lørdag den 9. november 2013

Babybukser og lidt om påsyede lommer
Jeg har syet et par babybukser i græsgrøn velour (fra Stof og Stil) og med stribede ribkanter til Askil. Mønsteret er mit eget, og det finder du lige her. Jeg har forstørret det, så det passer til Askil, som pt er en slank str. 74. 

Bukserne har jeg syet uden sidesøm (dvs. jeg har lagt mønsterdelenes sidesømme sammen (for- og bagbuks) og klippet dem i et stykke). Lommen er rund og går fra forbuksen om på bagbuksen. Påsyede (eller udvendige) lommer kan have mange former, og de aflange lommer kan jeg godt blive lidt træt af.

Gennem årene har jeg tegnet rigtig mange lommer. De bedste har jeg fået tegnet over på papir, som nu ligger (i den efterhånden store) bunke klar til at blive scannet ind. Når det sker, kommer de her på bloggen, så du også kan få glæde af dem. 


 ________________________I've made these baby pants for Askil. The pattern is my own (and you can find it right here), but I've adjusted the size (Askil is now size 74). I like the pockets - they differ from the ones, I usually make. I'll soon make a pdf-file with all my pockets and post it on my blog, so you can get joy from them. 

  

21 kommentarer:

 1. Som altid et skønt beklædningsstykke fra din hånd :0)

  SvarSlet
 2. Hej Anna

  Det er så dejligt, du deler, tusind tak for det. Jeg har virkelig lært meget af dig, og jeg bliver utroligt inspireret af dine kreationer. Jeg begyndte at sy for ca. et år siden, og du har nok lært mig halvdelen af det, jeg kan. Selv et kort lille indlæg som ovenstående, giver mig 'nååh ja'-oplevelser, som jeg kan bruge direkte i mine egne projekter.

  Tak fra en fan :-)

  Kh Freja

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Freja

   Tak for din søde kommentar. Det er jo sådanne kommentarer, som giver mig lyst til at fortsætte (det store) arbejde med at blogge:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. De er mægtig søde.
  Har du lavet lommerne i dobbeltstof? For jeg synes det ser ud som om at der er en grøn kant i bunden af lommen eller også er det lyset der snyder mig.

  Kh. Linette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linette

   Ja, de er syet i to lag - ret mod ret - og så vendt. Jeg har ikke syet dem sammen foroven, da de alligevel skal ind i linningen.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Hvor er de fine! Og super fedt at du vil dele dine favoritlommer med os andre - det takker jeg stort for. Ligesom Freja ovenfor er jeg dybt taknemmelig for din villighed til altid at dele og inspirere os andre. Jeg har også 'brugt' dig som stor inspiration (og motivation!) som inaktiv blogger de sidste par år. TAK for det hele! :-))))) KH L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar, Lilly! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Du er SÅ sej Anna. Tak for det. Når jeg får taget mig sammen til at sy noget inspireret af dine fantastiske DIY s - sender jeg dig billeder mm... Rigitig god søndag. Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, send endelig billeder! Det er fedt at se, at andre kan bruge det, jeg laver.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Smart ide med de lommer ;-) du ville vel ikke scanne lommemønsteret ind? Passer liiiige til mit lille vidunder (barnebarn) ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, de kommer inden længe som pdf-fil her på bloggen. Pt strejker min scanner, så jeg skal lige have den til at virke først.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Vil godt sige tak fordi du er så sød til at dele dine fine ting med os. Det er så lækkert vi andre kan få gavn af det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at du kan bruge det (og jeg er jo lærer - så det ligger ligesom til min natur;-))

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Er helt vild med den grønne farve. Og så vil jeg også takke dig for at du deler alle dine fantastiske ideer. Du er virkelige en af de bloggere jeg ser meget op til.

  SvarSlet
 9. Uhh det med lommerne vil jeg glæde mig meget til forsøger mig ihærdig med at sy lommer og ikke altid lige med gode resultater... De er bare så søde og skønne de bukser og jeg må igang med at kigge dine vejledninger igennem har nemlig lige fået en hemmelighed af vide af en og der kan jeg da helt sikkert bruge nogle af dine sager....
  Selv leder jeg ihærdig efter et godt mønster på joggingbukser til mine egne drenge som jo er nogle store rødder på godt 11 år.... og det er altså ikke nemt at finde nogle smarte mønstre... så jeg må vel bare igang med at forsøge mig med at lave noget smart efter et af deres gamle par..... :-) tak for altid lækker inspiration for sjældent kommenteret men følger altid med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marion

   Tak for din kommentar - dejligt du kan bruge bloggen:-)
   Se på Ottobres hjemmeside (ottobredesign.com) - her kan du se alle bladene igennem, og der er en oversigt over mønstre i hvert blad - jeg kunne forestille mig, at du kunne finde mønster på bukser til drenge på 11 år.

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Så fine bukser, Anna!
  Har hentet mønstret på dine bukser, da jeg synes det er vildt svært at finde fine ensfarvede bukser til drenge, uden de koster en milliard... Og nu hvor barslen er på 2 dagen, er overskudet kommet til at GÅ AMOK med symaskinen :)
  TAK for din kreativitet og ikke mindst at du vil dele ud af det!

  /Pia... Mama-To-Be :)

  SvarSlet