torsdag den 15. august 2013

Askils barnedåb
Askil blev døbt søndag d. 11. august i Bregnet Kirke, som ligger med udsigt til vandet og Kalø Slotsruin. Den kirke er jeg selv døbt og konfirmeret i. 

Selve gudstjenesten var først kl 10.30, og jeg var noget bekymret for, hvordan han ville klare det. Der var tre, der skulle døbes, og derfor en lidt længere gudstjeneste og rigtig mange mennesker. Og det var midt i Askils normale formiddagslur. Gudstjenester er efter min mening hverken baby- eller børnevenlige.

Men han tog det rigtig flot. Han var først lidt urolig, men faldt derefter i søvn på min arm og sov første del af barnedåben væk. Selve dåben gik også uden gråd, og Lara fik lov til at tørre hans hår. Det var en rigtig fin oplevelse.

Efter gudstjenesten var der fest i vores hus. Vi havde inviteret de nærmeste venner og familie. Det var vores første fest i egne omgivelser, og det er skønt, at vi nu har et hjem, som er stort nok til at kunne rumme så mange mennesker. Vi var 41 i alt - 15 af dem var børn. 

Maden havde vi bestilt udefra, og det var rigtig gourmet mad fra en restaurant i Ebeltoft. Desserten var is fra Dolche Vita, som er en lille italiensk isbutik i Århus.

Vi havde lejet en hoppeborg til de mange børn. Og det var altså en stor succes. En masse krudt blev brændt af der, og børnene hyggede sig med det. Desuden havde vi lavet en fiskedam, hvor hvert barn kunne fange to gaver. Det var små ting, som de kunne lege med, og det var også et stort tilløbsstykke. Rundt i haven havde vi stillet vikingespil og kroket, så der var lidt at give sig til for både voksne og børn. 

Vejret var fint - vi havde tørvejr og det blæste ikke så meget, dog var det ikke så varmt som tidligere. 
Det var et stort arbejde at arrangere en sådan fest, men også sjovt (og heldigvis hjalp både venner og familie både før og under festen), og det endte med at blive en rigtig god dag.


_________________________


Pictures from Askil's christening last Sunday. The day started in our church, which is the same church where I was baptized and confirmed. Afterwards we had a wonderful day in our home together with the nearest friends and family. We were 41 people (15 of them were children). We had planned some activities for the children, among other things a bouncy castle and a "fishpond", where the children could catch a gift. It was a wonderful day.


15 kommentarer:

 1. Tillykke med ham - det lyder som en rigtig hyggelig dag på en uformel måde hvor der er plads til at være barn - sådan kan jeg bedst lidt det:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare nogen dejlige billeder. Det er lige præcis sådan en rigtig hyggelig fest skal være.
  Vi havde også en kæmpe hoppeborg da vi blev gift, det er simpelthen bare en genial aktivitet når man har børn med.
  God ide med fiskedammen.

  Endnu engang tillykke med dåbsbarnet.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det ud til at have været en hyggelig dag. Barnedåb er jo børnenes fest, og det havde I da virkelig forstået.
  Flot borddækning. Og skøn ældre hus I har.

  SvarSlet
 4. Skønne stemningsbilleder. Lyder som en hyggelig og vellykket dag. :-)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det dog skønt ud - virkelig dejlige stemningsbilleder :D

  - Anne

  SvarSlet
 6. Sikke nogle dejlige billeder, ser ud til det var en skøn dag.
  Vækker minder, da jeg selv er døbt, mine forældre gift og min søn også døbt i Bregnet kirke, fantastisk smukt sted!!!

  VH Louise

  SvarSlet
 7. Sikke nogle dejlige billeder, man er ikke spor i tvivl om, at I havde en dejlig dag. Rigtig god ide med hoppeborgen, det er jo enhver barns drøm, at få lov til at hoppe i sådan en en hel dag.

  SvarSlet
 8. Hvor er det fint og gennemført, søde Anna. Og sikke nogle fine billeder. Jeg er især pjattet med nærbillederne af Lara - hun er godt nok fin, og så må jeg sltså sige det endnu en gang: Jeg kan simpelthen ikke forstå, at du ikke kan se, hvor meget Askil ligner dig ;)

  Kh Line

  PS. Hils Jonas og sig tak for assistance :)

  SvarSlet
 9. Det ser ut som dere hadde en flott dag! Lekkert bord :)

  SvarSlet
 10. Sikke en skøn dag i har haft og hvor er den en smuk dåbskjole Askil har på

  SvarSlet
 11. stort tillykke - lyder og ser ud til i havde en skøn dag :)

  SvarSlet
 12. Skønne billeder og tillykke med ham! :)
  Herhjemme skal vi også selv til at holde barnedåb meget snart - vi glæder os sådan! :)

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  SvarSlet
 13. Det har da været et kæmpe arbejde at arrangere så fin en fest.
  Dejlige billeder fra en dejlig dag, ser det ud til:)

  SvarSlet
 14. Tusind tak for jeres søde hilsner og kommentarer:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet