tirsdag den 5. november 2013

Lidt om at lade sin baby mærke sin kropAskil sover ikke meget i løbet af dagen. Og når han er vågen, er han meget aktiv og sjældent i ro. Det kan være hårdt for både ham og for mig, og jeg har tidligere klaget min nød her på bloggen. 

Efter jeg havde udgivet dette indlæg skrev Mette en mail til mig, hvor hun fortalte, hvilken glæde hun og hendes baby havde haft af bogen Dansemus og Tumlebiller. Måske kunne denne bog også være en hjælp til at tilgodese Askils behov for at blive stimuleret, mærke sin krop og være aktiv. 

Tumlebiller og Dansemus indeholder 15 sange og lege til børn i alderen 0-3 år. Med bogen er der en cd med alle numrene.

Jeg fik skaffet bogen og sat cden på, og Lara var straks med på den. Numrene og legene virker åbenbart også, selvom man er næsten 5 år. Især er nummeret Jazzmusen, som handler om en lille mus, og som varierer i tempo (fordi katten kommer) en stor succes.
Askil kom op på armen og dansede med - og det var han bare vild med. Jo vildere, des bedre. Vi danser og leger og synger nu hver eneste dag. Cden kommer på, og jeg synger med - og han elsker det. Det er altså fedt, når genkendelsens glæde får han til at flække i et stort grin. 

Numrene er ørehængende og nemme at synge med på, og musik og sang er helt på højde med Albertes børnesange, synes jeg (hende er vi stor fan af her i huset). Og legene er godt beskrevet og meget varierede. Der er både stille lege og mere vilde lege. 

Min oplevelse er, at Askil falder mere til ro og virker mere tilfreds, når han har fået lov til at danse, hoppe, svinge, rulle og på anden vis mærke sin krop. For mig bliver det nemmere - og også sjovere - at gå til, når jeg har et materiale at støtte mig til. Jeg tror ikke, at Askil er særlig, hvad dette angår. Alle babyer har stor glæde af at blive stimuleret motorisk, følelsesmæssigt og sansemæssigt. Og derfor vil jeg gerne give Mettes anbefaling af bogen videre.  

Dansemus og Tumlebiller er skrevet af Karen Marie Bille og Mette Vainer Wegloop og udgives af Spillebillen. Du kan finde den lige her.


_________________________Askil is a very active baby, and he doesn't sleep very much. I have found a really good book with songs and plays for babies and small children. The book is called Dansemus og Tumlebiller and is, of course, in Danish. 9 kommentarer:

 1. :o) Den bog har stået på mine ungers ønskeliste de sidste 2 år. Og jeg er glad for at du skriver at Lara har glæde af den selvom hun er 5 år.. for så er det ikke for sent at få den selvom Kaja er 3 år og Casper er 20 mdr.

  SvarSlet
 2. Vi gav Oscar den samme bog og CD til hans 3 års fødselsdag - nu bliver han snart 6 og CDen (og bogen) er stadig et hit her i huset... også lillebror Victor er glad for sangene. Og så er jeg selv vild med nuancerne i både musik og tekst - det er rent faktisk børnemusik som vi voksne også kan holde ud i længere tid:-) Jeg er nemlig, lige som dig, stor fan af Albertes børnemusik og Dansemus og Tumlebiller falder godt ind i den genre.
  Vores favorit sang herhjemme er helt klart cykel turen.... den hitter hver gang :-)

  Kh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig rart, når det også er noget, som de voksne kan holde ud!

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Hvor er jeg glad for at I har glæde af bog og CD! :-D
  Og hvis man gerne vil prøve den, kan den måske lånes på biblioteket - den findes i hvert fald på vores lokale :-)
  God aften :-)
  Mange hilsner
  Mette

  SvarSlet
 4. Nøj hvor lyder den dejlig, jeg har straks tjekket og det lokale bibliotek har selvfølgelig også bog/cd på hylden. Skønt. Og efterfølgende sjovt at finde ud af den ene forfatter faktisk er en tidligere kollega. :)

  SvarSlet
 5. Tak for super godt tip. Jeg skal være moster for anden gang til februar og denne bog kommer da klart med på listen over gaver der skal købes ind :)

  Mvh. Anja N

  SvarSlet
 6. Den er bare så god den bog! Jeg har alle hendes bøger og cd'er og både Lea på 2½ og Hannah på 7 mdr er glade for dem, så den "bølge" er jeg helt 100% med på! :-)

  SvarSlet
 7. Vi har den også, og har brugt den siden Karla var knap et år - den er simpelthen fantastisk :)

  SvarSlet
 8. Det lyder som en rigtigt god bog og cd og dejligt at opleve at det virker på Askil og han nyder det :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet