søndag den 12. januar 2014

Vinterkjole med krave og knaplukning


I dag agerede Lara igen igen model for mig - denne gang i min seneste kreation, som da også er til hende. Hun mangler nemlig vinterkjoler, og derfor hr jeg syet denne sag.

Kjolen er syet i en skøn blød isoli (som er strækstof, der er noget tykkere end jersey) og derfor dejlig varm. Kanterne og ærmerne er hvid og grøn jersey. 

Kjolen lukkes med store grønne knapper, ligesom den har hvide snydelommer. Lommerne laver jeg (forhåbentlig snart) en diy på.

Mønsteret er mit eget, og det tog et par forsøg med kraven, før resultatet blev som ønsket. Jeg har et par få ændringer til næste kjole, og så skal den nok sidde lige i skabet;-)

Og så har jeg taget en beslutning. Nemlig at sætte dette mønster - og to andre af mine kjolemønstre - til salg. Jeg er ofte blevet spurgt, om jeg vil sælge mine mønstre, og jeg har altid afslået. Mest af alt fordi det tager lang tid at tegne et mønster af (og det er umådeligt kedeligt). Men også fordi, at mine mønstre er mine egne og ofte kræver tolkning for at kunne forstås.

Nu har jeg så besluttet mig for at tegne tre mønstre op i flere størrelser, printe dem ud i flere kopier, lave en syvejledning og alt det andet, som et professionelt mønster har.  Det er et stort arbejde, men det kunne også være sjovt at sende mine mønstre ud i verden. Hvad tænker du? Kunne du være interesseret? 


________________________Today I've made a new dress for Lara. She needs some more winter dresses, and this one is cosy and warm. I've made the pattern myself, and it took me some time to get the collar right. I've got some few changes, and then I think the pattern will work very well. 
I'm thinking of selling this pattern and two of my other dress patterns - if my readers are interested. 


31 kommentarer:

 1. Det lyder som en skøn ide, for du laver sådanne nogle skønne kjoler til datteren.

  SvarSlet
 2. Så fin Lara er i den skjønne kjolen - masse flotte detaljer på den.
  Ser fra innlegget under at du og jeg har funnet det samme deilige stoffet i rodekassen og sydd bukser av det. Fargen på det stoffet var bare så flott!
  Fin ny uke til deg :)

  SvarSlet
 3. Ja! Tak! :-D
  Anna, du laver de skønneste kjoler og jeg har et ønske om at komme igang med at sy kjoler i det nye år (som jo er nu...;)
  Jeg kan kun forestille mig det må være et stort arbejde, men også at der må være mange interesserede købere :-)
  Der lyder hep og applaus herfra :-D
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 4. Super ide. Venter i spænding. Og krydser fingre for 4-5 år i str. ;)

  SvarSlet
 5. Super god ide, mange af mine veninder har nemlig fået piger, så det vil jo være en oplagt mulighed for at sy lidt til dem.

  SvarSlet
 6. Så kjempefin kjole, jeg er ikke flink nok til å klare å sy en slik :) men hvis du skulle lage en i str 122-128 (7-8 år)
  stiller jeg meg i kø for å kjøpe:) Tror nok det er mange som vil kjøpe mønster av deg :)

  mvh trude :)

  SvarSlet
 7. Super idé med at sælge mønstre. Er sikker på at der er mange interesserede! Jeg selv har to drenge... :-)

  SvarSlet
 8. Din datter er simpelthen så cute!

  SvarSlet
 9. Ih det er en rigtig fin kjole - og model! Jeg er vild med lilla og grøn sammen og alle de fine detaljer gør bare at kjolen får et super flot og gennemført finish. Jeg ville elske at forsøge mig med nogle af dine fine kjolemønstre! Så jeg ser med stor forventning frem til at kunne købe dine Laralil kjole mønstre! :-)

  SvarSlet
 10. Jubiii, det var da en helt fantastisk nyhed... Elsker dine kreationer både til voksne og børn... Jeg vil helt klart glæde mig til at købe dine mønster:-)
  Modellen (Lara) og kjolen er så skønne!!!!!
  Venter i spænding:-)
  Mange hilsner
  Anja

  SvarSlet
 11. jaaa, ville elske at sy nogen af dine kjoler til mine piger :)

  SvarSlet
 12. Jeg er veldig interessert i mønster!

