fredag den 5. juli 2013

EndeligEndelig oprandt dagen, hvor Jonas fik sommerferie. Foran os venter 4 en halv uge sammen - alle fire. Uden de store planer. Og det er godt nok tiltrængt. 

De sidste par uger har været ekstra hårde, idet den lille har vækket os mange gange om natten (sjovt nok er han begyndt at vågne mellem kl. et og tre, hvor han pludrer på livet løs og selv synes, at han er vældig charmerende). I nat var nok den hidtil værste nat. Lara faldt nemlig ned ad vores trappe i går. Det var i sig selv en rigtig træls oplevelse, som resulterede i, at Jonas måtte komme hjem fra arbejde for at tilbringe fire timer sammen med Lara på skadestuen og røgten-afdelingen, da vi var usikre på, hvorvidt hendes brækkede ben var brækket igen. Det var det heldigvis ikke. 

Men sidst på eftermiddagen begyndte Lara at klage over svimmelhed og hovedpine. Vi endte med at ringe til vagtlægen, som mente, at hun nok havde hjernerystelse efter faldet. Hun måtte gerne sove, men skulle vækkes hver anden time for at tjekke, at kontakten til hende var der. Ellers kunne der være tale om hjerneblødning. Det lød bestemt ikke rart, og vi var noget bekymrede. Og imens Lara havde det allerværst, begyndte den lille at skrige i vilden sky. Det har han ellers ikke gjort flere aftner i træk, men man må nok sige, at han tog revanche i går. Så Jonas gik med ham, og jeg sad ved Lara og overvejede, hvorvidt vi skulle bede om indlæggelse.

Lara begyndte nemlig hen på aftenen at udvikle feber, som endte ved 39,5. For anden gang blev der ringet til vagtlægen, som forsikrede os om, at det ikke havde noget med hjernerystelsen at gøre. Det var sikkert en virus. Da Lara senere igen klagede over nakkesmerter, endte det med, at vagtlægen i nat var forbi os for at tjekke, at det ikke var meningitis. Det var det ikke. Men Lara var stadig feberramt og vågnede flere gange. Det gjorde den lille også. De valgte så bare at vågne på forskellige tidspunker i stedet for samtidigt. Så det føles som om, at vi slet ikke har sovet i nat.

Dagen i dag med to børn, hvoraf den ene er syg og den anden ikke sover meget, har sneglet sig afsted. En god veninde kom heldigvis forbi, og jeg fik mulighed for at sove en time. Lara fik det bedre i løbet af dagen og endte med at kunne sidde ude på trappen i solskinnet og lege lidt med sine playmobilfigurer. Det er også her, at billederne er taget.

Men nu venter fire ugers frihed foran. Tid til at være sammen, men også tid til at få lavet nogle af de mange projekter med huset, som vi så gerne vil. I stuen står alle vores bøger stablet op og venter på at få en bogreol. Og udenfor går haven amok - både prydplanterne og ukrudtet gror og gror, og vi må sande, at det ikke bliver nogen veltrimmet have i år. Men jeg kan nu faktisk også bedst lide det, når det er lidt vildt. Det hører ligesom med til livet på landet, gør det ikke?


_________________________


Finally summer holiday has arrived. And we are able to spend the next four weeks together as a family. We don't have any big plans, but that's all right. Actually it's good for us. We really need to relax, but we are also looking forward to gardening and to finish some of our interior decoration projects.       


14 kommentarer:

 1. åh det lyder godt nok som en hård nat, men godt det 'bare' var almindelig sygdom. Håber i får en skøn skøn ferie og når en masse af det planlagte :) Og så siger de kloge jo at juli bliver dejlig og solfyldt så vild eller trimmet så bliver det da skønt at sidde i haven og nyde sommeren :)

  SvarSlet
 2. Åh, sikke dag en dag og nat i har haft jer. Jeg håber, at de hurtigt bliver raske, samt at i får indhentet søvnen...


  Jeg er pænt misundelig på alle, der er gået på ferie i dag- herhjemme er mand og børn gået på ferie. Jeg selv må vente til mandag morgen kl. 7! :)

  SvarSlet
 3. Ahhh men altså, hvor uheldigt og sikke en nat. Kender godt følelsen af at dagen snegler sig afsted - godt du fik en lur :-)
  Rigtig god og velfortjent ferie til hele familien :-D

  SvarSlet
 4. En landhave skal være vild! Sådan vælger jeg at overbevise mig selv om, at landhaver er smukkest, da min landhave på ingen måde er veltrimmet.
  Hvor er det godt, at I alle har ferie nu. Jeg håber, I får tid til at nyde hinanden og tid til gøre lidt ved de projekter, der står og venter.

