fredag den 11. oktober 2013

Kan en baby have vokseværk?Det er nu femtedagen med en Askil, som ikke vil - eller kan - sove i løbet af dagen. Han er overtræt, men vil bare ikke give slip. Og lykkes det, er det kun 25 minutter. Til gengæld vil han være i mine arme hele tiden. Han er ikke ulykkelig, og han virker ikke som om han har ondt. Men lægger jeg ham fra mig på legetæppet, bliver han vred. Han er enormt hektisk og vil have fat i alt, smage på alt, hive i alt, imens jeg sidder med ham. Jeg har mærket efter, om der er tænder på vej, men det virker altså ikke sådan. Hans små ben og arme kan bare ikke være stille, og det virker til tider som om han er på speed. 

Og jeg har lidt ondt af mig selv, for pyha, for selvom jeg ikke skal klage over at være på barsel, så er det her altså lidt hårdt. Og der er laang tid til Jonas kommer hjem og kan tage lidt over. 

Mon en baby kan have vokseværk? Jonas mener at kunne dæmpe Askils uro ved at massere benene på ham - jeg synes ikke, det hjælper. 
Mon han er ved at tage et spring i udviklingen? Mon det er de tænder (som får skyld for så utroligt meget)? 

Det værste er, at man ikke kender årsagen - eller ved, hvornår det ændrer sig!


__________________________


Askil won't sleep these days, and it's quite hard to spend the day with him. He is happy, but very tired and not able to calm down. I don't know why, and that's what's most frustrating. Hopefully it will soon change.   


12 kommentarer:

 1. Hvis det er tænderne, så fik vi noget smertestillende til at smøre på med en vatpind, hos lægen. Det virkede super på emilia, specielt på søvnen! :)

  SvarSlet
 2. Alle de bekymringer med små børn - og det mest anstrengende er virkelig at man ikke ved hvad der er i vejen, det gode er det for det meste går i sig selv igen. Min største dreng var også en meget urolig baby, og min sundhedsplejerske mente faktisk at han havde ondt i leddene fordi han voksede så hurtigt. Men ellers er det måske et af de berømte (og irriterende) tigerspring?
  Men han ser ellers sød og glad ud :)

  SvarSlet
 3. det n jo være alle ting og det kan også være at det er sådan han er lige nu - men shit det er frustrerende når man ikke kan gøre noget.

  SvarSlet
 4. Hmm.. hva med å gi han et bad, eller to iløpet av dagen? Kanskje du kan "slite" han litt ut på den måten?

  SvarSlet
 5. Jeg tænker også at det måske kan være tigerspring?

  SvarSlet
 6. Tænker også Tigerspring 26 uger/ halvt år... fandt det her: Cirka 26 uger - En stor verden

  Baby lærer at koordinere arm- og benbevægelser, bliver mere mobil og begynder at forstå afstanden mellem to genstande. Vi voksne tager det for givet, men for spædbarnet er det skræmmende at finde ud af, at verden er et stort sted, og at man selv er lille. Mor kan være meget langt væk, når baby ikke kan se hende.

  „Barnet kan være enormt pylret og svært at stille tilfreds. Måske vender det hovedet væk fra skeen, har svært ved at underholde sig selv og søger selskab hele tiden. Det sover måske uroligt og får lagt sig i stillinger, det ikke selv kan komme ud af,


  Det passer meget godt med det du baskriver :-)

  SvarSlet
 7. Åh Anna, jeg kan så godt følge dig. Magnus og Askil er nok lige gamle cirka (Magnus er fra 28/3).
  Og for dælan hvor er der bare flere perioder, hvor er ved at blive vanvittig over at ikke vide hvad en nybrud skyldes og især at man ikke aner hvornår det går over!!!
  Her har vi haft nogle meget urolige nætter og Yep ogspbstore protester ved at skulle lege selv på tæppet. Pop! To tænder tittede frem igår! Så måske måske... Men åh ja, tigerspring-Det gode ced dem er at de kan give en en Aha-når-derfor...
  Kh og tanker Jonna

  SvarSlet
 8. Mit bud er også tigerspring. Hvis der er et som passer nogenlunde på antal uger, så er der ikke så meget at gøre end at få det bedste ud af det.

  SvarSlet
 9. Hvad med at prøve stille og rolig helkropsmassage med lidt olie. Det stimulerer kropsfornemmelsen. Det kunne give en hyggestund for jer begge. Ellers prøv at snakke med din sundhedsplejerske.
  Og så få dig en middagslur mens din mand passer jeres skønne dreng.

  SvarSlet
 10. Uhh, forstår så meget at det er hårdt. Har måske en idé til at berolige Askil. Da jeg var på en døgninstitution havde vi mange urolige både spædbørn og lidt ældre babyer. De fik i puslesituationer en koncentreret massage i form af ret kraftige tryk flere steder på kroppen. Dette gav dem en ro og en god følelse af deres krop. Det kan virke ret så grænseoverskridende, og man skal selvfølgelig klart vide hvad man gør, men effekten er ret vild. Tænker at det måske kan være en idé at undersøge det nærmere?
  Held og lykke

  SvarSlet
 11. Hej Anna.
  Jeg kender alt for godt det med et barn, som ikke vil sove. Dog er min datter nu 20 mdr, men fra hun var 6 mdr startede hendes søvn-show for alvor. Præcis som du beskriver varede hendes lure altid kun maks 30 min.. og resten af tiden var hun selvsagt overtræt (måske det er derfor han er "urolig")
  Jeg fandt ud af, at hun havde problemer med at skifte søvnfase selv.. dvs at omkring de 25 min går de fra let til dyb søvn, og det skift kunne hun ikke. Hvis jeg stod klar ved barnevognen og vippede ved den første bevægelse, eller måske lige inden jeg vidste hun ville vågne, så lullede jeg hende ligesom videre i søvnen og over den "kritiske" fase.
  Ved ikke om du kan bruge det, men ville blot lige dele mine tanker og erfaringer :)
  God weekend...

  SvarSlet
 12. Kære alle sammen

  Tusind tak for jeres opmuntrende kommentarer og gode råd. Jeg tror, som mange er inde på, at det er et tigerspring, han tager nu, men også, at han har så meget energi, at han næsten ikke kan være i sin krop. Derfor vil jeg nu forsøge at tumle lidt mere med ham, for han elsker det - på den måde kan han måske få brændt lidt mere krudt af.
  Han sov lidt mere i går, end han ellers har gjort de andre dage. Så jeg håber, at det er ved at vende igen. For søvnen er simpelthen så vigtig - både for baby og for mor;-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet