tirsdag den 22. oktober 2013

Retrostof-udfordring oktober: Hættetrøje i frotté


Så fik jeg syet oktober måneds retrostof-udfordring. Det blev til en hættetrøje med lynlås i det skønneste retro-frotté. Trøjen er foret med jersey, ligesom de brune kanter også er af jersey. 

Størrelsen er 92, men tillagt 3 cm i længden, da jeg ikke havde en delbar lynlås på 32 cm (det findes vist slet ikke?), men derimod en på 35 cm. Derfor har jeg også forlænget ribkanten i ærmerne. Lara kan derfor passe trøjen, selvom der ikke er meget plads i den til at vokse i.


Mønsteret er fra Ottobre Design nr. 1/2011. Dette mønster er i str. 62-92, og det fungerer rigtig godt; er nemt at gå til og har en god pasform. Ændringer i mønsteret har jeg ikke lavet udover at forlænge det 3 cm længere samt lave andre lommer. Jeg tænker, at jeg også vil sy en i en str. 80, som Askil snart kan bruge.


_________________________This is October's answer of the blog-challenge I am participating in. The sweater is made of terry cloth from the 60ties or 70ties. I love the colours of the fabric. The pattern is from Ottobre Design no. 1/2011.  17 kommentarer:

 1. Hvor er den flot!! Tror aldrig jeg selv havde forestillet mig at bruge frotte til det formål, men det fungerer jo!
  //Rikke

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare super lækker! Jeg ville elske at proppe Poeten i et par shorts i det stof. Du ved, den slags 80'er-shorts med rundede kanter, og så gul rib hele vejen rund. Savle!

  SvarSlet
 3. Det ser simpelthen bare så fedt og professionelt ud altså :D Min kæbe hænger nede på bordet af bare beundring over dine evner :D

  SvarSlet
 4. Hvor er den lækker - Lara kommer til at elske at bruge den på de lidt kølige dage, den ser dejlig og hyggelig ud

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn jakke. Du har sørme nogle gode idëer....

  SvarSlet
 6. Åhhh, den er så skøn... Det kan frotte naturligvis også bruges til... det havde jeg ikke overvejet.
  Glæder mig til at se Askils...
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 7. Den er virkelig blevet lækker og jeg kan meget bedre lide dine lommer end dem der er på det originale mønster. Lara bliver så smart i den.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 8. Du er så dygtig! Tak for altid god inspiration! ...selvom jeg ikke engang er til retro, så elsker jeg dine ting, fordi de bare er så flot lavet!

  SvarSlet
 9. Super skøn og efterårs lækker :o) Jeg elsker de hættetrøjer, og har selv lavet en del... både i frotté men også i gamle plaider.

  SvarSlet
 10. Hvor er den bare fantastisk flot! Du er virkeligt god til både farvesammensætninger, detaljer og alt det sytekniske :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 11. Hvor er den bare fin. Jeg er ellers ikke så meget til blomstrede retro-stoffer, men her fungerer det virkelig godt. Modellen ser også rigtig god ud :)

  SvarSlet
 12. Wow, hvor er den bare flot! Rigtig retro skøn:)

  SvarSlet
 13. Tusind tak for jeres kommentarer:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet