torsdag den 10. oktober 2013

Kill your darlings big time
Jeg har mange yndlingsstoffer, men hvis jeg skulle vælge ét, må det blive dette her. Det er ikke retrostof, men derimod et stykke stof fra designeren Robert Kaufman. Stoffet hedder Melrose Blossoms og kunne, så vidt jeg ved, fås i tre farvevarianter. Dette er "purple". Kollektionen har nogle år på bagen - hvor mange ved jeg faktisk ikke. Og det sælges ikke mere.

Hvis jeg skulle bruge dette stof, må det blive kill your darlings big time. Måske det største mord, jeg hidtil har begået. Og det er det, jeg har i tankerne. For det skal ikke bare ligge og samle støv på stofhylden. Men hvad jeg skal bruge det til, ved jeg endnu ikke. Og jeg er hundeangst for at komme til at fortryde. Jeg tænkte først på et sæt ala dette til Lara - men det vokser hun jo fra. Eller en kosmetikpung til mig selv. Men jeg bruger ikke den slags, så det ville også være ærgerligt, når den bare kommer til at ligge i skabet. 

Mon du kan hjælpe med ideer? Gerne noget, hvor stoffet ikke bliver for slidt, og noget, som jeg kan bruge. Det kan ikke blive et stort projekt, for jeg har kun to stykker, som måler henholdsvis 40 x 75 og 50 x 40 cm. Og hvis du ligger inde med stykker af dette stof, som du gerne vil sælge til mig, bliver jeg meget lykkelig!


__________________________


I have so many beautiful fabrics, but should I choose one, it would be this. It's not vintage fabric, but Robert Kaufman's Melrose Blossoms. I have two small pieces, and it's not possible to buy it anymore. If I should use this fabric, it would be kill your darlings big time. But I am thinking of it. I just can't decide what I am going to sew. Do you have any ideas? And if you know where I can buy more of this fabric, I would be very happy.


36 kommentarer:

 1. Jeg har desværre ingen gode ideer til hvad du skal lave.
  Jeg bare sige; Hold da op hvor er det flot! :)

  SvarSlet
 2. Tror at jeg ville sy en lille "kurv" til at have noget krea-grej i på sybordet - skal stort set aldrig vaskes og jeg ville kunne nyde synes af stoffet hver dag.

  SvarSlet
 3. Hvad med et par pyntepuder? :-)

  Ang trykknapper, som du eftersøgte tidligere, så har jeg fået anbefalet en sælger på Etsy, som sælger nogle i metal, som passer i prym tangen - og som også fås i farver. Har ikke selv fået købt der endnu, men de skal helt sikkert prøves
  Kan prøve at finde frem til sælgeren igen, hvis det har interesse

  SvarSlet
 4. Jeg tror at jeg ville sy et net. Det er altid rart at have et fint net til ting og sager, når man er på farten.

  SvarSlet
 5. Det er fantastisk smukt :-) Jeg tænker på noget du ville se meget i hverdagen.. Mine forslag:
  Kunne det blive til en taske til dig selv? Amy butler har mange fede taske designs (synes jeg ;-) og en del af dem kan købes hos Malika & Rosa
  Her er også et gratis mønster til en mindre taske: http://www.made-by-rae.com/2009/02/free-buttercup-bag-sewing-pattern/
  Eller en brødkurv ala Fingernem: http://fingernem.blogspot.com/2013/09/kombi-2-neonkoral-og-lune-boller.html
  Måske en legetøjspose ala LeizyB: http://www.leizyb.dk/2013/04/diy-sadan-syer-du-en-opbevaringspose
  Dem har jeg selv lavet et par stykker af og de er gode til legetøj, både fordi baby synes det er sjovt at tage ting i posen ud på gulvet, og fordi oprydningen er hurtig bagefter. Mine er her: http://madebymadvig.blogspot.dk/search/label/Legetøjsposer
  Måske et penalhus, som kan bruges til opbevaring af nogle syting?
  En pude til sofaen?
  Nå, det var bare lige hvad jeg kunne ryste ud af ærmet. Er spændt på at se hvad du ender med at lave :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er det fint... Hvad med et omslag til en af dine yndlingsbøger?
  Jeg har flere af mine bøger indbundet i stof, det ser rigtig fint ud... bliver ikke slidt og er noget "blivende"
  Kærligst Kristina

  SvarSlet
 7. Det er da også et virkelig skønt stof - Jeg kan godt forstå du er vild med det!

