søndag den 13. oktober 2013

Retrostof-udfordring september: Legetæppe
Så lykkedes det mig at få legetæppet til Askil færdig, og det bliver septembers måneds svar på blogudfordringen fra Marthe. Jeg har quiltet tæppet med to lag pladevat, så han ikke slår hovedet, når han tilter eller ruller rundt. Forsidestoffet er retrostof, bagsiden lagenlærred, og jeg har kantet med mørkebrunt skråbånd. Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker farverne orange, gul og brun - især når de er sat sammen. 

Som jeg skrev i forrige indlæg, synes jeg det er svært at quilte i brede baner og i tykke lag. Især når stofstykket er stort. Jeg har quiltelineal til min symaskine, men den kan ikke tage så brede baner. Derfor er quiltningen heller ikke så lige, som jeg kunne have ønsket mig. Men det går an. Mon du kender til andet udstyr eller til hemmeligheden bag en god quiltning? Så skriv endelig en kommentar til dette indlæg eller det forrige indlæg.

Stoffet er virkelig smukt, synes jeg. Egentlig havde jeg gemt det til en rejsetaske, men nu bliver det legetæppe i stedet. Jeg skal have syet et par tæpper mere af denne slags, så jeg har et par at veksle imellem. 

Se alle måneders retrostof-udfordring lige her.


_________________________ This is September's answer of the blog challenge I am participating in. I have made a playing blanket for Askil. I think it's difficult to quilt, and if you have any good advices, please leave a comment.

The fabric is vintage and absolutely wonderful, I think. I really love the colours orange, yellow and brown together. 


15 kommentarer:

 1. En blomstereng at lege på - heldige Askil :-D Det er virkelig smukt stof

  SvarSlet
 2. Det kan man da kun blive i godt humør af at se på!

  SvarSlet
 3. det er så flot - dejligt sommerligt :)

  SvarSlet
 4. Svar
  1. Smukke farver det har du helt ret i. Jeg er vild med tæppet.

   Kh. Lis

   Slet
 5. Hvor er det bare et smukt tæppe du har fået lavet! Det ser meget perfekt ud herfra ;) Jeg deler din kærlighed til de farver, selvom jeg nok generelt er ret "farvetolarant" og kan lide meget forskelligt :)

  Det er da bare det dejligste legehjørne og uroen med elefanter og stofbogen med dyr er bare så skønne begge to!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 6. Sikke et dejligt lille hjørne, men flere af mors hjemmelavde kreatiner, kan jeg se! Der er retrostofferne perfekte med masser af fest og farver.

  SvarSlet
 7. Hvor er han fin der han ligger på sit nye flotte tæppe:)

  SvarSlet
 8. Jeg blir nesten forelsket - i det flotte teppet og den søte baby :)

  SvarSlet
 9. Hej Anna. Hvis det kan hjælpe dig, så sprayer jeg med lidt limspray på bagsiden af stoffet (du kender måske tricket ?), inden jeg samler delene - og man kan godt flytte på det, hvis man ikke lige rammer i første hug...
  Det hjælper selvfølgelig ikke på bredden af banerne, men det er langt nemmere at styre, synes jeg.
  Kh.Lene.

  SvarSlet
 10. Det er virkelig et smukt stykke stof! Og hvor ser det blødt og lækkert ud :-)

  SvarSlet
 11. Hej �� Jeg har ikke selv prøvet at quilte, men skulle jeg, så ville jeg tegne streger til at sy efter op med stofkridt, da det jo bare kan tørres af med en våd klud efter syning �� Venlig hilsen Annette

  SvarSlet
 12. TUSIND TAK for jeres søde kommentarer! Jeg har nu fået købt mig en spraylim, og det skal helt sikkert afprøves. Jeg skal nok følge op på det:-)

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 13. Ej det er du da sluppet ret godt fra :D Synes det er blevet super fint og gad virkelig godt, at jeg havde dine præcisionsevner :) Jeg har selv kun quiltet barnevognstæpper og aldrig noget større end det, for kan simpelthen ikke overskue, at skulle have så meget stof igennem min maskine - det fylder jo helt vildt og min symaskine står ikke frit, så jeg kan heller ikke have det på bordet - der kommer en væg i vejen ;)

  SvarSlet
 14. Super fint tæppe. Jeg kan anbefale at bruge malertape (masking-tape) til quiltningen. Sæt tapen så kanten er der hvor du vil quilte, og følg så bare kanten til at sy efter. Ingen streger der skal vaskes af, bare hiv tapen af når du er færdig...

  SvarSlet