lørdag den 28. december 2013

Tanker om brudesløretPå etsy.com kan man finde mange et hav af brudeslør, og det var også her, at jeg fandt jeg frem til hollandske SIBO Designs, som laver de smukkeste slør, jeg hidtil har set. Alle billeder i dette indlæg (på nær det af kronprinsesse Mary, selvfølgelig - som jeg fandt via en google-søgning) er fra SIBO Designs.

Mit brudeslør syr jeg selv, og det skal være et mantillaslør i stil med disse.  
Et mantillaslør er et slør, som ikke rynkes sammen foroven, men lægges hen over håret. 
Der er for det meste en blondekant på sløret. 
Kronprinsesse Mary bar til sit bryllup med kronprins Frederik et mantillaslør, som stammer fra 1905. Dronning Ingrid bar det til sit bryllup i 1935. Sløret er med irske kniplinger, som er over 100 år gamle. Det er håndværk, når det er allerbedst. 
Mantillasløret er oprindeligt ikke et brudeslør, men et slør, som jødiske og katolske kvinder bærer til religiøse højtider. Jeg synes det er helt utroligt smukt som brudeslør, og det er begrundelsen for mit valg. 

Jeg er allerede i gang med at sy mit mantillaslør, og når jeg har fået taget nogle gode billeder, får I det at se. 


_________________________


I've decided to sew a mantilla veil as my bridal veil. A mantilla veil is a veil that is not gathered, but secured to the head with a head comb or a head piece. Mantilla is not actually a bridal veil, but a veil worn during a religious holiday (Jewish or Catholic). 

I have found some beautiful mantilla veil on the internet shop SIBO Designs. All the pictures except the last one in this post is from SIBO Designs. The last one is our Danish Crownprincess Mary, who wore a Spanish mantilla veil on her wedding day. The veil is from 1905 and very beautiful, I think. 


8 kommentarer:

 1. Smukt! Jeg glæder mig rigtig meget til at se dit, Anna!
  Kh. Louise

  SvarSlet
 2. Ej så smukt!

  www.blueeyedflower.dk

  SvarSlet
 3. Du er utrolig dyktig! Lene

  SvarSlet
 4. Smukke slør! Spændende at lære lidt og jeg glæder mig så meget til at se dit slør :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 5. Hvor er de smukke, de slør. Jeg synes det er spændende, at du både med brudesløret og med dåbskjolerne sætter dem i et historisk perspektiv.

  Kh Gitte

  SvarSlet
 6. Sikke nogle smukke slør - og jeg vil se frem til, at se billeder af dit.

  Glædelig nytår! ;)
  /Christina

  SvarSlet
 7. For noen utrolig vakre slør! Jeg er helt enig med deg i at det er noe helt spesielt ved mantillaslør, og jeg gleder meg stort til å følge med videre i prosessen omkring din brudekjole. Du kommer til å bli så flott! Skjørtet til kjolen ser fantastisk ut!!!
  Jeg ønsker deg masse lykke til med syingen fremover! Riktig godt nyttår til deg og din familie fra Solveig i Norge

  SvarSlet