torsdag den 2. januar 2014

Brudesløret in process


Her til aften syr jeg på mit mantilla brudeslør. Det er et langsommeligt arbejde, da det sys i hånden - til gengæld er det nemt at gå til, og man kan sidde i sofaen :-)

Brudesløret består af en blød cupro tyl samt en smuk blondebort - begge i farven elfenben. Sløret måler ca. 130 x 150 cm og har runde hjørner. Blondeborten målte 2,5 meter, da jeg købte den - og den har jeg klippet fra hinanden, så jeg har 5 meter i alt. Disse 5 meter skal sys på tylen med bittesmå sting. 

Jeg er omtrent halvvejs med blonden. Måske kommer der små ferskvandsperler på - de samme som på dåbskjolen til vores børn. Det er ferskvandsperler, som jeg købte i Cairo i marts måned 2008 - da jeg ventede Lara, men endnu ikke vidste det. Det giver mening for mig, at disse perler både er på dåbskjolen og på brudesløret.

Nu må vi se - det er i hvert fald i mine overvejelser. Men først skal blondekanten sys på.


_________________________This evening I am hand stitching my bridal veil. It's a lengthy work, but it doesn't matter at all - it's cosy and not difficult at all. I have 5 metres of bridal lace, which I need to hand stitch to the veil. I think it's going to be really beautiful. 26 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusind tak, Cecilie - og ses vi til workshop?? :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Det er altså bare så skønt at følge med i processen med din brudekjole. Tænk at du har mod på at sy den selv!! Er sikker på den bliver fantastisk, er helt sikker på, det bliver godt at deltage på Nannas workshop og hun er bare så fantastisk. Hun syede min brudekjole (vi blev gift i september) :-) God arbejdslyst og jeg glæder mig til at følge med videre

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Jeg sætter også min lid til, at jeg på Nannas workshop får tilrettet det sidste, så den bliver som jeg drømmer om:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Rigtig smukt. Mht ferskvandsperlerne så ville jeg vælge at sætte den på kjole istedet. Man skal passe på med at få noget der tynger på sløret, så det fjerner det naturlige fald i tyllen og tynger det istedet . Det erfarede jeg ihvertfald da jeg fik syet kjole og slør hos min kjoledesigner. Det skal helst se florlet ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine erfaringer. Jeg har tænkt på det. Ferskvandsperlerne skal - hvis de skal på - også kun sidde foroven - dvs. der hvor sløret skal sættes fast i håret. De kan ikke komme på kjolen, for den bliver helt enkel i jaquardvævet silke.
   Nu må vi se, om de kommer på sløret eller ej.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 4. Syr man det bare fast til kanten og klipper kanten til senere? Kan man ikke lime det på?
  Hvis dine mål passer kommer du til at mangle 60 cm. blonde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Lea. Målene er ca mål, og hjørnerne er runde, hvilket jo også skal tages med i regnestykket. Jeg skal nok tage præcise mål samt vise sløret udstrakt, når jeg er færdig med det.
   Men sådan gjorde jeg: Jeg købte omkring 130 cm cupro tyll, som er 300 cm bredt. Så klippede jeg blonden fra hinanden og lagde den på tyllen - og sørgede for, at hjørnernes runding blev ens. Derefter riede jeg blonden på. Så syede jeg blondens nederste kant fast på tyllen med små sting og klippede kanten (tyllen) til. Og nu er jeg så i gang med at fæstne blondens øverste kant til tyllen.
   Jeg så en vejledning på en amerikansk blog, hvor man bruger lim. Men det var en kraftig blondekant. Og med min blonde tror jeg ikke det vil blive pænt med lim. De sting, jeg syr med, er så små, så man bemærker dem slet ikke. Jeg tror, at det bliver pænest, når man syr blonden på. Et stort arbejde, men som sagt ikke så slemt, da man kan tage lidt ad gangen.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Limen, jeg tænkte at det måske kunne holde imens du syr. Det er jo et kæmpe arbejde. Jeg har kikket på den salgsside du henviser til. Der kan man se at kanterne ikke er klippet pænt til, på blonden.
   Jeg har nogle blonder liggende, hvis jeg en dag får tid, vil jeg prøve at syr.
   Tak for svaret.

   Slet
 5. Hvor bliver det dog smukt. Og hvor er du en sirlig syerske.

  SvarSlet
 6. Smukt! Er virkelig rørt over dit talent

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Pernille.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Du blir gude smuk ;-)

  Hvor glæder jeg mig til at se dig når slør og kjole er færdig.

  Jeg er meget imponeret over du syr det hele selv, det er så sejt ;-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det dog en smuk blonde!! Jeg glæder migt til at følge med!!!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 9. du bliver da den smukkeste brud :) og god ide med perlerne

  SvarSlet
 10. Rigtig godt nytår!

  Hvor ser det smukt ud og en skøn lille hygge syssel at sidde med de mørke vinter aftener.
  Har du set min datters indlæg i dec.-13 om brudekjole og konfirmationskjole på giner?
  Ellers prøv på: http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Tina

  SvarSlet
 11. Hvor er du bare vild altså!! Imponerende! :)

  SvarSlet
 12. Det er bare så smukt :-) hvor er du dygtig :-)
  Hexia3@yahoo.dk

  SvarSlet
 13. Hvor er det bare smukt, hvor er du bare dygtig og hvor er det bare spændende at følge med i :))

  SvarSlet
 14. Hej :-)
  Det er en meget flot blonde du har valgt :-)
  Må jeg spørge hvilken en af dem (altså på deres hjemmeside), som du har valgt? Samt hvilket slags tyk?
  Overvejer selv at sy mit slør, og samtidig sætte matchende blonde på forneden og på slæbet på min brudekjole :-)
  Mvh Tina.

  SvarSlet
 15. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 16. Hej.
  Jeg er ret interesseret i at høre lidt flere detaljer omkring processen med at sy sit eget slør. Følger du et mønster - og hvor har du findet materialerne? Hvor mange timer regner du med at det kommer til at tage (uden påsyning af perler)?
  Mvh. S

  SvarSlet
 17. Hej igen.
  Vil du dele lidt ud af dine erfaringer? Ellers vil jeg nemlig forsøge at finde informationen et andet sted.
  Mvh. S

  SvarSlet