  Rigtig dejlig sommer.
  Kh. Kristina

  SvarSlet
 5. Dejligt at I nu alle er hjemme sammen og kan hygge og slappe af. Håber at resten af ferien bliver uden mere sygdom og uheld.
  En have må gerne være lidt vild og utæmmet. Det går vi ind for i stor stil herhjemme!

  SvarSlet
 6. Nøj sikke uheldigt at hun skulle falde ned af trappen.... Og alt den tumult og halløj efterfølgende, puha. Godt det endte godt! Og nyd nu den dejlige ferie..... Uden faste planer.... Så er det da rigtig ferie, tid til at slappe af og hygge sig!

  Mht. Haven, så må man vel holde den lige som man lyster.... Og til jeres hus ser det ud til at passe perfekt med en vild have... Jeg jar nu heller aldrig brudt mig om en fuldstændig fin og ren have, det er ikke så hyggeligt synes jeg!

  Jeg arbejdede engang et sted (som fys.), hvor klinikejeren havde en vild have.... Altså forstået på den måde at hun bare lod alt vokse rundt i bedene, stauder, ukrudt, græs you name it... Og så brugte hun simpelthen plæneklipperen til at lave små stier og oaser med.... Det var bare smadderhyggeligt!

  SvarSlet
 7. Aj, så tøffe tider for din familie. Håper at alt går bedre med Lara nå, og at de neste fire uker vil bli fine for dere. Det fortjener du nå. Klem :)

  SvarSlet
 8. Åh, lille Lara! Godt hun har fået det bedre! Og stakkels jer.. For lidt søvn er bestemt ikke sjovt og konstant afbrydelse i søvn er decideret torturmiddel! Suk! Så er haven alligevel det sidste man tænker på.. Men pyt, jo mere grønt og vildt, jo bedre, hvis du spørger mig. Det havde mine forældre og det var da super fedt at lege i som barn! Altså en have med masser af træer, gemmesteder, ukrudt mm. :)

  God vind jeres vej og god ferie! Vi venter lige en uge inden Daniel begynder ferie.. Kan helt ærligt ikke vente!!

  Kram

  SvarSlet
 9. Stakkels Lara - meget pudsigt har jeg oplevet nøjagtigt det samme med fidusen idag. Høj høj feber siden igår nat (39-40) og i eftermiddag begyndte han så også at klage over ondt i nakken. Afsted med os til lægen, men bare en virus. Jeg hader vira!! Og os som skal afsted på ferie imorgen...

  SvarSlet
 10. Hold hvor syntes jeg bare i er hårdt ramt for tiden. Glæder mig over i nu har ferie:-). Og så er jeg bare nødt til at rose dine billeder. For pokker hvor ser det bare ud til at være en fantastisk sted. Og ja på landet må det godt være lidt vildt. God ferie.

  SvarSlet
 11. Det lyder da helt forfærdeligt med fald, bekymring, gråd og manglende søvn :( Men så dejligt at I nu har ferie allesammen :)

  Smukke billeder og faktisk synes jeg at det der med velplejede haver er lidt overvurderet ;) Der er da ingenting bedre end at sidde og nyde livet og skønheden midt i vildvoksende og smukke blomster!

  Ønsker Jer en dejlig ferie og ikke flere forskrækkelser :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 12. Rigtig god ferie og sommer til jer... Det må da siges at i tager jeres del af kagen når det drejer sig om manglende søvn, sygt/skadet barn, og en baby der ikke helt vil som mor gerne vil... Men jeg er sikker på, at når i først får gearet ned, så gearer han også ned den lille fyr! Håber i får en rigtig dejlig sommer!

  SvarSlet
 13. Godt I har fået ferie, men sikke en start. Jeg synes din have ser helt fantastisk ud og dejlig indgangsparti med de store krukker og hvide klatrestativer. Jeg er så spændt på hvad jeres lille dreng kommer til at hedde... Ha en fantastisk dejlig ferie. Med venlig hilsen Ida, Svendborg

  SvarSlet
 14. Det er nu et hyggeligt landhus I har fået jer, og så fint med lidt viltert og blomsterkrukker.

  Det lyder helt sikker til at I trænger til ferie. :)

  SvarSlet