lørdag den 2. november 2013

Tigerjakke


Askil har fået sig en ny jakke, da denne her er ved at være for lille. Den er syet i det skønneste tiger-jersey med gule ribkanter og foret med brunt jersey. Mønsteret er fra Ottobre 4/2012 og et af mine yndlingsmønstre, hvad angår babyjakker.

Knapperne er Kam trykknapper, og jeg er spændt på, hvordan de holder. De er nemlig sat igennem hele fire lag stof (to lag jersey samt to gange sømrum), og det er lige i overkanten af deres formåen. 


_________________________


I've made a new baby jacket for Askil, because this one has become to small. The pattern is from Ottobre (number 4/2012), and I really like it. The buttons are Kam buttons, but I don't know if they would last, because the fabrics of the jacket are so thick. 32 kommentarer:

 1. Så flot!
  Elsker det tigerstof :-)

  Jeg er desværre ikke så begejstret for KAM knapperne - de ødelagde stoffet på et par bukser jeg lavede til mini

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvordan ødelagde de stoffet? Min oplevelse er at der skal forstærkning bag dem, ellers kan de rive stoffet i stykker. De er meget stramme i starten, og man skal derfor være påpasselig når man åbner dem. Men det forsvinder ved brug. Alle trykknapper skal have forstærkning, også når det er almindelige knapper, er min - dyrekøbte - erfaring :-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Når du skriver forstærkning, så mener du et ekstra stykke stof?

   Jeg havde dem siddende i dobbelt lag rib, det burde næsten være nok tænker jeg?
   De rev hul i stoffet og nogle af dem faldt helt "igennem" stoffet og efterlod et hul - på trods af at jeg virkelig var forsigtig med at åbne dem

   Måske de kan være købt for billigt

   Slet
  3. Undskyld min indblanding med, jeg bil bare lige give mit besyv med mht. plasttrykknapperne.
   Jeg har brugt kam knapper rogtig meget, og er glad for dem, dels fordi de er lettere at montere i flere lag stof end alm metaltrykknapper, dels det store udvalg af farver. Jeg har aldrig oplevet at de decideret har lavet huller i stoffet og flader ud! Men jeg kanpper dem også altid op ved at tage fat om dem, når de skal åbnes, og nøjagtig som Anna nævner så kan de være meget stramme i starten! Desuden er min erfaring, at det super vigtigt at klemme/presse dem ordentlig sammen, så de små riller/dutter på den side af knappen som vender ind mod stoffet "låser" i stoffet, det giver også en bedre holdbarhed.... Og studsen/spidsen skal være klemt godt flad, for at knappen kan lukke ordenligt! Håber det giver mening.... For hvis man følger de enkle råd så, synes jeg, at man har en knap der fuldstændig ligeså holdbar som metal! Metalknapperne kan jo også rive stoffet i stykker?

   Slet
  4. Det må prøves igen :-)

   Slet
 2. Hvor er den bare flot. Elsker bare alt det du laver. Glæder mig til at se hvad du ellers har oppe i ærmet i denne måned.

  SvarSlet
 3. Hvor er den fin. Det ser så godt ud med den gule kant hele vejen rundt.
  Jeg har det samme stof liggende og overvejede netop i går om der mon var nok til en lille jakke :)

  SvarSlet
 4. Hvor er den bare fin :-) farverne er bare så flotte :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er den fin! Det er jo en fordel at de vokser - så kan man sy nyt til dem. :)

  SvarSlet
 6. Neeej, hvor er den bare flot, Anna... Du er altså simpelthen så dygtig en syerske!

  SvarSlet
 7. Men den er jo bare blevet så lækker... Jeg krydser fingre for at knapperne holder ;0)

  SvarSlet
 8. Super flot jakke. Følger spændt med fra sidelinien i år og ser hva i alle tryller frem af fine sager til baby. Min blog er ret ny og det kreative står pt stille pga ny baby i huset ;)

  SvarSlet
 9. Sikker noget fint stof til denne jakke, det passer super fint til. Jeg er også selv ret glad for præcis dette jakkemønster.

  SvarSlet
 10. Den er bare så flot! Du er virkelig god til at holde tungen lige i munden til de der altafgørende detaljer.

  Du må komme med en evaluering af de KAM knapper, når der er gået lidt tid, dem er jeg spændt på at høre mere om :-)

  Har du evt. også lyst til at komme med en uforpligtende anmeldelse af Ottobre generelt? Jeg overvejer et abonnement, men jeg har ikke selv nogen hands-on erfaring med dem, så jeg ved ikke, hvordan deres pasform er? Og syvejledninger?

