torsdag den 28. november 2013

BryllupsplanerJonas og jeg skal giftes. Egentlig er vi gift og har været det i flere år. Men bryllupsfesten blev udskudt, for det var der hverken tid eller råd til. Sådan er det stadigvæk. Men nu har vi alligevel besluttet os for at holde kirkebryllup med efterfølgende fest - for ellers bliver vi vist ved med at udskyde det. 

Brylluppet holdes i august næste år, og festen bliver (forhåbentlig) i vores egen have. Og det bliver helt nede på jorden. Sådan vil vi helst have det.

Kjolen syr jeg selvfølgelig selv (og ikke et ord om en tåre for hvert sting - Jonas og jeg har kendt hinanden i vistnok 12 år, så mon ikke vi har fået slebet kanterne af?). Det projekt har jeg glædet mig til og gjort mig en del tanker om gennem årene. Nu er det virkelighed. Og jeg er selvfølgelig allerede gået i gang med at rekognoscere stofbutikker og finde inspiration på nettet. I sidste uge var jeg forbi butikken Stofshop i Åbyhøj, som har specialiseret sig i brudestoffer og derfor har mange utroligt smukke silkestoffer og franske blonder. (Næste gang, jeg kigger forbi, tager jeg kameraet med, så I kan få et blik af de smukke stoffer). 

Jeg kigger også i stof-gemmerne herhjemme og fandt disse fine hvide kniplinger, som nok er fra starten af 1900-tallet. Dengang man kunne den slags - og havde tid til det. Måske de skal bruges til brudekjolen. 

Jeg har mange ideer og får nok svært ved at vælge imellem dem. Men det er ret sikkert, at det bliver en kjole med inspiration fra 50erne, for det klæder mig bedst. Et vintagemønster er lige nu på vej til mig fra USA - det bliver højst sandsynligt mit udgangspunkt. Mønsteret skulle jeg gerne have nogenlunde styr på inden den 25. - 26. januar, hvor jeg skal på kursus i mønsterkonstruktion i Århus. Der regner jeg med at kunne få hjælp af dygtige Nanna til sidste tilretning. (Vil du med? Der er stadig tre ledige pladser. Se mere i linket ovenover).  

Kjolen bliver ikke en hemmelighed, for når den skal sys i mit eget hjem, bliver den svær at skjule for Jonas. Du kommer også til at følge processen og det endelige resultat her på bloggen. Jeg tror slet ikke, jeg kan lade være med at vise den frem.


_________________________Jonas and I have decided to get married. The wedding is in August next year, and I really look forward to it! I am - of course - going to sew my own wedding dress. In these days I seek inspiration on the Internet and in the fabric stores around me. I have bought a new vintage pattern, which I am thinking of using. It's from the 50ties. I really look forward to show the process and result on my blog. 28 kommentarer:

 1. Hvor skønt... og sikke fine blonder.. Spændt på resultatet :)
  Kh. Susan

  SvarSlet
 2. Ej hvor spændende det glæder jeg mig meget til at se og læse mere om!

  SvarSlet
 3. Ej hvor en dejlig nyhed. Det bliver spændende at følge processen. Med alle de skønne ting du laver, ved jeg bare at det bliver en fantastisk kjole.

  SvarSlet
 4. Ih, hvor er det dog spændende... Glæder mig til at følge processen!

  SvarSlet
 5. Det projekt glæder jeg mig til at følge... er sikker på det bliver fantastisk... og selv om i har kendt hinanden længe er det nu skønt at fejre sin kærlighed med en fest... jeg siger skisme tillykke...
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 6. Spændende og tillykke!!
  Hilsen
  Karen

  SvarSlet
 7. Eeejjj bryllupper er det bedste og to bryllupper er da dobbelt lykke, glæder mig til at følge med og ikke mindst at se det helt fantastiske færdige resultat af din drømmekjole
  De bedste hilsner Helle

  SvarSlet
 8. Eeejjj bryllupper er det bedste og to bryllupper er da dobbelt lykke, glæder mig til at følge med og ikke mindst at se det helt fantastiske færdige resultat af din drømmekjole
  De bedste hilsner Helle

  SvarSlet
 9. Tillykke Anna. Glæd dig! Det er den bedste fest:-) Heidi

  SvarSlet
 10. Stort tillykke Anna, det glæder jeg mig virkelig meget til at følge med i her fra sidelinjen.

