fredag den 9. august 2013

Den grønstribede kjole
Så blev min seneste 50er kjole endelig færdig. Den er syet i grønstribet bomuld, og nederdelen er foret med hvid acetat foer. Jeg er begyndt at helfore mine 50'er kjoler eller i det mindste sæt foer i nederdelen, så kjolen falder pænere og så yderstoffet, som ofte er af bomuld, ikke hægter sig fast i mine strømpebukser. 

Denne kjole er syet efter mit tilpassede vintage mønster, men med små ændringer. Den helt store udfordring var selvfølgelig at få striberne til at passe sammen i syningerne. Ikke det store problem i nederdelen, men overdelen, som jo skal have et overlap for at få knapperne i. Hældningen på striberne skulle også være ens. Mønsterdelene skulle derfor lægges nøjagtigt, inden stoffet blev klippet ud. 

Min inspiration fandt jeg i Professorinde Ella Lunds "Den store sybog" - en 50er sybog, som er helt fantastisk. Det var dette billede, jeg faldt for:
Egentlig var det meningen, at bæltet skulle have været af samme stof, men da jeg fik syet kjolen op, blev den meget tandlæge-kittel-agtig i stoffet. Det hjalp med de grønne kanter i ærmerne samt det grønne bælte, synes jeg. 

Det er fedt at få striberne til at lykkes, og det bliver ikke den sidste kjole, jeg laver på denne måde. 


__________________________


My latest 50ties dress is now finished. The pattern is an old vintage one, which I have changed to my figure and measurements. Talking about the look of the dress, I found my inspiration in a danish sewing book from the 50ties called The Great Sewing Book. It is actually written by a professor in sewing:-) The big challenge was to get the stripes to match each other. I think it went very well, and it won't be the last time I am making a dress with stripes.   24 kommentarer:

 1. Wow hvor er den bare FLOT!
  Er helt tom for ord, for den er virkelig smuk :-)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare flot. Imponeret over hvordan du har fprmået at få striberne til at passe sammen.

  SvarSlet
 3. Hold op hvor er den bare fantastisk. Og noget af et arbejde. som du også selv skriver så er det jo flot som du har fået striberne til at passe sammen. Virkelig lækker kjole.

  Misunder dig (på den gode måde) din evne til at lave kjoler til dig selv :D

  SvarSlet
 4. Du har gjort et igen igen igen Anna - skabt en drøm af en kjole! Jeg er virkelig målløs - og kan kun sige WOW!! Flot flot arbejde - og resultat! Men jeg vil også se den på ;-)

  Knus Mette

  SvarSlet
 5. imponerende stykke arbejde! virkelig flot :)

  SvarSlet
 6. Fantastisk flot kjole - sikke et arbejde :-D

  SvarSlet
 7. Sikke en flot kjole lige dig. Jeg tænker den vil fuldendt med dig og dit smukke jår i kjolen.
  Du må altså vise dig for os i kjolen.

  SvarSlet
 8. Smuk - smuk - smuk!!!! Sikke en kjole! Så gennemført, og med skønne detaljer. -Og hvor bliver man bare glad, helt ind i hjertet, af at se striber, der bare passer! Elsker at følge din blog!

  Maibritt

  SvarSlet
 9. Hold da helt kæft hvor er den altså bare flot den kjole :-) læser med på sidelinien og er ikke så god til at få kommenteret, men må siger, at jeg er imponeret over de ting du får lavet trods små unger og dine resultater er bare så fuldendte og lavet med en perfektion som jeg godt kan blive helt misundelig på :-)

  Du får et stort klap på skulderen herfra

  SvarSlet
 10. Det er jo helt vildt! Jeg skal simpelthen bare øve og øve og øve, så jeg en dag tør kaste mig ud i at sy SÅ fine kjoler.

  SvarSlet
 11. Du er så utrolig dyktig! Får vi se den på deg? Imponerende arbeid!

  SvarSlet
 12. Jeg er fuld af beundring, super fint stof og sikke et puslespild med alle de striber. Modellen er virkelig fin, jeg er vild med kraven og jeg er helt enig i at de grønne kanter lige gør det sidste. Meget smukt arbejde, du er virkelig dygtig Anna

  SvarSlet
 13. Hvor er den smuk!! Wauw!!! Du er virkelig dygtig, godt gået!!

  SvarSlet
 14. Hold nu op, hvor er den flot, super godt gået, virkelig imponerende!!!!!

  SvarSlet
 15. Imponerende, Anna. Den er så smuk - perfektion!!! Vi vil se den på :-)

  SvarSlet
 16. Så flot, Anna!! Håber I får en dejlig barnedåb for Askil. Kh Maria

  SvarSlet
 17. Kjolen ble utrolig flott! Jeg er mektig imponert :)

  SvarSlet