tirsdag den 14. januar 2014

Kunsten at fotografere børn


Askils og Laras farmor ønskede sig et billede af sine børnebørn i julegave, men vi kom aldrig så langt. I går fik jeg så taget en række billeder, som skal bruges til formålet.

Men jeg måtte erfare, at det ikke er nemt at fange de to poder med kameraet. Især Askil var noget usamarbejdsvillig. Og det kom der en række mindre vellykkede billeder ud af. 
Se bare her:

Og sådan fortsætter det :-) Ud af de omkring 50 billeder jeg tog, var der kun ganske få, hvor begge børn kigger ind i kameraet. Men disse kan måske bruges:Jeg er glad for, at jeg ikke er portrætfotograf!_________________________I've taken some pictures of Lara and Askil together, but it was quite difficult to get a nice picture, where both children look at the camera - as you can see. Especially Askil was't that interested in posing. The last four are useable, I think!37 kommentarer:

 1. Sikke nogle skønne børn! Det kan godt være, at det er svært at få dem til at kigge på kameraet på samme tid, men der er så meget liv og spræl i alle billederne, at hvert billede er godt! :-)

  SvarSlet
 2. Jeg må endnu en gang sige det højt - du har altså nogle helt igennem fantastisk kønne og dejlige børn :) Jeg er vild med hvert eneste billede, samlet bliver de til en helt lille historie ;)

  Er sikker på de bringer lykke uanset hvilket et I vælger som gave.

  SvarSlet
 3. Det er nu nogle herlige billeder. Jeg tror alle som har prøvet at fotografere sine unger, kan sætte sig ind i dit forsøg som fotograf.
  Jeg elsker billeder der udståler det naturlige, det er mere spændende at se på.

  SvarSlet
 4. Sidder og griner højlydt - for det er jo præcis sådan det er! Har selv to kopier (køn og alder) og kan da lige se det hele for mig! Hvor er de skønne både børn og billeder, jeg synes, der er noget særligt over første fotorække, selvom farmor jo nok foretrækker sidste :)

  SvarSlet
 5. Tak for et fantastisk grin. Jeg kender kun situationen alt for godt, og jeg kan betro dig at det ikke er lettere med tre børn på samme billede. Og så vil jeg bare lige sige at jeg synes det er nogle super skønne billeder du har fanget af dine børn - særligt de sidste ;) Kh Maria

  SvarSlet
 6. Skønne skønne billeder og ser meget bekendt ud........der fik jeg lige et godt grin, så søde!!
  Vh Louise

  SvarSlet
 7. Haha.. simpelthen for sjovt med dine kommentarer til billederne. Tror vi med børn kender scenariet alle sammen, men disse her billeder som en hel collage bliver du og den øvrige familie da super glad for senere hen :)

  SvarSlet
 8. Men hvor er de da søde, på trods af den manglende samarbejdsvilje fra Akils side :-)

  SvarSlet
 9. Hahaha.... Åh tak fordi du deler og tak for et dejligt grin. Jeg kunne ikke holde latteren da jeg så "Askil vælter"-Der er altså noget sjovt ved det billede.... Især h is man hang det op også Hihi;-)
  Ej, de nederste er dejlige. Hvor skønt hvor de krammer/Lara krammer og Askil tygger på sin vest!
  Kh Jonna

  SvarSlet
 10. hahahahhhhhh, fantastisk Anna! - Jeg tror farmor er interesseret i dem alle med dine skønne kommentarer - det kunne faktisk være ret fornøjeligt med sådan et album

  Kh. Kristina

  SvarSlet
 11. Hahaha ja - det er svært - jeg har fået stor respekt for de bloggere som har flotte billeder, for jeg synes ikke det er så let.
  De sidste to billeder er virkelig gode, synes jeg :-)

  SvarSlet
 12. Alle er gode lav en lille billed serie.. I en lang ramme:)

  SvarSlet
 13. Underbara bilder, särskilt med dina kommentarer till! Och så fina barn du har.

  SvarSlet
 14. Ha ha, jeg det er ikke så let! Kan faktisk godt li' dem alle som en lille serie..... Det bliver en rigtig lille fortælling! Manden her i huset har ikke fanget at det faktisk er lidt af et lykketræf nogle gange, når man kan fange alle 3 på én gang kiggende ind i kameraet!

  SvarSlet
 15. Åhhhh disse billeder af dine børn er simpelthen fantastiske at se på og så med dine små søde kommentarer til. De kan kun gøre en ellers dræbende dag med eksamenslæsning lidt mere underholdene.
  Tak for det :-)

  SvarSlet
 16. Ej det er sååå sjovt :-) sådan er det også her hjemme - bortset fra at storesøster er lige så svær at få til at sidde stille som lillebror ;-)

  SvarSlet
 17. *ha ha ha* griner højt og synes billedet hvor Lara irrettesætter lillebror er super godt!!!

