mandag den 16. september 2013

KONA cotton solids


I dag ankom en stak bomulds metervarer, som jeg bestilte i England i sidste uge. Det er ensfarvet bomuld, som jeg bruger til indvendig linning på nederdele og bukser, lommer, pipingbånd, foer, sengetøj mm. 

Jeg er nemlig træt af at bruge almindelig lagenlærred til beklædning. Af to grunde: Det findes i et begrænset antal farver, og kvaliteten egner sig ikke til beklædning. Jeg oplever, at det lagenlærred, som man kan købe i Stof og Stil og Stof 2000, hurtigt bliver forvasket og grimt at se på. Men måske findes der bedre udgaver af lige så billigt lagenlærred, som jeg ikke kender til?

For nyligt opdagede jeg, at Robert Kaufman fører en serie med ensfarvet bomuld, som hedder Kona Cotton Solids. Der er i alt 271 farver at vælge imellem, og kvaliteten er meget bedre end den lagenlærred, jeg kender til. Prisen er også højere, omkring 7,6 pund meteren (hvis du køber i England), hvilket svarer til ca. 66 danske kroner. Men det er det værd, og for mig at se er det fuldstændigt tåbeligt at sætte billigt foer eller linning i et par bukser eller en nederdel, som er syet af dyrt stof.

Jeg fandt stofferne i webshoppen The Village Haberdashery, hvor de fører 132 af de 271 farver til en pris på 7,6 pund meteren. Jeg har ikke fundet et sted, hvor udvalget er større eller prisen meget lavere. Men hvis du kender eller googler dig frem til en sådan butik, må du meget gerne skrive det i kommentarfeltet herunder. 


____________________________


Today I received a stack of Robert Kaufman's Kona Cotton Solids, which I use as lining and waistband in my creations. I think the quality of cheap plain cotton is too poor. Kona Cotton Solids come in 271 different colours and the quality is high. The price is higher than other plain cottons, but it's worth it. I bought mine in the webshop The Village Haberdashery, which stock 132 different colours.  
9 kommentarer:

 1. sikken en stak lækkerier :-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk! Jeg har heller ikke kunne finde noget lækkert ensfarvet stof herhjemme, så det der skal jeg helt sikkert også have købt noget af. Tak for link!

  SvarSlet
 3. Jeg har handlet her: http://www.plushaddict.co.uk/
  De har ikke mindre end 270 farver, prisen er så lidt højere, 8 £ pr. meter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for link:-) Den side må jeg vist tjekke ud. Hvilken farve mon de IKKE har, siden de har 270 ud af de 271? ;-)

   Kh
   Anna

   Slet
 4. I RIbe (mener den hedder stof og sy) er der en butik der sælger Patchwork - jeg kan ikke huske hvad de kalder deres ensfarvede bomuld for men det holder også farven og koster ca 60 kr :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for oplysningen:-) Mon du ved, hvem fabrikanten af stoffet er? Måske det er det samme?

   Kh
   Anna

   Slet
 5. http://www.fabricshack.com/cgi-bin/Store/store.cgi?product=kaufman_konacotton her koster yard $ 5,49. Hilsen joan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for link. Problemet med at købe i USA er, at der kommer moms, importgebyr og evt told oveni.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. fragt er vist en del billigere her: http://simplysolids.co.uk/product-category/kona-cotton-solids/ og de har 116 farver så vidt jeg lige kunne tælle :)

  SvarSlet