lørdag den 1. juni 2013

Retrostof-udfordring maj: Sommerkjole i let bomuld
En dag forsinket kommer maj måneds retrostof-udfordring - men bedre sent end aldrig :-) Kjolen er mit eget mønster og har været på tegnebordet et stykke tid, men først i dag fik jeg syet den færdig.

Jeg har en efterhånden stor samling af dejlige retrostoffer i lyserøde og lilla farver. Maj måneds favorit blev dette smukke stykke stof:
Det er først og fremmest valgt, fordi det er en let bomuld, og det egnede sig til sommerkjolen, som gerne skulle være florlet at se på. 

Kjolens nederste del er i tre stykker, som er rynket sammen. Bærestykket er ligeledes rynket. Kjolen lukkes med en lynlås i ryggen og bindes med bindebånd, så taljen bliver markeret. 


I må nøjes med et par hurtige billeder af Lara i kjolen. Det er ikke så nemt at være model, når man har brækket benet! Men kjolen er hun vild med, og hun insisterede i at få en blomst i håret, så sommer-looket blev komplet :-)

Det er nu en lille uge siden, at benet brækkede (eller rettere sagt: Skinnebensknoglen fik en flænge). Lara har taget det i stiv arm og er rigtig sej. I børnehaven har hun sin kørestol, som hun nu kan betjene selv. Hun går rundt på legepladsen med et gangstativ, og kan sagtens komme rundt på den måde. Også herhjemme benytter hun gangstativet og insisterer for det meste på at klare sig selv. 
Alligevel glæder vi os alle til, at benet kommer ud af gipsen. Om en uge skal benet røgtenfotograferes igen, og forhåbentlig viser billederne, at det er rask.

Sommerkjolen vil jeg sy en mere af, og hvis overskuddet er der, kommer der mønster og vejledning på bloggen, så andre også kan få glæde af det.


_________________________


Better late than never: This is Mays answer of the blog challenge I am participating in. I have made a summer dress for Lara. The fabric is vintage, and I love the print and the colours. Because of the broken leg you'll only get a few pictures of Lara wearing the dress, but I hope you'll get an impression anyway. I have made the pattern myself, and if I get the time I'll post the pattern and a tutorial on my blog. 37 kommentarer:

 1. Hvor er det en flot kjole! (og model). Den må du lave i voksenstørrelse ;o)

  Utroligt som børn kan klare udfordringer. Naboens søn på 5 kunne cykle med brækket ben!?! Moderen fik et mindre chok da hun opdagede det!

  SvarSlet
 2. Super sød kjole! Den ville jeg elske at sy til min datter!
  Og hvor er hun altså skøn! :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare fin den kjole. Super sød model - Håber overskudet til en DIY kommer til dig - for det er godt nok fedt hvis du vil dele den med os andre :-)
  Kan altså ikke få nok af billeder af din skønne tøs - Hun har bare et glimt i øjet den søde pige. Dejligt at hun tager gipsben i stiv arm. Ja det er utroligt hvad børn kan når de vil :-)

  SvarSlet
 4. Den er virkelig sød den kjole. Flot at du selv har lavet mønstret. Virkelig fin her til sommer. Dejligt at Lara klare sig fint i sin situation med benet.

  SvarSlet
 5. Den er virkelig også cute den kjole :-)

  SvarSlet
 6. Kjolen var virkelig megasøt - og Lara er blitt så stor. Det passer henne godt å være storesøster :)

  SvarSlet
 7. Skøn, skøn kjole!
  Også alfekjolen du viste for nogle dage siden.
  Dejligt hun klarer sig så fint med benet :).
  Vi har lige været igennem en brækket arm, men fandt ud af, at den hverken forhindrer fodbold, rundbold eller... Ja eller noget som helst!
  Men håber alligevel at Laras ben slipper hurtigt ud af gipsen!

  SvarSlet
 8. Det er da den skønneste yndigste sommerkjole.

  Super sødt retro mønster og lækre farver, der klær Lara rigtig godt.

  SvarSlet
 9. Sikkeen skøn kjole... Dejligt mønster du har lavet... Stemmer helt klart på en DIY... Min ældste datter vil elske en kjole af samme model.
  Jeg er sikker på Lara nok skal klare resten af perioden, hvor kort eller lang den så end må blive! Hun er sej!

