lørdag den 30. november 2013

PrinsessefestI dag holdt Lara sin prinsessefødselsdagsfest og hendes forældre deres første børnefødselsdag. Jeg har tidligere spurgt jer om do's & don'ts til børnefødselsdage, og mange af jeres ideer og gode råd fulgte vi. Vi valgte at have styring og en forholdsvis stram tidsplan, men der var også tid til fri leg. Og det var en god ting, for det ville alle børnene heldigvis rigtig gerne.

Billederne er fra forberedelsen i går aftes og fra selve dagen i dag (jeg har storteret billeder fra, hvor børnene kan genkendes, for jeg har ikke forældrenes tilladelse til at offentliggøre dem - men der var 12 piger i alt). Aftenen før lavede Lara og jeg lavede bordkort - små prinsessekroner, der alle var forskellige. Da pigerne kom, fik de en halskæde med en prinsessekrone på, som var magen til en af kronerne på bordet. På den måde fik de faste pladser, men samtidig blev det tilfældigt, hvor de skulle sidde. 

I går aftes lavede jeg også 12 små armbånd ud af en æske akrylperler, som jeg længe har haft liggende. Hver slikpose fik en lyserød sløjfe med et armbånd. Til skattejagten havde vi lavet en rammefortælling om prinsesse Miabella, som havde mistet sine smykker. Dem skulle pigerne så finde. Armbåndene vakte større lykke end slikposerne.

Bordet blev pyntet med shiny paptallerkner fundet i Tiger samt servietter, lys og sugerør fra Søstrene Grene. Loftet blev pyntet med silkepapirs pom pomer (som Jonas har lavet - de er nemme at lave, og der ligger mange instruktionsvideoer på youtube.com - søg på "tissue pom pom tutorial") o g guldguirlander i loftet. Desuden kom to prinsesser på bordet, som Lara og jeg kreerede samtidig med bordkortene. Bordet blev først dækket, efter Lara var gået i seng. Det var sjovt at se hendes reaktion om morgenen (hvor hun udbrød "Wauw! Jeg vidste ikke, at man kunne hænge guld i loftet!"). 

Jeg var spændt på Laras reaktion - både under og efter fødselsdagen - for hun havde glædet sig så meget, at det næsten måtte gå galt. Men det gjorde det ikke. Hun tog det hele i stiv arm.

Men puha, hvor er vi trætte. Alle sammen. Helt blæste i hovedet. Selvom det gik godt, og pigerne var søde, så er det altså godt, at det kun er en gang om året, der (for vores vedkommende) skal holdes børnefødselsdag! :-)


_________________________


Today Lara threw one more birthday party - this time for the girls from the day care. The theme was -of course - a princess party. It's the first time we throw a birthday party for children. It really went well. Lara - and the rest of the girls, I think (and hope) - had a wonderful day. But we are all very tired and exhausted now. Thank God we only need to do this once a year! :-)20 kommentarer:

 1. Iiiiih, hvor ser det fuldstændig fantastisk ud!! Som taget ud af enhver prinsesses drøm - uden at blive FOR 'lyserødt' på den klistrede måde... Altså jeg mener, næsten for tøset til de voksne, og lige tilpas tøset til tøserne ;-)

  Men du godeste, jeg håber ikke, Laras veninders forældre er konkurrencemindede eller har mindreværdskomplekser, for der er sørme noget at leve op til - hvis de vælger at se negativt på det. Jeg ved ikke, om det er et 'issue' hos jer, men i mine drenges institutioner er vi blevet bedt om at tone det ned, fordi ikke alle har overskud til at lave flotte kager eller tage børn med på udflugt. Jeg synes derimod, at vi bare alle sammen skulle være glade for, hvis der er forældre, der har sådan et overskud, at de kan give alle børnene en god oplevelse, som de ikke glemmer. I stedet for at vi voksne laver en præstationskonkurrence ud af alting, og i sidste ende fratager børnene mulighed for en fantastisk minut/time/dag.

  Godt gået - og WOW - siger jeg bare! Min indre prinsesse er meget misundelig :-)

  Kh
  Freja

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Freja

   Tak for din søde kommentar:-)
   Jeg tror egentlig ikke, at denne fødselsdag har været meget anderledes end de andre pigers - bortset fra pynten på og over bordet og armbåndene i slikposerne. Heldigvis er det vist ikke et issue hos os (her diskuteres i stedet, hvorvidt alle af samme årgang skal inviteres med eller om man må vælge ud - vi er fortalere for det første ...) Jeg kan godt lide at være kreativ og vil gerne give det videre til Lara - derfor er det også hyggelig mor-datter tid når vi sammen forbereder en sådan fest. Jeg håber, at jeg samtidig udfordrer og udvikler Laras æstetiske og kreative sans på sådanne tidspunkter.
   Jeg kan godt se dilemmaet i det, og jeg synes også, at det er fornuftigt at tone det lidt ned. Vi ville fx ikke kunne være med, hvis det kommer til at koste mange penge - men det kreative elsker vi (alle tre), og her kan vi være med! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Ja, det er også sådan, jeg har det. Jeg elsker det kreative og at finde på, og jeg gør meget ud af at gøre det til en pris, jeg synes er rimelig - dels har jeg ikke selv råd, dels synes jeg af princip ikke, det behøver at koste mange penge at have det sjovt og at blive stimuleret visuelt.
   Men sådan nogle pompom'er og prinsessekronebordkort er jo også noget, man lige skal finde på, og det er der mange, der synes er svært, har jeg erfaret. Det er i virkeligheden en skam, for det ligner jo en million, men er 'bare' pap og papir, og man kan netop have det så hyggeligt under fremstillingen :-)

   Og det kan jeg kun glædes over på Lara og de andre små prinsessers vegne, at I har haft overskud til.

