mandag den 2. december 2013

Årets pakkekalender
En dag forsinket kom Laras pakkekalender op. Sokkerne syede jeg sidste år, og dengang blev de fyldt med playmobil legetøj (en pakkekalender, som jeg ribbede).

I år har vi købt Shanes kreative julekalender. Overskuddet går til Red Barnet. Desværre er det, ifølge den ekspedient, jeg købte kalenderen af, kun 20 kr ud af de knap 300 kr, julekalenderen koster. Da jeg hørte det, var jeg lige ved at stille kalenderen tilbage på hylden. Min tanke var at give de 300 kr til Red Barnet og så finde materialerne selv, for langt de fleste materialer har jeg i forvejen. 

Men jeg valgte alligevel at købe kalenderen, for tiden er i forvejen knap - og det vil tage lang tid at sammensætte kalenderen selv. Og så må jeg jo støtte en anden gang.

Kalenderen indeholder 24 byg-selv projekter i bedste Shane-stil.


Jeg har valgt at rulle opgaverne sammen og lægge dem i sokkerne. Materialerne bliver i kassen.
I eftermiddag fik vi sammen kreeret de to første figurer.
Det tager tid at lave figurerne, og det kræver en voksens hjælp - i hvert fald hvis man kun er 5 år. Jeg er glad for, at jeg er på barsel, for ellers vil Lara ikke kunne blive hentet forholdsvis tidligt - og så tror jeg, at julekalenderen havde stresset mere end gavnet. For en småbørnsfamilie med to fuldtidsjobs ser jeg ikke denne julekalender som en mulighed. Der vil simpelthen være for lidt tid til det i hverdagene.

Men vi hyggede os rigtig meget med det (Askil var heldigvis så sød at tage en god lang lur imens), og jeg tror, at kalenderen nok skal ende som en succes.


_________________________The advent calendar this year is one day late. But now it's on the wall. The small socks I made last year. This year I've bought a calendar with 24 small creative projects. I've filled the socks with the recipes to the projects. Proceeds benefit Red Barnet, which is a organization who helps children in need. 
16 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt, ærligt indlæg.
  Da jeg startede med læse indlægget, mærkede jeg et lille stik i maven over ikke at have mulighed/overskud/tid til at kunne forære og kreere denne kalender med mine børn i år. De ville helt sikkert elske det. Men jeg selv vurderet, som du også skriver, at den ville stresse mere end at glæde i år. Der er så meget, man gerne vil (lave) i forvejen i julen. Det var lidt rart at blive bekræftet i det.
  Når det så er sagt, må jeg selvfølgelig sige, at det er nogle virkelig fine ting, I har lavet i dag :-)
  Kh. Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig en kalender, der kræver overskud. Og da jeg sad sammen med Lara i dag, havde jeg også hele tiden i tankerne, at Askil kunne vågne og ødelægge det hele hvert sekund, det skulle være. Jeg ville være nødt til at lade Lara sidde alene med det (hvilket ikke rigtig kan lade sig gøre) eller afbryde det, da han kræver meget opmærksomhed om eftermiddagen. Jonas er først hjemme kl 17, og så går det derudad med madlavning og derefter at få børnene i seng.
   Jeg tænker, at der bliver dage, hvor det bare ikke kan lade sig gøre at få lavet tingene. Men til gengæld vil der så være nogle fine projekter til juledagene.

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Eiiii alle dine fine strømper!! Dejligt det (næsten) kan nås med Shanes julekalender i år.. For jeg tror du har helt ret i, at det ville være vældig svært at nå med almindeligt arbejde og almindelige hentetider. Alligevel tror jeg nu godt, at jeg kunne tænke mig, at vores unger skulle have sådan en kalender engang.. og så måtte man nå, hvad man ku nå.. Kh Maria

  SvarSlet
 3. Wauw kun 20 kr. Det anede jeg ikke.
  Vi snakkede om, det var den, vi skulle prøve i år, men fandt på noget andet - også pga. tiden. Og nu er jeg lidt glad for, at vi støttede en god sag på anden vis!
  20 kr.? - helt ærligt!

  SvarSlet
 4. Tak for bedømmelsen, det med tiden var lige præcis det jeg frygtede, nu er min søn også kun 3 år, tænkte vi kunne lave den næste år, men med et butiksjob er det vist umuligt, det skulle gerne være hyggeligt at jule i december, især når tiden i forvejen er knap.
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske man så bare skal indstille sig på, at man ikke kan nå det hver dag - men samle sammen til weekenden? Det er en skøn kalender - men det må jo ikke blive sådan, at den stresser en.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. De er simpelthen så fine dine sokker.

  Vi har haft Shanes kalender et år og var super glade for den men mine piger er jo også noget ældre og kunne sidde med tingene selv. Jeg håber på god klippe klistre lyst. Jeg ved ikke om jeg selv ville have kastet mig ud i det med en baby i huset, men jeg skulle på den anden side også selv overskue aftensmad og sådan fordi manden stort set aldrig var hjemme før 20. ØJ det var stressende nogen gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan være vældig stressende. Jonas er heldigvis den, som står for aftensmaden de fleste dage. Det er sjældent, at jeg er alene hjemme med børnene efter kl 17.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. sikken en god ide og hvor er kalenderen smuk

  SvarSlet
 7. Hvor er julesokkerne skønne - og ikke mindst præsentationen af dem :-)

  SvarSlet
 8. Tusind tak for jeres søde kommentarer!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 9. Hvor er den blevet flot. Jeg har fået sidste års udgave af min mormor i år, hvordan end hun har skaffet den - jeg nyder at finde det indre barn frem og læse de søde historier.

  Selvom det kun er 20 kr, der går direkte til Red Barnet, får de også en masse omtale og opmærksomhed med - og det tror jeg er mindst lige så vigtigt. Tænk på alle dem, der kommer til at tænke på børns ret til leg, når de ser julekalenderen og hører dig fortælle. Det kan der ikke sættes pris på - så se dette indlæg som en markant forstærkning af Red Barnets sag :)

  SvarSlet
 10. Det har du helt ret i. Og ja, det er vigtigt at støtte, også selvom det kun er 20 kr. Det koster jo penge at udvikle en sådan sag. Havde dog bare alligevel troet, at det var mere end 20 kr, som gik til Red Barnet.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 11. Wow - de sokker er simpelthen så smukke! Jeg vil rigtig gerne give min datter sådan nogle til næste jul, men det er jo et kæmpe projekt - så måske jeg skulle gå igang allerede nu ;-) Er sokkerne forede?
  Kh Nicoline

  SvarSlet
 12. Ååååh jeg vil være din datter!!!! Den smukkeste glimmer-kalender på væggen og så Shane oveni...hvad mere kan man ønske sig? ;-)

  SvarSlet