onsdag den 5. februar 2014

Dåbskjole ThildeDåbskjole Thilde er syet i en skøn brudeblonde - en såkaldt spartelblonde, hvor den kraftige satintråd ligger oven på blondestoffet og giver en nærmest tredimentionel effekt - og en hvid silke som bund. 
Jeg synes, dåbskjolen er rustik og samtidig fin og sart - og nærmest mælkehvid i farven. 

Med til kjolen hører selvfølgelig en hjelm i samme stof, og begge dele er leveret i æske pakket ind i syrefrit papir og med en lille bog, som kan følge kjolen.

Dåbskjolen har allerede fundet et hjem. Den første, som skal døbes i denne, er lille Thilde. Jeg håber, at den vil følge familien i rigtig mange generationer, og at mange børn vil få deres navn i den. 

Jeg har en spartelblonde mere, som ligner denne - og den er også på vej til at blive syet til en dåbskjole.

Skal jeg sy en dåbskjole til din familie, så kontakt mig på annasvenning@live.com.


_________________________One more christening gown has been made - this time I've used a wonderful bridal lace. The underdress is white silk. The first child who is going to use the dress, is little Thilde - I hope the dress will follow the family in many generations. 17 kommentarer:

 1. Helt fantastisk smukt håndværk!

  SvarSlet
 2. Hver gang du smider sådan en skøn kjole op, bliver jeg mere og mere irriteret over, at vi har masser af dåbskjoler i familien!

  De er så ekstrem skønne og jeg sidder med åben mund hver gang.

  SvarSlet
 3. Hvis ikke det var fordi, at jeg har 3 børn nu, der alle er døbt - ja, så havde jeg købt en af dine smukke dåbskjoler. Mine er døbt i en rigtig fin Lillymodel. Vi er bestemt glade for den, for nu har den jo fået betydning for os, men må sige, at der er så meget sjæl og finesse over dine kreationer, at jeg ville ønske jeg havde set dem for 6 år siden ;)

  SvarSlet
 4. Hvis det ikke var det tredje barn - så ville jeg have været fristet til at overtale dig til at lave endnu en af dem i elfenbensfarvet silke og sort...

  Men alle dine dåbskjoler er så dårende skønne - Jeg tror jeg ville bruge de første mange uger på bare at sidde og ae den hvis jeg købte en

  SvarSlet
 5. Åh ja, vi har også i begge vor familier. Min farmor hæklede vores. Så smuk.

  Jeg sidder og drømmer hver gang jeg ser dine.
  Hvor er det smukt at den hedder Thilde, når det er en Thilde der indvier den:-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 6. gud hvor er den fin, det er så skønt med traditioner omkring dåbskjolen. Hvor er det fedt at du har vedlagt en bog. I min mands familie, som oprindelig er fra Sønderjylland har de en 90 år gammel dåbskjole i kniplinger som alle er blevet døbt i. håber at Thildes familie også har denne kjole om 90 år.

  SvarSlet
 7. Åhhhhh, du har gjort det igen!

  SvarSlet
 8. Den er virkelig smuk....jeg syede selv dåbskjole til mit barnebarn for 3 år siden.
  Den blev syet i gamle blonder og borter fra Oldes gemmerier.

  SvarSlet
 9. Hvor er den fantastisk smuk. Jeg vil have flere børn. NU!! (Nej ikke rigtigt, men å så fin din dåbskjole er!) Alle mine er døbt i en meget gammel dåbskjole der har gået i arv i min mors familie. Alle navnene på de børn der er døbt i kjolen er broderet ind efterhånden, men nu kan der vist ikke være flere...

  SvarSlet
 10. Dine dåbskjoler er simpelthen så flotte!! Hvor lange er de fra hals til bund?:)
  kh
  Johanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Johanne

   Det er forskelligt - alt mellem 110 og 135 cm, tror jeg. Denne er vist 128 cm.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 11. De er bare så smukke de dåbskjoler du laver. Hvis det ikke var fordi vi havde en i familien-var en ag dine en klar mulighed.

  SvarSlet
 12. TUSIND TAK for jeres søde kommentarer!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 13. Hvor er den smuk, som alle dine kjoler. Trist vi ikke brugr dåbskjole.

  SvarSlet
 14. Ej så smuk!!! Hvad koster en kjole som denne?

  SvarSlet