønstre. Jeg har en lille pige, der vil blive smukkere end smuk i dine fantastiske kreationer. Rigtig flot arbejde.

  SvarSlet
 7. Ååårh elsker den!!! Og så Liva!!! Det hedder min datter jo <3 vil det blive muligt at lave str større?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror ikke det vil være så svært selv at forstørre mønstret - man kan jo se, hvordan de forskellige størrelser er i forhold til hinanden.

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Den er virkelig fin. Rigtig fed detalje med de store lommer :-)

  SvarSlet
 9. Jeg glæder mig sådan til du bliver klar til at udgive

  SvarSlet
 10. wauw hvor er den flot!! Sikke et stort og flot arbejde du har lagt i mønstrene :-)

  SvarSlet
 11. Glæder mig til at kunne købe de flotte mønstre! De er så fine.

  SvarSlet
 12. Jeg stemmer i, fantastiske kjoler, jeg glæder mig til du udgiver så jeg kan købe dine mønstre :)

  SvarSlet
 13. Jeg har købt dette mønster og er godt igang. God vejledning! Men jeg er bekymret for den dag, jeg gerne vil sy, men ikke kan gå på nettet. Kan du mon på en eller anden måde lave en version af vejledningen, hvor den står mere samlet, men stadig rummer samme gode billeder og vejledning? Jeg skulle lige til at printe denne side ud, men det vil sende ca 40 sider til print...

  Hilsen
  Maria

  SvarSlet