  Alle de forslag jeg havde er blevet nævnt, så intet nyt fra mig på det punkt ;0)

  SvarSlet
 8. Du har alt fått mange fine forslag til hva det lekre stoff kan brukes til. Kanskje også en lampeskjerm? Den vil jo kunne pynte lenge og til glede for både store og små :)

  SvarSlet
 9. Åh, det stof har jeg også haft liggende i 5 år. Jeg nænner heller ikke at sakse det :-). Kunne det ikke indgå i en kjole til dig selv?

  Kram

  SvarSlet
 10. Jeg ved presis hvordan du har det med! Jeg verner også om minefavoritstof.
  Og hvor er dit lækkert! Hvad med en taske til dig, hvor stoffet kan være detalje?

  SvarSlet
 11. Det er virkelig et smukt stof - det kan jeg godt forstå at du er vild med. Jeg ville nok lave en pude til sofaen med det - evt. med et fint pipingbånd, hvis jeg kunne det ;) Så ses det meget og holder længe :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 12. Hvor er det også helt fantastisk fint. Hvad med et quiltet computer sleeve, med lynlås. Så kan du også have det med dig alle vegne :-)

  SvarSlet
 13. Super flot med den sorte baggrund.
  Kh Christina

  SvarSlet
 14. Jeg har en smuk, smuk mei tai fra Kleinsmekker i det stof, det er bare så uendeligt fint!
  Jeg tror jeg ville sy en taske/net, eller covers tIl bærbar og iPad

  SvarSlet
 15. Absolut en lille sytaske til nogle af de løse dele, der bruges konstant, og så kan den stå fremme og pynte. Men stoffet er smukt. ? Bare det var mit :-)
  Mai-britt

  SvarSlet
 16. Hvad med en gulvpude eller en opbevaringskurv eller lignende? Hvis det lå hjemme hos mig, skulle der laves noget ud af det, som jeg ville se på hverdag eller bruge hver dag...Jeg er VILD med stoffet - det er virkelig super smukt!

  SvarSlet
 17. Kan så meget godt forstå du er vild med det for WOW det er flot...

  Måske en lækker pude til sofaen eller Laras seng hvis det nu ikk skal være til dig selv. Eller lommer på en lækker kjole til dig selv?

  SvarSlet
 18. Synes du ska sy et symaskine-cover nu hvor du er så glad for det :) eller etui til dine sakse

  SvarSlet
 19. Jeg tror jeg ville sy en pude, der ville sætte lidt liv i stuen;-)

  SvarSlet
 20. Ååpååååååh!!! Jeg er så misundelig over du har det Kaufman stof! Jeg har det fuldstændig som dig, bortset fra jeg ikke ejer det selv. Jeg har ledt efter det i årevis og gør det stadig. Jeg synes du skulle sy et iPhone cover og sælge det til mig hihi :D

  SvarSlet
 21. Det kender jeg kun alt for godt. Jeg fandt et fantastisk paisley mønstret stof for et par år siden. Jeg har kun en meter af det og det er vist også udgået, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal bruge det til og nænner næsten ikke at klippe i det. Så indtil videre ligger det i min stof skuffe.
  Jeg mangler også det perfekte mønster/ide til det lækre stof.

  SvarSlet
 22. Det kender jeg kun alt for godt. Jeg fandt et fantastisk paisley mønstret stof for et par år siden. Jeg har kun en meter af det og det er vist også udgået, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal bruge det til og nænner næsten ikke at klippe i det. Så indtil videre ligger det i min stof skuffe.
  Jeg mangler også det perfekte mønster/ide til det lækre stof.

  SvarSlet
 23. Det er da også usandsynlig smukt.
  Hvad med betræk til en flot gammel stol eller lignede, eller en billedkollage til væggen af en art?
  Eller små kurve eks. vis til badeværlset til hårting, vaskeklude osv.

  SvarSlet
 24. Du kunne spænde det på et lærred (sådan et man maler på) og hænge det op.