  SvarSlet
 11. Jamen hvor fedt at du vil dele det med alle os der følger dig!!!

  SvarSlet
 12. Min mor syede også selv sin brudekjole. Den var lyseblå og stoffet var ret så shiny (det var i 80'erne). Nå, men hun og min far er stadig gift og har så været det i mere end 30 år. Dejligt at du også selv syr din - så får du den også lige som du vil have den!

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 13. Så gøy, Anna. Jeg gleder meg masse til å se kjolen du skal sy. Den blir garantert superfin, for kjoler er du god på. Skal du ha slør? Spennede å se det hele til slutt :)

  SvarSlet
 14. Tillykke til jer.
  Det er simpelthen så fantastisk at holde bryllup. Vi blev gift for 2½ år siden, efter at have boet sammen i 12 år.. :)

  SvarSlet
 15. Hvor fedt Anna! Tillykke med det :-)

  SvarSlet
 16. Tillykke med jeres beslutning om kirkebrylluppet, jeg vil med glæde følge med i din planlægning :)

  SvarSlet
 17. Stort tillykke. Jeg glæder mig til at følge processen med kjolen og alt det andet som følger med.

  Kh Mette

  SvarSlet
 18. Fantastisk. Elsker den måde I vælger at gøre det på og tænker at dit kjoleprojekt helt sikkert bliver noget ekstra særligt på den måde. Bloderne er helt fantastiske, dem SKAL du da have med. Det sjove er at folk bestemt ikke havde bedre tid den gang, men jeg tror de tog sig mere tid til netop den slags arbejde ihvertfald i visse kredse. Vidunderligt at de har overlevet årene og at du nu passer på dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, tid havde de selvfølgelig ikke meget af. Men de var velsignet med en aften uden tv, ipads og bloggeri;-) Og de prioriterede håndværket. Det er ærgerligt, at den slags næsten er væk.

   Kh
   Anna

   Slet
 19. Ej, fantastisk! Det bliver spænende at se hvordan kjolen bliver:)

  SvarSlet
 20. Glæder mig virkelig til at følge med på sidelinjen - du syr jo så smukke kjoler, og jeg er sikker på den bliver helt fantastisk.
  Skal også selv giftes næste år (men har ikke evnerne til at sy kjolen selv), men det kan jo være jeg bliver inspireret:)

  SvarSlet
 21. Stort tillykke. Glaeder mig til at se kjolen blive til!

  SvarSlet
 22. Tillykke! Bliver fantastisk at se det færdige resultat - er sikker på at den bliver smuk!

  Jeg tænker at det er lidt i den her stil:
  http://www.pinterest.com/pin/103934703869987226/
  http://www.pinterest.com/pin/119767671310655943/
  http://www.pinterest.com/pin/169729479680064225/
  http://www.pinterest.com/pin/283797213988012735/
  http://www.pinterest.com/pin/4081455885099593/
  http://www.pinterest.com/pin/195765915022858924/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for links til billeder - den er godt nok fantastisk smuk!

   Kh
   Anna

   Slet
 23. Tusind tak for jeres søde kommentarer og lykønskninger! :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 24. Så koselig prosjekt, masse lykke til med kjole og bryllupsforberedelser! Jeg har sansen for at man velger å gifte seg selv om man ikke har tid eller råd til fest, og sporty av dere å ikke gi opp planene om en bryllupsfeiring selv om det har gått litt tid :-) Gleder meg til å se kjolen!

  SvarSlet
 25. Hvor lyder det spændende :) Jeg glæder mig til at se og høre mere.

  Her har vi også en bryllupsfest til gode. Nu må vi se, om det bliver til noget en dag...

  Kh. Mirjam

  SvarSlet