torsdag den 27. februar 2014

Brudestoffet


Jeg har ikke fået vist stoffet til min brudekjole endnu. Men nu skal det være.

7,5 meter silkeduchesse skal der bruges til kjolen. 4,5 meter er denne jacquard-vævede silke, som bliver den gennemgående silke i kjolen. De resterende 3 meter er ensfarvet råhvid silke i samme lækre kvalitet.

Billederne yder ikke silken retfærdighed. Den er meget smukkere i virkeligheden, hvor dens glans og glød rigtig kommer til sin ret. 

Derudover falder den meget smukt. Den har en tyngde og en stivhed, som gør den velegnet til mit valg af kjoletype. 

Men det bedste er nu næsten lyden. Hvis du har haft silkeduchesse i hænderne (i den rigtig lækre kvalitet), så ved du det. Det lyder som knitrende sne. Som når man går i nyfalden sne. 


_________________________I don't think I've shown you the silk for my wedding dress before - well, here it is. A wonderful jacquard silk duchesse. The pictures don't do the silk justice - it's much prettier IRL and has a wonderful sheen.  


12 kommentarer:

 1. Det bliver spændende og se den færdige kjole, hvornår skal du giftes ??

  Mona

  SvarSlet
 2. det er meget smukt det stof :-)

  SvarSlet
 3. Årh den er smuk. Jeg får helt kuldegysninger!

  SvarSlet
 4. Wauw!!!! Ej men jeg kan levende forestille mig lyden og det lækre færdige resultat!!!
  August er også bare en skøn måned at blive gift i, taler af erfaring <3

  SvarSlet
 5. Glæder mig til at se kjolen:-) det ser så smukt ud. Fik du syet prøven- kjolen færdig i grøn/grøn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, den er endnu undervejs - nederdelen er klar, i næste uge kaster jeg mig ud i overdelen!

   Kh

   Slet
 6. Virkeligt smukt stof.
  Jeg har hjulpet en veninde med at sy i noget lignende stof til hendes bryllup og ja, det er en dejlig lyd og følelse at have det stof i hænderne. God fornøjelse. Husk at sy et hår med i kjolen.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lis

   Jeg er slet ikke spor overtroisk (eller næsten ikke, da) - men hvad er det nu, det hår betyder? Er det noget med frugtbarhed, så har vi vist allerede de børn, vi skal have;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Når det først er til august skal du passe på med størrelsen. Jeg fik min brudekjole syet ind to gange. Og det var et generelt "problem" at kommende brude taber sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tvivler på, at jeg får det problem (desværre) - men jeg har tænkt på det - og det er faktisk et problem, for min brudekjole kan ikke sys ind. Sådan som nederdelen er konstrueret, skal der sys ind i samtlige 48 syninger - og det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Så jeg skal gerne holde vægten:-) Jeg kunne også vente med at sy, men jeg vil ikke stå med det i sidste øjeblik. Der er så meget andet, man skal bruge tiden på der. Så jeg må tage chancen.

   Kh
   Anna

   Slet