  SvarSlet
 25. Kender det kun alt for godt, har stof liggende fra min datter var ganske lille - og hun er lige fyldt 42 ...!!
  Puder skifter man af og til, det ville være synd. iPad sleeve er en god idé, men en opslagstavle, hvor du supplerer med ensfarvet i den grønne nuance.
  Det vil også være fint - stadig suppleret med den grønne evt. - som quiltet hyggetæppe. Der er selvfølgelig risiko for, at det må vaskes af og til, men det bliver det garanteret kun smukkere af.
  Jeg lavede for år tilbage et tæppe til kravlegården af forskellige stofrester og det er brugt af alle vores 3 børn, vasket mange gange og er nu kommet frem igen, hvor børnebørnene bruger det. DET er sjovt...
  Rigtig god fornøjelse med projektet.
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 26. "Kill your darlings" har altså en lidt anden betydning... Det kommer fra medieverdenen: "Kill your darlings: Skær ind til benet i jeres produktioner efter princippet “less is more”; med andre ord må man ofte kassere en del som man synes er godt, for helhedens skyld". I en sy-sammenhæng kunne det betyde, at du undlader at bruge dit yndlingsstof i en patchwork for at de øvrige stoffer harmonerer bedre og at det endelige resultat bliver bedre, selvom yndlingsstoffet ikke er blevet anvendt.

  -Ellers en rigtig flot og interessant blog du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord om min blog:-)

   Jeg er enig med dig i betydningen af "kill your darlings". Men sådan, som det bruges i dag, er jo netop, at man skal rydde ud i det, man ellers holder så meget af. Som dansklærer lærer jeg mine elever, at de skal skære ind til benet og give afkald på det, som de ellers synes er allerbedst.
   Her er udtrykket jo brugt for sjov og måske mere ordret betydning - at jeg netop slår en af mine yndlingsstoffer ihjel.
   Så mon ikke, det også giver mening i denne sammenhæng?

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 27. Hejsa Jeg tænker en pude i sofaen, en serviet i brødkurven, et stykke dukketøj eller en kosmetik pung til syting :-) hvis man kan sige sådan. Så kan opsprætter, målebånd osv. ligge fint samlet og oungen kan pryde på sybordet.
  Glæder mig til at se, hvad du får syet af det. God dag Kh Sofie

  SvarSlet
 28. Moodboard.
  Der er godt nok skønt det stof.

  God Weekend.

  SvarSlet
 29. TUSIND TAK for jeres gode ideer! Jeg tror, at jeg vælger at lave et net ud af det største stykke, og så gemme det mindre stykke. Den kan pynte i syrummet samt komme med på tur, når jeg skal have mine kreative projekter med mig.

  Endvidere har jeg skrevet til Robert Kaufman om muligheden for, at de kan genoptrykke stoffet. Vi er jo mange, som gerne vil købe det. Men det kommer der nok ikke noget ud af - alligevel skal man jo forsøge!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Krydser fingre for de er lydhøre og vil genoptrykke! For kender også mange gerne ville købe det igen.

   Slet
 30. Kan det ikke blive ærmer til en 50er kjole?

  SvarSlet
 31. Jeg tænker også moodboard/opslagstavle med en fin gammel ramme. På den måde kan du nyde synet af det skønne stof hver dag - evt. kombineret med fine postkort, halskæder og dims i matchende farver. Jeg har efterhånden den slags opslagstavler flere steder i huset, se fx http://frkhat.blogspot.dk/2013/10/genbrugsfund.html.

  Tak for en rigtig inspirerende blog for øvrigt :-)

  SvarSlet
 32. Åååååh jeg har jo en Kleinsmekker Mei Tai som er lavet i netop det stof. Den hedder Smilla (hvis du kender Kleinsmekker) og er pisse flot!. Meeen nu har jo en lille dreng så.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan godt huske den fra Kleinsmekkers hjemmeside. Ærgerligt, at hun er holdt op med at lave dem. For ja, de er super smukke - især din:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 33. Så er det sket - jeg har også slagtet en af mine darlings. :)
  http://tfottoft.blogspot.dk/2013/10/kill-your-darlings.html

  Tak for inspiration.

  SvarSlet