  Tak for lækker inspiration endnu en gang :-)

  Kh Freja

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok komme med en tilbagemelding på knapperne. Generelt fungerer de fint for mig, og det, jeg har udsat dem for nu - fire lag stof - er vist noget, de færreste trykknapper kan klare. Normalt sætter jegd em i ribkanten, og her er der ingen problemer. Men jeg har syet ribkanten så smal, så de skulle ind i stoffet.

   Hvad angår otobre, så er det mit yndlingsblad. Jeg glæder mig som et lille barn, når det er ved at være ved den tid, at det dumper ned i min postkasse:-) jeg synes pasformen er rigtig god - engang imellem ændrer jeg lidt i længde eller bredde, men alle børn er jo forskellige. Jeg får bladet på engelsk. Har også udgaver på tysk og svensk, men synes engelsk er let at gå til. Mønsterdelen er overskuelig, synes jeg. Men lån bladet på biblioteket eller køb et enkelt eksemplar - man kan se de enkelte blades design på ottobres hjemmeside - og få en fornemmelse af om det er noget for dig.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Tusind tak for tilbagemelding :-)

   Slet
 11. Den er virkelig flott - nå skal jeg også sy noe til baby :)

  SvarSlet
 12. Ej hvor er den bare lækker. Hvem der bare var baby hjemme hos dig. Kh maria

  SvarSlet
 13. Sååå fin :) ser super dejlig ud..

  SvarSlet
 14. Super flot Anna, kan især godt lide de små tiger der er på :-) rigtig god lørdag aften til dig og din familie.

  SvarSlet
 15. Det er en rigtig lækker jakke du har syet til lille Askil! Jeg tror også jeg vil prøve kræfter med det mønster... Hvor køber du de fine trykknapper henne? Jeg har kun kunne finde de alm. sølvfarvede og hvide trykknapper... Håber du kan hjælpe!

  Fortsat god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine kam knapper er købt hos plushaddict i England (googl dem) - men du kan finde dem mange steder. Søg på kam snap buttons. Duskal også bruge en tang. Frau Tulpe i Tyskland har et starter sæt til fornuftig pris, synes jeg.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Mange tak! Jeg har nu købt et startsæt med tang hos Frau Tulpe :-)

   Slet
 16. Tusind tak for jeres kommentarer! Og dejligt, at så mange deltager i baby syningen :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 17. Hvor er du vild når du får tigrene til at passe så godt sammen henover lukningen! :)
  Jonna

  SvarSlet
 18. Hej Anna, jeg er bagud med læsningen - det er så dejligt med alle de blogs og baby indlæg :-)
  Som altid er jeg imponeret over din syning, farverne er skønne, og ja, så er det flot at tigerne lige passer hen over lukningen ;-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 19. Super fin jakke!! Er vild med det stof!
  Altså du startede lidt for tidligt med november sy-projektet. Jeg starter sent men er igang nu :-)

  SvarSlet
 20. Wauw den er virkelig fin den jakke! har luret på modellen nogle gange, den ser super god ud, tror jeg bliver nødt til at prøve den af, måske til en lille fætter julegave!?

  SvarSlet
 21. Den er virkelig fin! Jeg håber at det blad er i blandt min søsters samling.

  SvarSlet
 22. Kære Anna,
  Jeg kan se, at flere er glade for tigerstoffet. Hvor er det fra? Jeg vil nemlig også rigtigt gerne have fingre i det.
  Jeg kan kun tilslutte mig de rosende kommentarer om både jakken, dine evner som syerske og din blog i det hele taget.
  Jeg lagde også med det samme mærke til hvor fint du har fået mønsteret til at passe henover åbningen.

  Du har efterhånden mange forslag til gode stof- og tilbehørsbutikker rundt om i dine indlæg. Hvis du får tid og lyst ville det være skønt at få dem med på din liste over gode stofbutikker. Jeg har fx linket til din blog på årets julegaveliste, da du har så mange inspirerende forslag til materialer, mønstre, butikker osv, og jeg er så heldig have et nyindrettet syrum med masser af plads til mere stof og grej. ^_^

  Kærlig hilsen,
  Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Line

   Tak for din kommentar. Stoffet kan fås flere steder, bl.a i Tyskland hos Michas Stoffecke og Königreich der Stoffe (googl dem, så popper de op).
   Og ja, jeg kan godt lave et indlæg med mine yndlingsstofbutikker - det eneste jeg mangler, er tid! :-) Men jeg skal nok få strikket noget sammen.

   Kh
   Anna

   Slet