søndag den 20. oktober 2013

En lidt for hurtig vinterkjoleJeg skal have syet vinterkjoler til Lara, da dem, jeg syede til hende sidste år, er ved at være noget korte. Derfor kastede jeg mig ud i det i sidste weekend, og det kom der ovenstående kjole ud af.

Mønsteret er et af mine yndlings, og det har jeg brugt mange gange før - bl.a. her, her og her. Det er et 60'er mønster, som jeg efterhånden har lavet en del ændringer på. Denne gang ville jeg prøve en ny halsåbning. Og samtidig skulle kjolen være større, da Lara jo er vokset. 

Men, som det også ses på billederne, har jeg lavet den alt alt for stor (jeg ved ikke lige, hvad jeg tænkte på, da jeg lagde 1,5 cm til hver side - så meget er hun jo ikke vokset!) Desuden har jeg sjusket med ribben, så det trækker i nederdelens kant og i halsen. Tsk tsk tsk. Sådan er det typisk med mig, når jeg laver prøver (og dette er jo en prøve med ny hals), og jeg ærgrer mig altid efterfølgende.

Stoffet er skøn strækfrotte og meget velegnet til vinterkjoler. Lara er heldigvis godt tilfreds, men det kan godt være, at kjolen kommer i skuffen til næste år - hvis ikke jeg skal kaste mig ud i det store arbejde med at sy den lidt ind samt redde ribkanterne.


_________________________


I've made a new winter dress for Lara. Unfortunately I've made it too large, and I've do bad job with the ribbons - it was only a test, and therefore I didn't concentrate. Now I am annoyed that I didn't concentrate. But Lara is very pleased with it. 22 kommentarer:

 1. Jeg kan godt se på især det sidste billede at den er lidt stor til hende..
  Men ud over det, så er den da super skøn. Det ser rigtig godt ud med den grønne rib til det lilla stof. (Den farve sammensætning tror jeg lige jeg vil skrive mig bag øret)!

  SvarSlet
 2. Ja, den er måske lidt stor - men den er da så super super fin... ned i skuffen med den, og måske hun kan passe den i den sidste del af vinterhalvåret ;)

  SvarSlet
 3. Ej hvor er den altså bare sød! Jeg er helt vild med den! Synes nu den er blevet rigtig fin også selvom du synes at den har nogle små skønhedsfejl, så er det altså ikke noget mit utrænede øje fanger og jeg ville købe den af dig på stedet, hvis min datter var lidt større ;)

  SvarSlet
 4. du har gjort det igen..... super fed kjole... jeg kan ikke beskrive hvor vild jeg er med de ting du syr ;O) måske man kan lokke ud af dig hvor du har købt mønsteret henne ?? MVH Louise Johansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et 60er mønster, som jeg har ændret en del på. Prøv at søg på etsy.com - søg "60 ties dress pattern children" eller lignende.

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 5. Den er så fin. Skøn farvekombination og flot åbning med knapper.
  - Og så en lækker unge, hun er lige til at spise :-)

  SvarSlet
 6. Synes at den er lige passende i længden og bliver måske for kort til næste år... Spændende farvekombination og så flot til Lara :) Jeg ville sikkert bruge den i år. Det at den er lidt for stor i overkroppen - mange vil tror at det skal være sådan, da det er vintermodel og skal ikke sidde alt for tæt. Det er en skøn kjole, på trods af de små fejl, som først og fremmest er synlige for dig :)

  SvarSlet
 7. Super sød kjole og sikke nogle skønne farver.
  Havde du ikke skrevet det med størrelsen, havde jeg slet ikke bemærket det.

  SvarSlet
 8. Så fin - også selvom den er lidt stor:) Kan du anbefale et sted at købe mønstret strækfrotté?

  Og så noget helt andet - skal Laralil ikke på instagram? Jeg har nemlig indimellem lavet nogle af dine ting, og jeg har tænkt på at poste dem på instagram under #Laralil for at kreditere dig (har nemlig ingen blog) - og hvem ved - måske har andre tænkt det samme... Jeg synes i hvert fald instagram er et ret fedt sted at dele ting for os som ikke helt kan finde tiden til en hel blog.

  God regnvejrsdag til dig og Askil!

  Jonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde kommentarer:-)
   Jeg ejer ikke en smartphone, så det med instagram giver vist ikke mening. Og er også bange for, at jeg ikke ville kunne magte begge ting! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Nå ja - Michas Stoffecke er et godt sted til strækfrotte!

   Kh
   Anna

   Slet
  3. Tak! Og nej, uden en smartphone giver instagram ikke så meget mening. Der er nogle stykker der allerede har brugt #laralil, så hvis du kommer forbi en dag skulle du tjekke det ud;)

   Jonna

   Slet
 9. Men den nye halsudskæring ser ellers flot ud til modellen...

  Du er så dygtig til at finde på nye variationer synes jeg

  SvarSlet
 10. Den er da bare så fin, elsker det snit på dine kjoler.

  SvarSlet
 11. Det er DIG og ikke kjolen, der er noget galt med, Anna ;0)
  Hvis du gemmer til natten, gemmer du til katten...
  Lad du bare Lara bruge kjolen, der er ikke noget i vejen med den, men jeg kender udmærket godt følelsen af, at det ikke er heeeeelt, som man lige ønskede det. Gør ikke noget ved den, hvis Lara har det godt i den, så kan du ha´ det godt med den.
  Kh. Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har SÅ ret - altså det med at gemme til katten! :-) Hvor mange gange har jeg ikke fundet tøj, som jeg har syet, men gemt til Lara, når hun bliver større - og som hun så allerede er vokset fra?! Ret mange gange, faktisk!

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Super flot - ja jeg kan altså heller ikke se de store synlige fejl :-) Fed kombination af farver.

  SvarSlet
 13. Nej Anna.
  Den er så fin som den er, og længden er helt perfekt lige nu, så fin!

  Men, jeg har lige et spørgsmål, for jeg har nemlig selv her i weekenden siddet og bandet over at sy knaphuller i ribkant på en cardigan, så hvad er tricket? Hvordan syr då fine knaphuller i din ribkant?

  Mvh

  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon din symaskine kan indstilles til knaphuller i strækstof? Det kan min nemlig. Jeg tror - desværre - at det kommer meget an på, hvilken symaskine man har. Min gamle var ikke meget for det i strækstof!

   Kh
   Anna

   Slet
 14. super fin kjole, den kan du da godt være tilfreds med! Og hvis du trænger til at lave en prøve mere og du ikke er tilfreds med den, så har jeg en pige på 3,5 år som elsker at kigge på dine kjoler her på siden. "Mor, kan du ikke sy sådan en til mig"?, men så avanceret er mors syfærdigheder ikke :-) Så du kan bare kontakte mig hvis du vil sælge en kjole (joanrasmussen@mvb.net), det kunne være en super julegave til min laura-trold :-)

  Hilsen Joan

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Joan

   Tusind tak for din søde kommentar. Den er dog slet slet ikke god nok til at blive solgt!

   Kh
   Anna

   Slet