torsdag den 3. oktober 2013

Forsøg med coverstich og et par spørgsmål til jer som syr


I mandags besøgte jeg Line, og sammen fik vi en hyggelig sydag. Jeg blev introduceret til Lines Janome Coverpro, som er en coverstich maskine, der bl.a. bruges til at sy kantbånd på tøj samt oplægning af tøj mm. Forinden havde jeg klippet op til fire bodyer, og med en coverstich maskinen gik det hurtigt med at sy jerseykantbånd på. Og det ser prof ud. 

Det er jo i bund og grund nemt nok at sy bodyer og heldragter, men det tager en krig at få jerseykantbåndet til at blive pænt (min første heldragt tog 7 timer at lave - og jeg er altså ikke blevet meget hurtigere). Tina har lavet en rigtig fin vejledning til, hvordan man kan lave det uden en coverstich - og det kan også lade sig gøre, det tager bare meget længere tid. Du kan finde den her.

Så nu drømmer jeg om en Janome Coverpro. For jeg vil gerne være selvforsynende i børnetøj (og tøj til mig selv), og så er den maskine altså en dejlig ting at have. På youtube fandt jeg denne video, som viser, hvad maskinen kan (tag lige og se den - den er tilsat hyggelig underlægningsmusik:-))

Og så til mine spørgsmål, som jeg håber, at du kan hjælpe mig med:

Mønsteret på bodyen er fra Minikrea (et kombineret heldragt og body mønster). Jeg er ikke tilfreds med det. Denne body er syet i en str 68/74, men den er alt alt for stor til Askil, som nu er 72 cm lang og burde kunne passe den. Samtidig synes jeg ikke, at pasformen er optimal (heller ikke, hvis han var større). Og jeg kunne godt tænke mig et mønster, som havde alle størrelserne - dvs. fra str. 56 til str 92 (evt 98). I mine Ottobre blade har jeg ikke kunnet finde et mønster på en body med amerikansk halslukning. Mon du kender et godt mønster, som har denne halslukning samt en god pasform?

Som lukning har jeg brugt Prym trykknapper i str 8 mm, som passer bedst i størrelsen, synes jeg. Dem har jeg fundet hos Fjølner, men de passer desværre ikke i Prym tryktangen, da den er beregnet til en str 10 mm. Det går dog alligevel, men tager lidt længere tid. Jeg har været på udkig efter billige 10 mm trykknapper og har fundet dem i Stof og Stil. Her kan man købe 500 stk forholdsvis billigt. Men jeg er i tvivl om kvaliteten, og om de passer i Prym tangen. I Stof og Stil siger de, at trykknapperne ikke passer optimalt. Har du erfaring med dette? Eller kender du et sted, hvor jeg kan købe de originale Prym trykknapper til en fornuftig pris?

Stoffet med de søde ænder kan du finde lige her_________________________Monday I visited Line, and she introduced me to her Janome Coverpro, which is a coverstich machine especially intended for sewing in jersey fabrics. Using this machine you are able to make a bodysuit very fast. And it looks good. I'm now dreaming of being the owner of a Janome Coverpro. You can see the machine and all its qualities in this youtube video. 

I am looking for a good pattern for bodysuits for children. If you know a pattern, which has all the sizes and has a good fit, please leave a comment. 

The fabric with the small ducks you can find right here.  30 kommentarer:

 1. Åh gad også godt have sådan en maskine! Jeg har netop fået et mønster med god pasform af en fra Instagram og lavet det i str 62 også. Det kommer dog først som DIY til november når der er baby måned ;) Men kunne også godt bruge str derimellem (har 62 og 80/86)

  SvarSlet
 2. Så søt body! (hvor har du kjøpt det herlige stoffet?)

  Jeg har CoverPro. Er veldig fornøyd, og syr du mye kantebånd er det veldig praktisk å kjøpe med kantebåndsapparatet som ekstrautstyr!

  Jeg syr bodyer etter http://heiltspesiell.blogspot.no/ sitt mønster. Det har hun solgt for seg selv før, og nå finner du det også i boka til henne og Jubel "Heilt spesiell og Jubel". Kjempebra mønster som går opp til str 104.

  Trykknapper i metall kjøper jeg hos Snapsource.com. Masse farger, bra pris og jeg har vært fornøyd med kvaliteten så langt:) Bruker også Kam-trykknapper i plast som jeg kjøper hos Lykkedragen.no (Eller E-bay)

  SvarSlet
 3. Beklager, jeg så ikke at du ville ha amerikansk lukking på bodyen, det har ikke mønsteret jeg anbefalte..:)

  SvarSlet
 4. Den er så fin, den body - ærgerligt med pasformen, selv har jeg ikke noget body-mønster. Skynd dig at skrabe sammen til sådan en maskine, det giver da mening med alt det tøj du får syet (thumbs up) :-)

  SvarSlet
 5. Jeg går altså også og drømmer om sådan en coverstitch..... Jeg synes aldrig jeg kan få det til at se ordentlig ud på symaskinen! Det er rigtig nok hvad de siger i Stof og Stil, deres trykknapper passer ikke ordentligt i Prym tangen. De er lidt for små, så de falder hele tiden ud. Jeg tror godt de kan bruges, det er der vist mange der gør, men jeg har ikke tålmodighed til at slås med det så jeg betaler i dyre domme for de originale;-)

