tirsdag den 15. oktober 2013

En taske syet i mit yndlingsstof - og en diy
Tusind tak for alle kommentarerne til mit seneste indlæg. Jeg fik næsten helt præstationsangst :-) For mit projekt med mit yndlingsstof (Robert Kaufmans Melrose Blossoms) er ikke avanceret eller noget særligt. Det blev til en simpel taske - eller det er nok nærmere et net. 

Men det var velovervejet. For jeg har ikke meget stof at gøre godt med, og på denne måde får jeg det smukke stof i fokus samt syet noget, som kan pynte i mit syrum og samtidig være til nytte i forhåbentligt mange år. 

Tasken er en simpel konstruktion med bund - det giver den lidt mere fylde, synes jeg. 
Det sorte stof indrammer stoffet og får det til at træde endnu mere frem. Som foer har jeg brugt en pink bomuld - i samme farve som baggrunden for mit symærke.  


Tasken er nem at sy og et udmærket begynderprojekt. Du behøver ikke en overlocker, og alle syninger skjules. Herunder kommer en syvejledning.


Du skal bruge:

60 cm yderstof (140 cm bredt)
45 cm foer
SytrådKlip stoffet som billedet viser. Sømrum er inkluderet i målene. Du skal bruge to stykker yderstof, som har en bredde på 37 cm og en længde på 56 cm. Dertil 4 stykker hanke, som er 54 cm lange og 6 cm brede. Foeret er 41 cm langt og 37 cm bredt - det skal du bruge to stykker af.

Du kan også vælge at lave yderstoffet i tre dele, som jeg har gjort. Alle stykker er 37 cm brede. Du skal bruge et stykke på 16, et på 35 og et på 9 cm. Sømrum er inkluderet i målene. Midterstoffet kan fx. være mønstret, bund og top ensfarvet. 

Syr du tre stykker sammen som mig, så stryg sømrum fra hinanden og sy evt en stikning med tvillingenål. 

Sy evt. symærke på tasken. Jeg har placeret det i midten på topstykket - 1 cm over mellemstykket. 

Læg de to stykker yderstof ret mod ret, nål dem sammen og sy sidesømme samt bund. Sy med 1 cm sømrum. 

Læg bunden vinkelret som vist på billedet- Sørg for, at sidesømmen lægger præcis på bundsømmen. Mål 3,5 cm fra stikningen og ind (ikke fra stoffets spids, men stikningen), og marker som vist på billedet. Sy derefter i markeringen. Gør dette i begge sider. 

Vender du retsiden ud, har du nu en bund i din taske.

Læg foret ret mod ret og sy sidesømme og bund med 1 cm sømrum. 

Lav bund i foeret på samme måde som på tasken. 

Bøj yderstoffet 8 cm ind og stryg folden. 

Vend vrangen ud på taskens yderstof, og læg foret ind i den. Stofferne skal være ret mod ret. Nål foer og yderstof sammen. Sy nu hele vejen rundt med 1 cm sømrum. Lad en åbning på ca. 5 cm stå. 

Vend tasken igennem åbningen, så du får retsiden ud. 

Sy åbningen sammen i hånden med små usynlige sting. 

Stryg tasken igen og især folden foroven. Sy derefter en stikning hele vejen rundt. 

Og så ser tasken således ud. 

Læg remmene ret mod ret. Sy remmenes sidesømme med 0,5 cm sømrum. Sy ikke sammen i bunden. Vend derefter retten ud på remmene. 

Stryg remmene. 

Buk den rå kant i enderne 1 cm ind i remmen. Stryg derefter, så du får en skarp kant. 

Sy en stikning hele vejen rundt på begge remme. 

Nål remmene fast på tasken. Jeg har sat dem 1 cm fra mellemstoffet (ca. 6 cm fra kanten foroven) og ca. 13 cm fra sidesømmen. 

Sy nu remmene fast. Jeg syr en firkant først og bruger symaskinens måleplade til at få firkanterne lige store på alle remme. Derefter syr jeg et kryds i firkanten. Du kan evt. markere først med kridt. 

Og så er din taske færdig. 

Så sådan endte mit ene stykke Melrose Blossoms. 

Jeg har endnu et stykke stof tilbage - det overvejer jeg at sætte i glas og ramme og hænge op i syrummet, for det er simpelthen det smukkeste stof.  


