lørdag den 21. december 2013

En ny dåbskjole på vej


Dåbskjolen her er endnu ikke færdigsyet, men jeg kan ikke lade være med at vise den alligevel. 

Kjolen er syet i en smuk smuk blonde i farven beige og med guldtråd. 
Underkjolen (silken) er i farven gylden champagne. 

Blonden er en, jeg har købt for flere år siden. Den var egentlig tiltænkt min brudekjole, men nu er jeg gået andre veje. Og derfor bliver blonden til en dåbskjole.

I dag er dåbskjoler for det meste hvide eller råhvide. Derfor er denne kjole måske i nogles øjne ret vovet eller måske endda helt forkert. Men i gamle dage - tilbage til dåbskjolens begyndelse - blev dåbskjoler syet i alle mulige farver. Guldtråd var ekstra luksus og viste, at familien var velstående. Det er først i slutningen af 1800-tallet, at den bliver hvid. 

Jeg har lånt et par bøger om dåbskjolens historie. Det er spændende læsning, og i det nye år skriver jeg et indlæg om netop dette emne.


_________________________


I've made a new christening gown. It's not finished yet, but I couldn't wait showing it. The color of the silk is golden champagne, and the dress is quite dark comparing to the color of a normal christening gowns. But back in the old days the christening gowns were all kind of colors. It's not until the end of the 19th century the christening gown become pure white.

I think the history of the christening gown is really interesting, and soon I'll make a post about this subject. 23 kommentarer:

 1. Du er for VILD... Også denne er smuk - og farven Anna, den er fantastisk. Glædelig jul

  SvarSlet
 2. Nøj hvor er den smuk! Vores søn er døbt i sømandsdragt, og det samme bliver lillebror, så vi er fan af alternative dåbskjoler herhjemme :)
  www.blueeyedflower.dk

  SvarSlet
 3. så himla vacker, nästan så man skulle vilja döpa sonen fastän han är 3½ nu. Du är galet duktig!!

  SvarSlet
 4. hvor er den smuk!! Jeg kan rigtig godt lide farven.
  God jul :-)
  Kh viola

  SvarSlet
 5. Den er vildt smuk. Dejligt med lidt historie om dåbskjoler. FOr lææænge siden blev man jo også gift i sort :)

  SvarSlet
 6. Hvor er den fantastisk smuk! Hvis jeg stod med et barn, som skulle døbes, ville jeg helt sikkert føle mig meget fristet af denne :) Men det sker af flere grunde ikke, da vi dels har de børn vi skal have - og de i øvrigt er navngivet ;)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 7. Den er super smuk.....hvis jeg havde børn i den alder og hvis de skulle døbes, så ville dette helt klart være en favorit.

  SvarSlet
 8. Meget smuk, den ville jeg vælge istedet for en hvid

  SvarSlet
 9. Wow den er virkelig flot. Vild med farven

  SvarSlet
 10. Absolut Fantastisk!!!
  Glædelig Jul og tak for en altid inspirerende blog.
  - Trine

  SvarSlet
 11. VILDT smuk! Havde jeg et dåbsbarn, ville denne være perfekt!

  SvarSlet
 12. Hold da op, glæder mig til at se den færdig... Allerede nu syntes jeg at det er den smukkeste dåbskjole jeg har set...:)

  SvarSlet
 13. Meget smuk!!! Glædelig jul til dig og din familie Anna. Håber vi ses ikke alt for langt inde i det nye år :-) Kærlige hilsner Maria

  SvarSlet
 14. Den smukkeste dåbskjole jeg har set og jeg mangler en om nogle måneder, mon den bliver til salg? :) Glæder mig at se den færdig, farven er så smuk og lidt guld må man jo have! Må du have glædelig jul

  SvarSlet
 15. Spændende med dåbskjolens historie, det indlæg glæder jeg mig til :)

  SvarSlet
 16. jeg synes denne dåbskjole er helt fantastisk, er egentlig ikke så meget til de hvide. nu bliver vores ikke døbt men gjorde de ville denne kjole klart være et smukt bud på dåbskjolen :)

  SvarSlet