tirsdag den 8. oktober 2013

Askil 6 måneder
I dag er det et halvt år siden, at Askil kom til verden. Ja, jeg kunne filosofere længe over, hvor hurtigt tiden går, men det vil jeg spare dig for. Jeg tror, at alle forældre oplever det sådan. 

Askil stillede op til photoshoot i dag, og det er sådan, han ser ud - præcis 6 måneder gammel. Han er en lattermild dreng, som er nem de fleste dage. Og som baby er han en modsætning til sin storesøster. Han er nysgerrig, tillidsfuld og udadvendt og forsøger at charme selv fremmede med sit smil. 

Grovmotorisk er han rigtig godt med. Han ruller fra mave til ryg og omvendt, møver sig rundt på legetæppet og øver sig i at kravle. Når han ligger på ryggen, tager han mavebøjninger, hvilket vores læge grinede meget af til 5 måneders undersøgelsen. Jeg glæder mig ikke til, at han lærer at kravle, for jeg ved, at jeg kommer på hårdt arbejde.  

Vi havde en svær start, synes jeg, men nu er der kommet mere rytme, og mavepinen er helt væk. Han har vænnet sig til at sove i barnevogn, men sover ikke længe ad gangen. Til gengæld sover han nu hele natten. Nætterne har været gode, efter at vi startede med at give grød, da han var 3,5 måneder gammel. 

Tommeltotten er stadig et "issue", og sutten vil han stadig ikke tage. Vi er begyndt at give ham vanter på, når han skal sove i barnevognen, og det kan lykkes for ham at falde i søvn uden tommeltotten i munden. Så vi håber, at han kan vokse fra det.

Bodyen, som han har på, er min seneste kreation. Men den fortæller jeg mere om i morgen. 


_________________________


Askil is 6 months old today. He is a happy little boy, who is curios and smiles to people around him. He is very active and practises his skills all the time. He sleeps very little during the day, but the nights are good.   


19 kommentarer:

 1. Hvor er han lækker. Og sikken et skønt smil.

  SvarSlet
 2. Tillykke med ham, han ser dejlig fræk ud :-)
  Kh Gitte

  SvarSlet
 3. Skønne dreng og sikke et livsmod han udstråler med de dejlige øjne :D

  SvarSlet
 4. He he... Glæder du dig ikke til han kan kravle? Man kan jo ligefrem se på ham, at han er ude på narrestreger!!!

  SvarSlet
 5. Tillykke! Og ja det går bare så stærkt! Hvor er han bare en skøn dreng, og elsker dine opdateringer :)

  SvarSlet
 6. sikke en lækkermus - og hold op han har fået meget hår! :)

  SvarSlet
 7. Så fin han er...en rigtig lækkermås ;-)

  SvarSlet
 8. Tillykke med 1/2 års fødselsdagen, hvor er han bare skøn :)
  Super fin body du har syet til ham, den sidder da bare perfekt :)
  Janni

  SvarSlet
 9. Nårhhh hvor er han dejlig, Anna. Stort tillykke med ham. Og dejligt at det går meget bedre nu. Sjovt som børn kan være forskellige - men kender det godt fra mine børn også. Kh Maria

  SvarSlet
 10. Stort tillykke med det første halve år - det er så hyggeligt at læse din beskrivelse af hans udvikling og kunne følge lidt med :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 11. Kære Anna. Stort tillykke med ham. Jeg har en lille Eskild på nu knap 3 mdr, som ikke vil sove. Det er specielt om aftenen, hvor vi kan bruge 2 timer med en bund ulykkelig dreng. Jeg vil høre hvad for noget grød du startede med og om I har indført noget putteritual? Desuden virkelig flot body, som jeg håber at få tid/overskud til at prøve at sy. Tak for at lave nogle seje, modige og meget inspirerende indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg føler med dig. Der var vi også, da Askil var 3 måneder gammel. Vi havde en periode på omkring 3 uger, hvor vi gruede for aftenerne, fordi vi vidste, at han ville græde meget. Jonas gik og gik med ham (vuggede ham i sine arme, sang for ham), og ellers puttede vi ham i Laras hængkøje og vuggede ham der. Det hjalp lidt, synes jeg. Det med at vippe ham i søvn har vi faktisk gjort indtil nu, hvor han er 6 måneder. Det er først inden for de seneste dage, at vi er begyndt at putte ham sådan rigtigt i tremmesengen. Ellers har han sovet i sin lift i Laras hængekøje. Jeg ved, at mange har glæde af en slyngevugge. For vores vedkommende var vi ikke så bange for at give dårlige vaner, men at få tingene til at fungere for ham og for os. Det er ikke til at holde ud at have en baby, som er ulykkelig og ikke vil sove. Om det er for mange stimuli, der skal bearbejdes, sult, ondt i maven eller noget helt fjerde - ja, det er jo svært at finde ud af. Med Askil gik det over af sig selv, og vi fandt en rytme med liften og Laras hængekøje. Og det har faktisk ikke været et problem at putte ham i tremmesengen nu. Vi synger for ham, han får en flaske med mælk og så bliver vi tæt på indtil han falder i søvn. Bliver han ulykkelig, tager vi ham op, trøster ham og ligger ham ned igen, imens vi fortæller ham, at han skal sove. Indtil videre har det været en succes.
   Hvad angår grød, så startede vi som sagt, da han var 3,5 måneder. Vi startede med majsgrød en gang om dagen. Det var om formiddagen, hvor han var mest frisk. Grøden gjorde, at vi kunne holde ham mere mæt, så han ikke ville ammes hele tiden. Værst var det om nætterne, hvor han vågnede for at spise hver 2. time.
   Håber, at det snart lysner for jer.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Kære Anna. Tusind tak for svar. Vi har nu hørt fra op til flere, at en slyngevugge skulle være sagen så det må vi prøve. Jeg håber også snart at det vender. Det er hårdt med gråd og søvnunderskud.

   Slet
 12. TUSIND TAK for jeres dejlige kommentarer! :-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 13. Så stor han blivit och sååå himla söt han är då!!! kram jenny

  SvarSlet