  Vil anbefale deg å lage mønsteret som PDF-fil. Det vil jeg tro gjør distribueringen mye enklere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver ikke som pdf, men som rigtigt mønster. Pdf er for nemt for folk at sende videre - og dermed bliver mønsteret kopieret ulovligt i større grad, end hvis det er et papirsmønster. Derudover kan det ikke være på A4 papir, men skal op i A3.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
  2. Åh, godt - jeg må indrømme, jeg ikke er meget til pdf-mønstrene. Jo jo, jeg får dem købt, men aldrig printet, klistret sammen og brugt. Papirform er bare skønnere at arbejde med :-)

   Slet
 13. Hvor er hun bare sød i sin nye lækre kjole!
  Og jeg er sikker på du vil sælge godt af dine mønstre:)

  SvarSlet
 14. nej hvor det en skøn kjole du har syet :) jeg er bare total vild med de ting du syr.... og nej hvor er det en dejlig nyhed at man kan købe dine overlækker mønster JUBIIIIIIIIIIIIIII ;)

  SvarSlet
 15. JAAAAAAAAAAAAAAAA, Anna, jeg skal være den første til at rive et mønster til mig, når du engang udgiver et :-D Elsker dine fine designs! Ikke mindst denne - det er så flot en hals/krave og lukning med knapper!

  SvarSlet
 16. Åh jeg er jo en af dem der sværger til papirmønstre, men det er fordi der er billeder med til mønstrene - derfor nemmere at forstå hvis man er gået i stå, men jeg vil stadig vildt gerne have nogle af dine skønne kjolemønstre, bare igang skønne Anna

  SvarSlet
 17. Jeg sludrer - jeg mente at jeg sværger til PDF mønstrene-...

  SvarSlet
 18. jeg ville klart være interesseret, men overvej evt at sælge dem som pdf mønstre (så skal modtageren printe). især mange amerikanske sider benytter det og så er der tit en god syvejledning med billeder med også. så smart! :)

  SvarSlet
 19. Jeg er veldig begeistret for mønstrene man får kjøpt som PDF. Lett å lagre, og om man skulle rote bort utskriften har man den på PC'n. Jeg skjønner jo at enkelte vil sende mønsteret videre, men samtidig vil designeren ha mulighet til å distribuere mer også. Arbeidet med å tegne mønsteret gjøres jo bare en gang. Og så får man da håpe at de aller fleste har såpass med moral at man ikke mailer mønsteret til alle sine venner.

  De jeg har kjøpt, printer jeg ut på A4. Veldig greit.

  SvarSlet
 20. Jeg køber!!!! Kan slet ikke vente. Og gad godt din kjole til din datter ovenfor til mig selv!!!!!! Love it!

  SvarSlet
 21. SKØN KJOLE! Og god idé med salg af dine egne mønstre :-) Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 22. Hvor er hun helt utrolig og naturlig smuk - og det samme kan man sige om kjolen. :)

  SvarSlet
 23. Tusind tak for jeres kommentarer:-)
  Jeg kan se, at flere af jer efterspørger mønsteret som pdf-fil, men det bliver et papirmønster, som bliver sendt. På den måde bliver det nemmere for mig at lave (jeg skal ikke skalere op og ned), og det kommer ikke til at florere på internettet. Der kommer nok tre mønstre i alt - jeg er i gang - sammen med 1000 andre projekter ...

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Bliver det børne-og eller voksen mønstre? Hvilke str? Og 3 forskellige mønstre i kun 1 eksemplar pr stk?

   Slet
  2. Hej pernille

   Det bliver i børnestørrelser - nok str 74-110 (med mulighed for selv at forstørre til en størrelse større). Alle størrelser kommer i samme mønster. Dvs køber man et mønster får man str. 74-110.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 24. Jaaaaaa - jeg ville elske at sy sådan en til min lille nullergøj :)

  SvarSlet
 25. Vakker lita jente og en supersøt kjole!

  SvarSlet
 26. Litt sent ute med denne kommentaren - men jeg gleder meg veldig til mønsteret kommer for salg! (Det har ikke kommet enda - ikke sant??? : )
  Håper inderlig du sender til Norge. Kan knapt vente med å sy retrokjoler til alle små jenter jeg kjenner : )
  Fantastisk fine ting du lager. Gir meg lyst til og ikke gjøre annet enn å sy...
  Hilsen Hanne

  SvarSlet