fredag den 1. november 2013

Sparkedragt i velour

Ja, min november startede så en dag tidligere end alle andres (hvilket jeg også måtte høre for i kommentarerne til gårdsdagens 1. november indlæg - tak for jeres godmodige drillerier ;-)) Jeg giver ammehjernen skylden for roderi med datoen (det er utroligt, hvad den får skyld for). 

Sparkedragten her er syet i en skøn karrygul velour (den er i Stof og Stil lige nu) med brune ribkanter. Line har syet kanterne på med sin coverstich. Dragten var et forsøg, som jeg tog med til hende, da jeg besøgte hende for ikke så lang tid siden. Jeg har længe søgt efter en løsning til kanter på en sparkedragt, for det med rundinger og jersey (eller skråbånd for den sags skyld) er ikke nemt at få pænt. Her er kanterne bukket rundt om stoffet og om på bagsiden - og det virker, synes jeg. Jeg vil forsøge, om det også kan lade sig gøre uden en coverstich.  

Mønsteret er fra Ottobre Design 4/2013. Oprindeligt er det med fødder, men dem har jeg undladt og lavet en ribkant i stedet. Mønsteret er nemt, fungerer super godt og kan bestemt anbefales (du kan købe bladet her eller låne det på biblioteket). Jeg kommer til at vise det i flere udgaver i løbet af måneden, og der kommer også en diy på, hvordan man syr det på denne måde. 25 kommentarer:

 1. Hvor er den sød! Og god idé at lave dragten uden fødder. Så kan den nemlig passe babyen i længere tid. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør den nemlig :-) Og jeg synes også, det er meget pænere.

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Den er vel nok fin! Super efterårsagtig med karrygul og brun! :-) Dine skønne kreationer er bare så inspirerende!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ann-Katrine! :-) Og ja, det er rigtig efterårsfarver - så skønne!

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Ahh hvor er den lækker! :D Jeg må også i gang med de der sparkedragter!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er super nemme og hurtige at sy - i hvert fald hvis man ikke sætter jerseykanter på.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Hvor er den bare fin (og jeg har modtaget den anden sparkedragt fra dig og glæder mig til at lillemanden bliver stor nok til at komme i den) En dag må jeg selv få fat i det mønster og få syet et par dragter, det virker som en super god pasform.
  Mange hilsner fra Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt den er vel ankommet! Og ja, pasformen er rigtig god. Ikke så bred, som meget babytøj er - og det synes jeg godt om.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Hvor er den skøn, dejlige efterårsfarver!

  Jeg har også syet et par efter samme mønster, uden fødder - kan også varmt anbefale det :-)

  Overvejer at prøve at lave stropperne længere, så der kan være to knapper i

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide. Jeg overvejer også at sætte en ring i stroppen og knapper i den anden strop. Tror det kunne være en fin effekt.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Lækker farve! Elsker karrygul (og brun:))...

  SvarSlet
 7. Hello, your clothes look so lovely! The colours and pattern are beautiful, thank you, I get a lot of inspiration from you! Rike from Germany

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you very much! I'm happy to have readers outside Denmark..

   Kind regards,
   Anna

   Slet
 8. Rigtig fin dragt, jeg glæder mig til DIY'en for det vil jeg gerne lære ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er ikke spor svær at sy uden jerseykanter så den ser flot og prof ud.

   Kh
   Anna

   Slet
 9. Gid man lige havde en Line i nærheden... det ser ud til at blive en skøn finish

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke værst:-) Det skal dog kunne lade sig gøre uden en coverstich - jeg arbejder på det!

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Den er blevet super fin! Må i stof og stil :-D

  SvarSlet
 11. Sikke en fin dragt! :o)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 12. Så fin - har bladet til at ligge så det må blive min 3november ;-) Elsker dit retrotøj :-D

  SvarSlet
 13. I stedet for at stikke den på en cover, kan du bare stikke den med en ligeud søm på symaskinen. Rib trævler ikke. Det bliver knap så fint på bagsiden, men det ses jo ikke når musikken spiller ;)

  SvarSlet