  SvarSlet
 6. Jeg har syet efter et mønster fra Ottobre (tror det er nr 3/2010), men jeg synes bodyen er for smal og for lang, så det skal jeg tilpasse til næste gang... Jeg ønsker mig også en coverstich :) kh Pia

  SvarSlet
 7. Hvis du søger på Regenbogenbody... så skulle der komme mønster på body med og uden amerikansk lukning og i div. str.
  Med hensyn til knapper - så Google Kam Snaps... de er i plastik og fås til ingen penge i det store udland.
  Jeg har selv en Bernia coverlocker, men nogle gange så syr jeg bare kanten på med den alm. symaskine, for det er ikke altid jeg har tråd nok til at kunne Berniaen :).
  Hvordan "klipper" du kanterne - jeg bruger en skæreplade og kniv...synes det giver det bedste resultat.
  Rigtig god fornøjelse med at sy nogle flere., jeg skal have lavet nogen i weekenden.
  Forsat god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Line viste mig, hvordan jeg skar jerseybåndene med skærekniv (rullekniv) og skæreunderlag. Og det er nemt, hurtigt og bliver meget mer præcist end hvis man klipper. Så det er vist fremgangsmåden for eftertiden her hos mig :-)


   Kh
   Anna

   Slet
 8. Har ingen forstand på noget af det du spørger om, vil bare sige at den er super fin, den body du har syet! Og thumps up for at købe en coverstitch, det skal du da ha', med alt det fine tøj du syer!! :-)

  Kh

  SvarSlet
 9. Veldig fin body! Jeg må få anbefale samme mønster som Maria ovenfor; bodymønsteret til bloggeren "Heilt spesiell". Kjempebra passform (litt smal men det liker jeg og det passer godt til mine barn). Har sydd flere bodyer ut fra hennes mønster, bl. a denne: http://sysaka.blogspot.no/2012/07/ny-body.html
  :-)

  SvarSlet
 10. Jeg har ikke et mønster på en body, men jeg har overvejet at købe det mønster fra Minikrea, som du desværre ikke er helt tilfreds med. Måske kunne du låne den amerikanske lukning fra Onions t-shirtmønster? (Onion 10018) http://www.fjoelner.dk/vismonster.asp?vare=22157
  Jeg har også købt en prymtang og konstateret, at jeg skal købe nogle andre trykknapper end dem, jeg har i forvejen. Derfor har jeg stadig ikke prøvet min prymtang ... Måske skulle du bare skrive/ringe til Fjølner og spørge efter trykknapper i den rigtige størrelse. De har en del flere ting i den fysiske butik, end der er vist på hjemmesiden, og de ansatte hos Fjølner er så hjælpsomme!
  Jeg har desværre erfaret, at tråd og elastik hos Stof & Stil er billigt, men desværre ikke særlig godt. Tråd i god kvalitet (fx Amann) kan købes hos Fjølner, og tråd hos Stof 2000 er også ok.
  Jeg er meget imponeret over dit forsøg med coverstich. Det har jeg endnu til gode. Det er ærgerligt, at pasformen ikke er optimal, for den body, du har syet, er rigtig flot!

  SvarSlet
 11. Super din body :) jeg har selv prøvet kræfter med det omtalte mønster og måtte lave heldragten hele 6 cm mindre i kroppens længde for at min dreng kunne passe den.
  Mht. trykknapperne så har jeg både Prym tangen og knapperne fra Stof og Stil, jeg har dog ikke prøvet dem endnu, men du kunne da være man lige skulle finde det frem af skuffen og se hvordan det passer sammen næste gang lillemanden tager sig en lur.

  I øvrigt, super fine ting du syr og tak for de mange DIY'er! Jeg har prøvet kræfter med flere af dem med super fine resultater ( som måske er at finde i November babymåneden på min nye blog som jeg er ved at oprette til formålet :))

  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 12. Jeg har en Janome cover stitch og jeg synes at det er rigtig svært at sy båndet på. Bruger I den specielle "binding" fod ? Jeg håber at jeg bliver gode venner med den efter mere øvelse. Lækker body for øvrigt, ærgerligt med pasformen.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du skal bruge det tilbehør, der hedder tape binder, tror jeg nok - det kan ses i den video, jeg linker til.

   Kh
   Anna

   Slet
 13. Øv bøv med træls pasform, det er så ærgeligt når man har brugt tid, materialer og kærlighed på det, og det så alligevel ikke helt "rigtigt" jeg er glad for body mønsteret fra ottobre 6/2012 . Det har godt nok ikke amerikansk lukning, men jeg laver altid en slids foran eller ved ærmet, hvor jeg bagefter sætter en knap i! Det er ingen sag med en coversticht at gøre det på den måde, men jeg kan godt se, at det er lidt mere nørklet at gøre det på den anden måde!
  Hvad med at klippe en body som er godti pasformen til ham op, og lave mønster ud fra den? (ja, her synes jeg faktisk h&m bodyer er gode i pasformen)

  Klart du skal spare sammen til en coversticht, samtidig vil jeg dog råde dig til at medkøbe hemguide, tapebinder og gennemsigtig trykfod for at få det optimale ud af maskinen....