  SvarSlet
 10. Jeg er vild med den! Det har du altså gjort rigtig godt - jeg synes det er en fantastisk model og så vil jeg alstå rose dig for at du er så sød til at dele - dejligt.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 11. Ja, Laura har du lavet godt. Kjolen er såå sød.

  SvarSlet
 12. Super smuk kjole og hvor er det bare dejligt at se, at din kære datter kan holde modet oppe til trods for at benet er i gips.

  SvarSlet
 13. Det er godt nok en flot kjole :-) håber virkelig du får overskuddet til at lægge den på bloggen. Jeg ville elske at sy den til Kaja :-)

  Sikke et glimt der er øjnene på Lara .. Hun er skøn

  SvarSlet
 14. Sikken en skøn skøn kjole, Inter under at Lara er vild med den!

  SvarSlet
 15. Den er godt nok fin - rigtig fin til sådan en lille prinsesse

  SvarSlet
 16. Vildt fin kjole! Og hvor er det fedt, at Lara kan klare sig selv. Børn er seje. Knus Maria

  SvarSlet
 17. Hold nu op en flot kjole!!

  SvarSlet
 18. Hvor er den da bare sød og hende det bærer den er da endnu sødere, ville ønske jeg havde en lille pige jeg kunne sy til

  SvarSlet
 19. Lille prinsesse..... smuk kjole og stof... er også vild med det...har det i en lyseblå udgave... loooOove it...

  SvarSlet
 20. bestemt et mønster jeg håber du får tid til ;) den klæder Lara fænomenalt godt, fantastiske farver til hende :)

  SvarSlet
 21. Hvor er den bare skøn håber på mønster 😀👍

  SvarSlet
 22. Hun er for skøn - selv med gips på! Og rigtig fin kjole!
  Børn er bare så dygtige til at tilpasse sig og klare sig selv, når uheldet er ude. Yngste sønneke brækkede skinnebenet "på langs" som syvårig og klarede uden at kny 4 uger med gips på hele benet og dermed kørestol og 4 uger med gips til knæet og krykker. Der var selvfølgelig også en del fordele :-)

  SvarSlet
 23. nej en skøn kjole, du har lavet anna! og lara ser så glad ud :-)

  SvarSlet
 24. Hvor er Lara smuk, hun stråler som en sol. Kjolen er også super flot og yndig. Kan du ikke lave den i voksen udgave, så jeg også kan få mig så smuk en kjole ?

  Kh. Lis

  SvarSlet
 25. Den ville min datter også elske! Håber den når bloggen:)

  SvarSlet
 26. Den kjole er jo intet mindre end bedårende smuk!

  SvarSlet
 27. Bedårende kjole og endnu mere bedårende model!

  SvarSlet
 28. Gisp, hvor er hun altså smuk, søde Lara! Og i den smukkeste kjole, selvfølgeligt med de lækreste detaljer (elsker bindebåndet!)!

  SvarSlet
 29. Lækker kjole og lækker pige!!!

  SvarSlet
 30. Hvor er det en soed kjole - haaber du faar tid og overskud til at laegge moenster og instruktioner op!

  SvarSlet
 31. Håber da meget på du har overskud til en DIY for hold da helt op hvor er den bare flot. Du er bare så super dygtig Anna.

  Og en sej og køn tøs i har. Godt hun bevar sit gode humør trods besværlighederne

  SvarSlet
 32. TUSIND TAK for jeres søde kommentarer! :-) Jeg har udvalgt stof til næste kjole, hvor jeg også vil tage billeder til en diy - så hvis alt går vel, skal den nok komme!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. uhhh hvor spændende.. :o) .. så håber jeg at alt går vel.. :o)

   Slet
 33. Hvor er den bare flot. Både stof og snit.

  SvarSlet
 34. Hej.

  Jeg har først opdaget din skønne blog nu, men jeg er allerede helt vild med den. Skønt med smukke, anderledes mønstre end de gængse Onion osv.
  Så nu er jeg jo tre år bagud... Så måske sælger du ikke mønstret til denne kjole mere? En str. 110/116.
  Håber du ser mit indlæg.

  Stort tak til dig fordi du gider lave disse mønstre, og gøre dem tilgængelige for os andre.

  Vh. Mia

  SvarSlet