_________________________My favorite piece of fabric (Robert Kaufman's Melrose Blossoms) ended as a simple (shopping) bag. In this way I could put the fabric in focus.
I have made a tutorial to this bag, as you can see at the pictures. It's in Danish, but I hope you can use it anyway.36 kommentarer:

 1. Det er en rigtig flot taske/net.
  Det ser super ud med det sorte i top og bund. Nu kommer det fine blomstret stof virkelig til sin ret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:-) Og ja, det var tanken med det sorte stof - at det skulle fremhæve det blomstrede.

   Slet
 2. Har jo ventet i spænding hele dagen:0)
  Sikke et fint net du har fået lavet af det skønne stof. Sådan et må jeg vist prøve at lave.
  God aften til dig.

  VH Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, så håber jeg ikke, at jeg skuffer dig ;-) For det er jo bare en simpel taske. Også god aften til dig.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Hvor er du herlig, at du er så passioneret omkring din hobby, og du har så meget kærlighed til dit stof.
  Jeg følger din blog, selvom jeg ikke kan sy. Din passion smitter, så jeg selv går i gang med mine småprojekter og hobbys. Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ditte

   Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for, at du kan finde noget brugbart i min blog, selvom du ikke kan sy. Jeg er rigtig taknemmelig for at have en hobby, som jeg brænder for - for det giver mig så meget livsværdi.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Den er da bare for sej-:)

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot! Dejligt og håber du er glad for den og kommer til at bruge den mange, mange år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Lige nu pynter den i syrummet og fungerer som opbevaring for mine hækleprojekter. Så jeg tror, at det var det rigtige valg:-)

   Slet
 6. Du laver de fineste DIY's. Tak for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Helle, og tak fordi du fortæller mig det. Det giver mig lyst til at lave flere.

   Slet
 7. Det var den helt rigtige måde at bruge det smukke stykke stof på, og tusind tak for en fin DIY :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, det er skønt, hvis du kan bruge den.

   Slet
 8. Tusen takk for kjempefin DIY, og vesken er kjempefin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar - og dejligt, hvis du kan bruge min diy:-)

   Slet
 9. Den er virkelig flot!!!!! Wauw!!! Ville som dig, med resten, nok også indramme det. Det er jo bare så smukt det stof!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er simpelthen så smukt. Så tror, at det ender i en ramme. Problemet er, at der ikke er en plads på væggen - så det skal jeg lige finde først.

   Slet
 10. Meget flot resultat med mange lækre detaljer :)

  SvarSlet
 11. Åh, Anna, du har simpelthen den skønneste blog, og i en tid hvor jeg selv går og overvejer hvorvidt jeg skal blive ved at blogge, om det er al den ekstra tid værd, inspirerer du vældig til at blive ved med at investere tid og kærlighed i det! ♥

  Det er da også et fantastisk stykke stof du har der, og jeg forstår dig udmærket i dit valg hvad du ville lave af det! Det kommer helt til sin ret i den enkle, smukke taske du har syet. Tak for at du deler DIY, det frister vældig at finde frem et yndlingsstof, og sy efter denne! : )

  Kan du have en rigtig god efterårsdag videre!

  Kh Marthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marthe

   Tak for de søde ord. Jeg vil være rigtig ked af, hvis du holdt op med at blogge. Holder meget af at følge din blog og dine fine projekter.

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Det er godt nok fint det net, rigtig flotte detaljer :)

  SvarSlet
 13. Hvor blev den flot! Smart måde at bruge dit favorit stof:)

  SvarSlet
 14. Ej hvor er den fed!!!

  Og tak for forklaringen.. Jeg elsker dine DIY's, de er nemme at forstå for sådan nogle nybegyndere som mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Dejligt, at du kan bruge mine diys:-)

   Slet
 15. Ihhh hvor er den fin. Meget overskuelig DIY jeg må se om der ikke bliver tid her en af de sidste dage i eftereårsferien til at prøve selv. Med sådan en forklaring kan det ikke gå helt galt. Mange tak for at du bruger tid og energi på det.
  Venlig hilsen Sandra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord, Sandra. Og nej, det skulle ikke kunne gå helt galt - og ellers må du lige skrive, så kan det være, jeg kan hjælpe;-)

   Kh
   Anna

   Slet