fredag den 24. januar 2014

JanuarkjolenFredag formiddag fik jeg Jonas til at tage billeder af mig i min første kjolekreation i 2014 - den første kjole ud af de forhåbentlig 12 kjoler, som jeg har besluttet mig for at sy året igennem

Det var en fotosession i den koldeste blæst, og jeg frøs (som i virkelig frøs) - måske kan det ses på billederne (Jonas mente, at jeg skulle se det fra den lyse side: Jeg er i det mindste ikke nøgenmodel. Gud ske tak og lov for det). 

Men jeg synes, at kjolen - og de kommende kjoler - skal fotograferes "live" - og også gerne afspejle den måned, som den er syet i. Kjolen her er i særdeleshed et udtryk for januar måned, for det er en begravelseskjole. Ganske kort tid efter, at billederne er taget, begravede vi min kære mormor.

Lyset har været specielt i dag, og det håber jeg kan ses på et par af billederne. Jeg vil huske denne dag for dens kulde, men også det specielle lys. Det har været en smuk dag.

Kjolens udtryk (sort med råhvid pipingbånd) har jeg længe haft i tankerne. Jeg manglede en sort kjole, og den måtte gerne være lidt vinteragtig. Samtidig skulle den kunne bruges til andet end begravelser. Pipingbåndet gør noget særligt ved kjolen og gør den til noget andet end "bare" en sort kjole.

Mønsteret er et vintage mønster fra 50'erne (et Anne Adams nummer 9007), som jeg har efterhånden har ændret til ukendelighed. Det er det samme mønster, som de fleste af mine tidligere 50'er kjoler er syet efter (nu må jeg snart tage mig sammen og rykke ud af min komfortzone - men når det skal gå stærkt, er det nu rart at have et mønster, som ikke skal sys op i stout først). 

Jeg har nedjusteret nederdelens vidde. På den måde er kjolen ikke særlig 50'er agtig, men mere moderne og nemmere at have på. 

Kjolen er syet i en lidt kraftig strækviskose, som vist er beregnet til bukser. Men den egner sig fint til en vinterkjole. Meterprisen var kun 45 kr (der var halv pris grundet ophørsudsalg i butikken) - og det er en lækker kvalitet. Jeg har brugt 230 cm stof på kjolen, så det har været en virkelig billig kjole for mig at sy.

Knapperne er de fineste råhvide vintageknapper (som desværre ikke kommer til sin ret på billederne). Krave, ærmer og nederdelens kant har fået råhvid satinpipingbånd. 


_________________________This is January's answer of my 12 dresses challenge. It's a dress I've made for my dear grandmother's funeral. The pattern is an old vintage one (Anne Adams 9007), but I've changed it quite a lot. Today we buried my grandmother. It was a very cold day, but also a very beautiful day with a special light. Hopefully you can tell by the pictures. 26 kommentarer:

 1. I am sorry to read about your Loss. but you look really wonderful in this dress

  SvarSlet
 2. Du er bare SÅ dygtig. Jeg glæder mig til at følge de næste 11 kjoler - og selvfølgelig brudekjolen. Tak fordi jeg må være med i din proces - det er virkeligt dejligt.

  SvarSlet
 3. Smukke smukke billeder - af en smuk pige - i en smuk kjole

  SvarSlet
 4. Så flot kjole - og virkelig fantastiske billeder i det smukke kolde vejr.

  En smuk dag til et vigtigt sidste farvel.

  SvarSlet
 5. Den er bare så flot den kjole, jeg er virkelig imponeret over, at du lige smækker sådan én sammen, samtidig med at du laver brudekjole, det er altså ret sejt.
  Jeg er helt vild med at du tager billederne udendørs, så man virkelig kan fornemme årstiderne, jeg glæder mig til at se resten af billedserien ;)
  Jeg er ked af at høre, at din mormor er gået bort, men dejligt at du har så mange gode minder om hende og din morfar.

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 6. Fantastiske smukke billeder både af dig kære Anna men i særdeleshed også af den smukke januarkjole.
  Håber I havde en okay begravelse, på trods af de sørgelige omstændigheder.

  SvarSlet
 7. Skøn kjole og smuk model! Jeg håber, din mormor fik en smuk begravelse.

  SvarSlet
 8. Så smuk en kjole, kan rigtig godt lide snittet ved taljen. Håber I fik en fin begravelse af din mormor

  SvarSlet
 9. Fedt at din serie med de 12 kjoler lige afspejler måneden også, og kjolen er flot og passer så godt ind i januarmåneds stemningen oveni det hele.

  SvarSlet
 10. Sikke en smuk vinterkjole. Håber I fik taget en fin afsked med din mormor. KH Maria

  SvarSlet
 11. Respekt endnu engang og jeg synes virkelig billederne fortæller det, du så fint efterfølgende sætter ord på!!! <3

  SvarSlet
 12. Anna, du er bare så helt utrolig dygtig til det med kjoler. WAIW:-) Smuk, smuk, smuk!
  Nyd mønsterkurset

  SvarSlet
 13. Jamen altså, nu gør du det igen.... Altid smukke kjoler, lige til at blive misundelig over.... Så flot!!!!!

  SvarSlet
 14. har du selv lavet pipingbåndet?

  Det er en meget smuk kjole, sikke nogle minder og tanker den allerede har med sig

  SvarSlet
 15. flotte billeder og en meget smuk kjole :-)

  SvarSlet
 16. Den er rigtig fin.
  Sejt mål du har med de 12 kjoler. Og endnu mere sejt, hvis du når igennem :-)
  God fornøjelse.. Vh Maria

  SvarSlet
 17. Wauw hvor er den bare smuk du er vildt dygtig

  SvarSlet
 18. Wauw hvor er den bare smuk du er vildt dygtig

  SvarSlet
 19. Uh-ha det ser koldt ud! Men skønne billeder og smuk kjole. Dine mønstrede kjoler er flotte til dig - men denne "enkle" kjole klæder dig også godt og understreger at der er tale om en januarkjole.
  Bedste tanker herfra*

  SvarSlet
 20. så smuk en kjole og fine billeder, så det var åbenbart værd at fryse

  SvarSlet
 21. Wow, hvor er den bare flot!! Det ser virkelig flot ud med den råhvide piping!

  SvarSlet
 22. Brrrr, det ser koldt ud - og også lidt trist. Det passer lidt til situationen :-(
  Kjolen er simpelthen så smuk (og sig mig, er det et par cognac-farvede læderstøvler dér? Dem kan vi li'!) - den minder mig om én, jeg forelskede mig i hos Edith & Ella, men den passede mig SLET ikke. Den var mørkeblå, med hvide tittekanter og store, hvide knapper, og fin krave og revers. Nu håber jeg evnerne er der til selv at få syet noget lignende i fremtiden, der rent faktisk passer som det skal :-)

  SvarSlet