   Åh altså, hvem der bare var 5 år igen :-)

   Slet
  3. Du må komme med næste gang ;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Ej hvor ser det fantastisk ud! Jeg glæder mig (og frygter lidt) når vi for første gang skal holde børnefødselsdag for Aya, som nok bliver til somer hvor hun fylder fire år. Men det er dejligt at kunne give hende en helt uforglemmelig dag, og kan da godt forstå at i er bombet, for I har da været godt igang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan havde jeg det også - både glædede mig og frygtede det lidt :-) det er sjovest at planlægge, synes jeg ;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Sikken en flot fest og synes i har lavet nogle smukke udsmykninger og en fed fest. Og synes det er fedt i har det overskud må tilstå, at jeg nok ikke har udsmykket så meget til mine drenge, det har jeg ikke lige haft overskuddet til. Men da de blev 10 år fik den hele armen til en diskofest hvor stuen blev ryddet en bar lavet :-)
  Synes faktisk det er temmelig uforskammet at bede folk om at nedtone deres fødselsdage, det da bare fedt at nogen har overskuddet til enten at lave skønne oplevelser for dem hjemme eller tage dem med på tur. I mine drenges klasse har de både været i svømmehallen og ude at bowle med nogen af de andre når de har fødselsdag og jeg synes da bare det er fedt at de får den mulighed. Når mine drenge kommer med de ønsker om at holde sådanne en fødselsdag jamen så får de bare at vide at det har vi altså ikke råd til men vi kan finde på noget sjovt herhjemme istedet... Og det har indtil videre ikke givet nogle problemer. Vi har jo hver især vores bud på fødselsdage og det behøves jo ikke at være en konkurrence om hvem der holder den største fødselsdag....
  Både i børnehaven og i skolen har vi altid haft de samme regler enten invitere man alle altså både drenge og piger eller også invitere man enten drengene eller pigerne :-)

  Jeg synes jeres fest ser helt fantastik ud, og ja man er helt vingeblæst efter sådanne en omgang bare vent til hun både vil have drenge og pigerne med hjem..... Husk ikke at sætte for mange timer på at de er der :-) he he

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Tre timer var mere end rigeligt - både for os og for pigerne:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Hold op hvor er det bare fint. Hvem der bare var en 5 årig prinsesse.

  SvarSlet
 5. Ej hvor er det fint! Bare jeg var gæst til den fest...

  SvarSlet
 6. Du er simpelthen for vild! Det må have været en fantastisk dag for din, og alle de andre prinsesser!

  SvarSlet
 7. Wow, det var litt av en fødselsdag, utrolig godt planlagt og flott gjennomført! Gøy å se bilder, takk for at du deler :-)

  SvarSlet
 8. Sikke dejlige billeder af en begivensrig fest. Jeg er sikker på, at det har været en skøn dag for Lara.

  Kan godt forstå I er trætte ovenpå sådan en dag. Jeg var selv igennem det her i tirsdags, hvor jeg skulle hjælpe min veninde med hendes datters børnefødselsdag for pigerne fra hendes klasse.
  Hunhavde dog valgt, at holde halvdelen af festen i Build A Bear, hvor pigerne selv kunne lave deres egen bamse, hvilketvar et stort hit. Efterfølgende var vi hjemme hos dem i deres lejlighed, hvor vi diskede op med boller, kage og vafler og sluttede af med en quiz for pigerne. Så jeg var også godt træt, da jeg nåede tirsdag aften, men det vigtigste var jo også, at min venindes datter havde en dejlig dag, og det ser også ud til, at din kære Lara havde en uforglemmelig dag.

  Ønsker din familie en dejlig 1. Søndag i advent i morgen.

  Kærligst Helena

  SvarSlet
 9. Ja sådan en fødselsdag kan godt være ret udmattende, måske især fordi man så gerne vil have det til at gå godt. Tilgengæld glæder børnene sig over festen længe, længe efter. Mine taler stadigt om fester vi har holdt helt tilbage på Frederiksberg (og det er tre flytninger siden....)

  Denne fest vil hun og veninderne huske og snakke om længe for hold da op hvor ser det fint og samtidigt hyggeligt ud. Helt perfekt. Tak for alle billederne, det var en meget stor fornøjelse at se dem og jeg er især helt vild med jeres smukke prinsessepiger, så søde.

  SvarSlet
 10. Wauw sikke en fantastisk smuk fest:-)
  Lara må have være så glad. Godt forstå I alle er trætte dagen derpå.
  Jeg glæder mig til at skulle arrangere og være kreativ med Magnus.
  Kh Jonna

  SvarSlet
 11. Hvor er det bare flot og gennemført.

  Mona

  SvarSlet
 12. Tusind tak for jeres søde kommentarer! :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 13. HVor ser det ud til at have været en rigtig fin prinsesse fødselsdagsfest! Sikke heldig Lara er! :-) Jeg vil nok kopiere nogle af dine fine dekorationer og princesse idéer, når vi skal fejre fødselsdag herhjemme næste gang! Tak for inspirationen og fine billeder!

  Kh Ann-Katrine

  SvarSlet
 14. Hvor er I dygtige ! Jeg har trawlet siden igennem for en skabelon til prinsessen- overser jeg den?

  SvarSlet