  SvarSlet
 18. Nå ja, og så bare vent til der er 3 børn *omg* julekort er en udfordring!

  SvarSlet
 19. Hi, hi, ja kender godt udfordringen, da jeg selv har tre piger:)

  Men hvor er de da søde dine to:)

  SvarSlet
 20. Så skjønne dei er :)
  Og eg kjenner så godt igjen vår eiga storesyster og hennar veslebror - særleg med hårrivinga og irettesetjinga :)
  Eg synes du skal bruke heile fotoseansen, for den var jo kjempemorsom med dei fine kommentarane :)

  SvarSlet
 21. Ja det er ikke nemt, men der er da nogle fine iblandt... er vild med det hvor han har fat i hendes hår... det er faktisk et meget sødt billede og hvis nu man valgte det og 2 andre, så kunne man jo ramme dem ind som en lille serie. Der er i hvert fald liv og stemning i billederne :-)...

  (grinte altså lidt, da jeg rullede ned over dem og læste teksterne...)

  SvarSlet
 22. Skønne billeder alle sammen.........griner over teksten til billederne og husker hvor svært det var ;-)

  SvarSlet
 23. Ja, det er ikke nemt - men det bliver alligevel til rigtig mange skønne billeder og længe leve digital kameraer, hvor man bare kan trykke løs og gemme alle "fejlbillederne" også - for selvom det enkelte billede måske ikke er blevet godt, så er det en fantastisk billedserie :-)

  Bedste tanker herfra* (ja, vi droppede også billederne i år ...)

  SvarSlet
 24. Ja, det er en udfordring. Vi skulle også have billede af begge unger til årets julekort. Tror også vi tog et sted mellem 50 og 100. Før det lykkedes nogenlunde. Af de 4 du har valgt ud som "kandidater", synes jeg det første er bedst.
  Alle de andre billeder har nu også deres charme. :-) De viser jo deres personlighed.

  SvarSlet
 25. Hahahah, hold nu op hvor sødt! Grinede mig vej igennem indlægget. Som jeg kan se andre skriver synes jeg også du skal give farmor hele fotoserien - med kommentarer :-) Og skønne billeder du har udvalgt tilsidst :-)

  SvarSlet
 26. Jamen du ER da portrætfotograf :-) Alle fotos er så gode, fordi de viser børneliv, som det er. Ja faktisk er de lige til en fotoudstilling. De ville få prædikatet: indlevelse, empati, real-børneliv og fantastisk søde. Du er en super børnefotograf, der helt sikker ville få en præmie, siger jeg, der har erfaring indenfor dette felt. Mange kan fotografere retsiddende børn på fotos, der ikke fortæller en historie: Dine billeder er medrivende, og man bliver så glad af at se dem, og vis jeg var farmor ville jeg elske hele serien :-)

  SvarSlet
 27. Haha, åh hvor jeg kender det :-)
  Af samme grund findes meget få vellykkede portrætter af alle min tre børn samlet.

  Jeg må sige, at jeg synes nu det er en vildt sød og sjov billedserie af dine smukke børn :-)

  Kh Ulla.

  Ps. Har sldrig fået svaret dig og takket dig for din søde mail dengang jeg var ret meget offline i efteråret. Dejligt at du tænkte på mig og bekymrede dig, så tak for det :-)

  SvarSlet
 28. Hahaha! Jeg kender det!!! Og jeg har endda kun ét barn at fotografere ;-)

  SvarSlet
 29. HA HA - jeg er VILD med dem! Jeps - det er ikke et let job ;-)

  SvarSlet
 30. I øvrigt - et lille råd hvis du skal forsøge igen; smid sko og strømper - børnetæer er SÅ fine og meget bedre end skosåler ;-) - og flyt dem gerne længere væk fra bagvæggen, så den bliver mere uskarp..... børnene er vildt søde på billederne ;-)

  SvarSlet
 31. Synes ikke det gør noget at de ikke kikker i kameraet, synes faktisk at nogle af de bedste billeder, er hvor der sker noget uventet. Men jeg kender alt for godt hvor svært det er at få et hvor de alle tre er er nogenlunde lige gode, selv nu hvor de er voksne, men vi har haft mange sjove skøre fotoshoots

  SvarSlet
 32. Åh, hvor er det nogle skønne unger!!! Kom til at grine, da jeg så billederne... Jah, det er ikke nemt :-) Men, shit, de er skønne alligevel - på alle billederne!!!

  Kram Anne/mannemor.blogspot.dk

  SvarSlet
 33. Fantastiske bilder. Takk for dagens latter. (grin) :)

  SvarSlet
 34. Sikke en fantastisk billedserie, jeg kunne slet ikke lade være med at grine... elsker dine små kommentarer til billederne... hihi :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 35. Jeg er vild med dine kommentarer (jeg kom virkelig til at kluk-grine). Hvor er de skønne dine børn! Og hvor kender jeg godt udfordringen. Det ER bare op ad bakke!

  SvarSlet