  Jeg købte for nylig sådan et billigt tangsæt (hultang, snøreringe og trykknapper) i Netto, der passer den tang til trykknapperne til de små på 8 mm fra fjølner! Jeg Så sådan et sæt sidst jeg var i netto, jeg kan godt prøve at kigge efter det, næste gang jeg er der!
  Ellers bruger jeg kam snaps, de findes jo også i et væld af farver (og jeg har ræddig ræddig mange!)

  SvarSlet
 14. Århhh. Jeg vil osse ha' en coverstitch. Det ser bare prof ud!
  Min erfaring med Minikrea er at droppe sømrum i sidesømmene. Men jeg har også ret slanke børn.

  SvarSlet
 15. Desværre har jeg slet ikke nok sy-tække til at hjælpe dig med dit spørgsmål, men jeg måtte bare lige sige at jeg er VILD med den body du har lavet her og nu vil jeg også have sådan en maskine! Jeg har en JANOME symaskine og elsker den til døde, så mon ikke jeg skulle spare op til sådan en fancy fætter der :D

  SvarSlet
 16. http://schnabelina.blogspot.de/p/regenbogenbody-365.html

  SvarSlet
 17. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 18. De her trykknapper burde passe i en prymtang http://www.3exter.se/store/p/tryckknappar-162154/tryckknappar-ring-258123

  Ellers kan du få mindre trykknapper og tang til her http://lykkedragen.no/index.php?route=product/product&path=50&product_id=133


  Jeg har skrevet om dem her http://migogmy.blogspot.dk/2013/09/farvede-trykknapper-og-kunsten-at-kunne.html?m=0

  Super fin body - ville bare så gerne have sådan en maskine :-) synes også minikrea mønsteret er alt for bredt, så glæder mig til at høre hvad du finder :-)

  SvarSlet
 19. åhh nej - nu kan jeg jo ikke leve uden sån en maskine!... pludselig virker min overlocker " so last year";-)

  SvarSlet
 20. Hej, kan klart anbefale plastik trykknapperne kam snaps. De fås i et væld af farver og udformninger, derudover er de billige og kvaliteten er en del bedre end trykknapperne fra stof og stil.

  SvarSlet
 21. Hold op noget lækkert stof - og en lækker body, tak fordi du tog dig tid til at komme forbi min blog igår, og fordi du gjorde mig opmærksom på min manglende bloglovin knap, det skulle nu være fikset - håber du kigger forbi en anden gang..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kigger forbi og melder mig som fast læser:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 22. Kære alle sammen

  TUSIND TAK for jeres kommentarer, gode råd og links. DET ER PRÆCIS DETTE, SOM FOR MIG AT SE GØR BLOGLAND TIL NOGET HELT SPECIELT. At vi kan hjælpe hinanden og inspirere hinanden. Der er så meget erfaring at hente fra hinanden - så tusind tak for det, piger!
  Jeg vil straks gå i gang med at følge linksene - og skal nok vende tilbage med resultaterne på et tilbud:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 23. Sikke en fin body! Jeg håber det lykkes dig at finde et mønster med en god pasform :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 24. Sikke en fin body. Jeg drømmer om at sy sådan og drømmer også om sådan en maskine men nu har jeg lige investeret i en overlocker ;-)

  SvarSlet
 25. Jeg syr selv mange heldragter og bodyer (har desværre ikke lige fået en coverstich maskine endnu men det er et stort ønske) Så her kommer kanterne på i hånden, syntes ikke det er sindsygt tidskrævende men det tager lidt tid og er sikker på resultatet ville være meget bedre med en coverstich maskine.

  Til det jeg egentlig lige ville svare på, så bruger jeg trykknapperne fra stof og stil, det virker ok med prym tangen "han/hun" delen sider fint fast men ringen ligger løs i tangen :-( så det kræver man vender stoffet og ikke tangen når man skal sætte knapper i, hvis du forstår? ringen skal altid ligge nederst i tangen så tyngdekraften holder den på plads ;-)

  SvarSlet
 26. Og foresten ;-) jeg er mega vild med bodyen ;-) god ide med det lange stykke rib i ærmerne i stedet for kantebånd ;-)

  SvarSlet
 27. Synes det er en super fin body du har fået lavet!! :) Iøvrigt tak for en meget inspirerende blog.

  Har længe haft kig på ande-stoffet med tanke på at sy en body ud af det. Sjovt nok sidder jeg også med Minikreas mønster og er heller ikke helt glad for det. Mine unger er lange og smalle, så det skal tilpasses. Har haft mega svært ved at lave en pæn lukning i halsen (amerikansk) men kiggede lige på Regenbodenbody og det var da en fantastisk video hun havde lagt op. Tror jeg ved hvordan det skal gøres næste gang, så tak for link.

  Lena.

  SvarSlet