onsdag den 8. januar 2014

Dåbskjole SiriJeg har vist glimt at den før, og nu er den færdig - dåbskjole Siri. Og jeg er spændt på jeres dom. Min egen holdning er dog klar: Af de dåbskjoler, jeg har lavet, er dette den smukkeste. Skulle mine børn døbes igen, så blev det i denne dåbskjole.

Men jeg kan forestille mig, at den deler vandene, for den er gylden og ikke hvid. 
Dåbskjole Siri er nemlig syet i en silke, hvis farve bærer navnet gylden champagne, samt en blonde, som består af en blanding af beige og guldtråd. 

Blonden har jeg købt for flere år siden, og den var egentlig tiltænkt min brudekjole. Men brudekjolen bliver uden blonde, og derfor skulle blonden bruges til dette projekt. jeg har stadig en rest, som måske skal bruges til Laras brudepigekjole, for jeg synes, den er meget smuk.

Det er jo smag og behag, om kjolen er for lidt hvid til at kunne være en dåbskjole. Men jeg hæfter mig ved, at den hvide dåbskjole først opstod i 1800tallet. Tidligere var dåbskjolerne i alverdens farver, og guldbrokade var et symbol på rigdom og velstand. 

Dåbskjole Siri er som sagt syet i en silke som underkjole og en blonde som yderkjole. Den er foret med råhvid satin og lukkes på ryggen med en lynlås.

Størrelsen er 68.
Længden fra nakke og ned er 125 cm.

Med til dåbskjole Siri hører en lille bog (i syrefrit papir), som kan følge dåbskjolen. I denne skriver man om de børn, som dåbes i kjolen. Der hører selvfølgelig også en lille hjelm med til kjolen. Det hele leveres i en opbevaringsæske pakket godt ind i syrefrit silkepapir, så dåbskjolesættet kan overleve mange generationer. 

Vil du se mine andre dåbskjoler, så klik på linket her.__________________________This christening gown is made of silk in the color golden champagne and a wonderful gold lace. I know; christening gown are normally white, but I think this gown is the most beautiful gown I have made so far. It's for sale - if you're interested, please write me an email (akjoensson@hotmail.com). If you want to see my other christening gowns, please click here
32 kommentarer:

 1. Hvor er den vidunderlig, smuk og elegant!!! Ventede jeg en pige skulle hun helt sikkert ha' den.
  Og navnet er også bare flot!

  Louise Siri

  SvarSlet
 2. suuuuk .... den kjole er så smuk!

  SvarSlet
 3. Den er gudesmuk - simpelthen fantastisk. Og hvis det ikke var fordi at vi fik syet en da min datter skulle døbes, så kunne den lige være mig når lillesøster en dag kommer til verden og skal have navn.

  SvarSlet
 4. Den er virkelig smuk! Min yngste på 6 mdr hedder det samme, så jeg synes jo også at navnet er fint :)

  SvarSlet
 5. Det er simpelthen den smukkeste dåbskjole, jeg nogensinde har set!!!! Det gør overhovedet ikke noget, at den ikke er hvid. Kunne du ikke gemme den godt et par år, så er jeg klar til at handle ;-)

  SvarSlet
 6. Jeg har kun et ord: W O W! Hvor er den bare smuk..

  SvarSlet
 7. Så nydelig! Du er bare så flink! :)

  SvarSlet
 8. Jeg synes også, at det er den smukkeste, du til nu har lavet.

  SvarSlet
 9. Den er så tænderklaprende smuk, at jeg nærmest bliver nødt til at eje den - uden at have nogen at putte i den!!!
  Hvid eller gylden - det er en f a n t a s t i s k kjole!!!
  Kram Anne/mannemor.blogspot.dk

  SvarSlet
 10. Fantastisk nydeleg vakker dåpskjole i dei lekraste vintageblonder.
  Hatten av for deg og dine lekre kreasjonar. Du er så utruleg dyktig :)
  Klem, Kristin

  SvarSlet
 11. Utrolig fin! Nydelig vakker.

  SvarSlet
 12. Smukkeste dåbskjole jeg har set!
  Og sikke et fint navn den har fået:)

  SvarSlet
 13. Alle ordene er sagt allerede: Ualmindelig flot kjole - både stof, farve og syning. Du er hammerdygtig :-)

  SvarSlet
 14. Jeg er enig, de andre er også virkelig fine, men den her er fantastisk smuk!

  SvarSlet
 15. Enig. Den er så smuk og fin. I mine øjne gør det den endnu mere unik at den ikke er hvid.

  SvarSlet
 16. Jeg synes bestemt ikke det gør noget den ikke er hvid! Jeg ville klart foretrække denne smukke gyldne kjole, hvis jeg skulle have nogen børn døbt!
  Hvor er den smuk!!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 17. Den er såå smuk. Flot arbejde.

  SvarSlet
 18. Jeg er helt solgt. Hvis ikke vi havde dåbskjole i vores familier, så var det en som denne jeg ville drømme om. Den er simpelthen bare smuk.
  Vild med den gyldne farve;-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
 19. Virkelig bare så smuk.... Specielt farven....
  Kh Nanna

  SvarSlet
 20. den er guddommeligt smuk! Intet mindre. Det kan godt være den er gylden, men stadig klassik i snit. Wauw wauw wauw

  SvarSlet
 21. Du laver de smukkeste dåbskjoler

  SvarSlet
 22. Jeg syntes farven er fantastisk flot.....den ser meget smuk ud.
  Da jeg syede dåbskjole til mit barnebarn var farven heller ikke hvid.

  SvarSlet
 23. Uden tvivl den smukkeste af dem du har vist. OG NAVNET.... Jeg går rundt med en lille pige i maven, der gerne skulle komme ud om et par mdr, og ville så gerne have hun kom til at hedde Siri. Det er pappa dog ikke med på desværre :/.

  SvarSlet
 24. TUSIND TAK for jeres søde kommentarer:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 25. Hvor er den bare flot! Jeg er vild med både farven og guldtråden!
  Det er næsten helt synd at putte den i en kasse. Den ser så fin ud, når den hænger der!! - ærgerligt mine børn ikke bliver døbt!

  SvarSlet
 26. Den kjole er bare det smukkeste!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 27. Hej Anna. Jeg har skrevet en mail til dig i dag, men jeg prøver lige her også.
  Er denne til salg?
  Jeg er simpelthen faldet pladask for den og min lille pige skal døbes om en måned og jeg ville rigtig gerne have hende i lige netop din kjole.
  Med håbefuld hilsen
  Sanne Gaardsdal

  SvarSlet