lørdag den 6. juli 2013

Nyt sparkedragt-mønster


Jeg har fundet mig et nyt sparkedragtmønster. Det er fra det nyeste Ottobre blad, nr. 4/2013. Pasformen er rigtig god, synes jeg. Her ses min lille dreng i en str. 68 (tænk, at han allerede er så stor!), og jeg har ikke skullet ændre på mønsteret. Jeg har dog ikke syet fødder i, men derimod ribkanter, da jeg hellere vil give ham strømper på.  

Sparkedragten er syet i mørkebrunt strækfrotté og kantet med hvid jersey. På forstykket har jeg lavet en lille applikation af bomuldsstof (sat på med vliesofix først). Jeg har valgt ikke at zigzagge rundt, men derimod bare sy en stikning. Så jeg er spændt på, hvorvidt det kan tåle de mange vaske, såom sådan et par bukser vil blive udsat for. Nu må vi se.

Jeg synes stadig, at det er svært med ribkanter, og jeg kan føle mig som en novice på området, selvom jeg efterhånden har syet en del i jersey. Især spidserne på stropperne er meget svære at få pæne. Jeg har prøvet et par mulige løsninger, men ingen af dem bliver, som jeg vil have det. Måske ribkanten simpelthen er for bred til at kunne blive pæn i rundinger. Jeg må eksperimentere videre. (Og når jeg syr ribkanter, kan jeg ikke lade være med at drømme om en dæksømsmaskine, som flere i Blogland efterhånden har anskaffet sig). 


_________________________


My little baby boy in a romber suit, which I have made today. This is a size 68 - he grows and grows and grows! The pattern is from the newest Ottobre magazine, number 4/2013. I found it has a really good fit, and I haven't changed anything, except I haven't sewn feet in it. 10 kommentarer:

 1. Åhh hvor er han nusser sød og sikke bevidst han ser ud ;-)
  Sparkedragten er super fed, du er altså en knag til at sy ;-)

  SvarSlet
 2. Ej hvor er han altså bare sød Anna. Og hold op hvor tiden bare går stærkt, han er ikke sådan "nyfødt" i udtrykket længere. Og som altid en super kreation. Hvis ikke det var fordi at min den mindste netop var blevet et år, så ville jeg straks gå igang med at sy en lignende dragt til ham.
  Kh Maria

  SvarSlet
 3. Så smarte og lækre... Og superlækkert indhold i dem ;0)

  SvarSlet
 4. Hvor er han bare kær, og sikke en masse hår han har! (Vores 3 børn har alle været og er særdeles skaldede det første år!) hvis problemet er de meget runde hjørner, så synes jeg heller ikke helt dæksømsmaskinen kan klare det, da det er svært at få drejet stoffet så meget rundt! Lidt ligesom overlockkeren og spidse vinkler! Jeg plejer, ved sådanne sparkedragter, at lave med bindebånd på skuldrene! Det synes jeg fungerer rigtig fint!

  SvarSlet
 5. Smuk baby i fin dragt. Han har da vist arvet sin mors lækre hår-pragt og -farve?! :-)

  SvarSlet
 6. Hej Anna,
  Jeg har faktisk lige, for en lille uge siden, syet et par smækbukser stort set samme model! - og ih hvor irriterer det mig, at de stroppe rundinger ikke er blevet pænere, for jeg får jo ikke strøget og presset efter hver vask. Mine er runde og de flapper ud af... suk...
  - så når du engang har opdaget fidusen må du super gerne lave en diy! :)
  - for dine diy´s er fantastiske ;)

  - og så stemmer jeg i koret; lækker baby i lækker dragt! :)

  SvarSlet
 7. Det er da en super flot dragt og sikke da en lille lækkerbiksen til fotomodel :-)

  SvarSlet
 8. Tak for jeres søde kommentarer. Og dejligt at høre, at flere oplever problemerne med stropperne - så er det ikke kun mig:-) Jeg arbejder videre med at finde en løsning.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 9. Søte Askil, han er nydelig! Spiss med kantebånd, jeg har en idé om hvordan det kanskje kan gjøres på en fin måte, om jeg tester og det funker, skal jeg si fra til deg :-)

  SvarSlet
 10. Jeg har prøvd litt i dag, men jeg tror ikke egentlig jeg har noen bedre løsning enn du allerede har. Men metoden kan kanskje videreutvikles med litt øving(?). (Kanskje det jeg har testet ut er en av de metodene du har prøvd men funnet for dårlig ;-) Jeg tok noen bilder av den beste av de tre prøvelappene, om du har lyst til å se, har jeg lagt den her: https://docs.google.com/file/d/0B0PaIsXERFTUVUU1YzBGZjNFQjg/edit?usp=sharing

  SvarSlet