onsdag den 18. september 2013

Sommerens blomster
Her til aften sidder jeg og ser sommerens billeder igennem. Det har været vores første sommer i vores eget hus, og sikke en sommer. Det er i de lyse og varme måneder, at glæden ved at være flyttet på landet er størst, synes jeg. Og at vejret har været helt fantastisk, gør bare glæden større.  

Ud over at have marker og skov omkring os, er vi blevet haveejere. Jeg har passet havens blomster og plantet eller sået morgenfruer, klematis, brudeslør, kornblomster, georginer og en masse andre blomster, som jeg ikke kender navnene på. Jeg har klippet planter ned, som ikke skulle klippes ned, og undladt at klippe dem ned, som skulle. Jeg har slået en dyr klematis ihjel, men har holdt liv i to andre. Jeg har "glemt" at luge, hvilket betyder, at meget gror til i ukrudt - endda forbløffende hurtigt. Og jeg har for det meste husket at vande.

Det med at glemme at vande - det har vi nu lært den barske konsekvens af. Vores drivhus' tomat-, agurk- og peberfrugtplanter fik nemlig ikke det vand, de burde have haft. Og vi har måttet sande, at drivhuset ikke blev det store grønsagsorgie, som vi havde drømt om. Men vi lærer hele tiden - og næste år bliver det forhåbentligt bedre. 

Vi har sat kartofler og plantet jordbær. Især kartoflerne blev en succes. Det er helt fantastisk at kunne hente kartofler i sin egen have sommeren igennem. Og det er dejligt med have, og jeg nyder den. Men det store havemenneske bliver jeg nok aldrig. Jeg vil faktisk hellere sy. 

Sommeren igennem har jeg taget billeder af havens blomster. Et udvalg ses her. 


_________________________Our first summer in our new house with a garden is now at an end. I have taken a lot of pictures of the flowers, which you see here. It's wonderful to have a garden, but also hard work - and we have learned a lot this first year. For instance the importance of remembering to water your plants!


5 kommentarer:

 1. Sådan er vi vist alle startet med første have. Vi lærer af vores fejl og tager erfaringerne med til næste sæson. Det nok også sådan, du har lært at sy så godt - ved øvelse:-)

  SvarSlet
 2. Det ser virkelig skønt ud. Sjovt nok drømte jeg om hus og kæmpe have tidligere i dag. Plukkede aftensmadens tomater i vores minihave og kom til at tænke på hvor fantastisk det må være at kunne hente sine egne kartofler i haven ;-)
  Jeg glæder mig til det bliver min tur ;-)
  Og skønne skønne blomster!
  :-) Edith.

  SvarSlet
 3. Fantastiske flotte billeder, og skøn have ;-)

  SvarSlet
 4. Flotte bilder av vakre blomster :)

  SvarSlet