fredag den 31. maj 2013

Øv!

Ja, billederne taler vist for sig selv. Heldragten med flodhestene, som jeg syede til min lille dreng, er efter én vask ikke køn mere. Flodhestene har mistet farve, og heldragten ser allerede forvasket ud. 

Samme problem oplever jeg ved især Småfolk. Billede nummer to er af en Småfolk heldragt, som har været brugt i en lille måned - måske vasket en 5-7 gange. Og Krutters jersey kan heller ikke holde farverne - det sidste billede viser en heldragt ved siden af en body i samme stof - heldragten har været vasket omkring 10 gange, bodyen 2-3 gange.

Det ærger mig, både når jeg har betalt omkring 200 kr for en heldragt, men også når jeg syr selv, at jerseyen så hurtigt mister farve. Og jeg har svært ved at gennemskue, hvilke jerseyprodukter, der kan holde farven, og hvilke, man skal gå uden om. Måske du har nogle fifs? 


_________________________The bodysuit, which I made for my baby boy, is already washed-out - and I've only washed it one time.  It's the same problem with the body suits I buy - in spite of they are expensive. Is there a way to see if the jersey is going to loose its colours or not, before you buy (and wash) it?


25 kommentarer:

 1. Ej hvor er det bare ærgerligt! Det er jo meningen, at man gerne vil blive ved med at se på de lækre farver, så skal de da bare ikke forsvinde efter så få vaske!
  Jeg synes faktisk at meget af det jersey jeg har også fra Katvig er vildt dårlig til at holde farven og så er det altså virkelig mange penge at smide efter et stykke tøj!
  Miinto kan jeg varmt anbefale :D

  SvarSlet
 2. Kære Anna.
  Jeg deler din ærgrelse, det er bogstavelig talt "skide" surt at bruge tid og kærlighed på et stykke tøj, hvor kvaliteten af materialerne ikke holder.
  For noget tid siden undersøgte jeg hvordan og hvorledes det er med jersey-printene og deres holdbarhed. Det er desværre ikke nok at gå efter økologiske jersey'er - de skal være GOTS certificerede...for så er selve printningen sket ved lavt tryk, som sikre at tekstilfarven trænger ind i alle fibrene og helt i dybden. Jeg har gode erfaringer med jersey fra lillestoff.de

  - en lille finger-regel, når du forsigtigt strækker stoffet bliver "overflade trykte prints" hurtigt hvide mellem strik-maskerne, og så er kvaliteten bare ikke i orden.
  Ved skånevask (max 30 grader) med vrangen ud, kan selvfølgelig forlænge printets levetid :)

  Prisen hænger selvfølgelig også sammen med kvaliteten, så her kan det ikke betale sig at spare :)

  Håber du kan bruge det til noget.

  En kreativ Hilsen
  Stine Weber - Klokkeholm børnetøj.

  SvarSlet
  Svar
  1. lillestoff har jeg også kun hørt godt om. mit ser efter første vask også stadig rigtig godt ud.

   Har du bestilt direkte fra hjemmesiden Stine? der står de leverer til danmark men når man skal vælge forsendelse er det ikke en af mulighederne, hvordan har du gjort?

   vh sandra

   Slet
  2. Ja jeg har bestil direkte fra deres hjemmeside. Du skal bare vælge Deutsche Post - så overgår det via PostDanmark, og så er forsendelsen gratis ved køb over 100 Euro.
   Den eneste ulempe er at man skal "påforhåndsbetale (= Vorkasse)" via bankoverførsel, og så alt efter hvilken bank man har, skal der betales gebyr for transaktionen. Tjek lige dit gebyr inden du handler, jeg blev noget overrasket over at det i min bank koster 65 kr....og hvis det er nogenlunde det samme du skal betale i gebyr, så køb hellere de prints der er til at få hos www.malika-rosa.dk hvis ikke du vil handle for mere end de 7-800 kr.

   VH Stine

   Slet
  3. tusind tak for svar :) må hellere lige få undersøgt gebyrer og om det så kan betale sig

   Slet
 3. Det er virkeligt surt, både at bruge mange penge og sparsom tid på noget der ikke holder bedre!

  SvarSlet
 4. Øv, hvor er det bare ærgerligt :(

  SvarSlet
 5. Ej hvor øv. jeg ved min søster mener det same om småfolk. Super fedt print, men SÅ dårlig kvalitet mht. efter vask. Det dør nærmest efter første vask. Og det er jo ikke ligefrem billigt. Så man skulle tro de havde råd til at lave lidt tests og udvikle med nogle farver som holdt bedre!

  SvarSlet
 6. Jeg har faktisk oplevet det samme som dig med flodheste trykket - jeg fik afvide der hvor jeg købte stoffet at de nu har lavet om på måde at trykke på så det skulle ikke længere være et problem. I min tid som gymnast skulle vi lægge gymnastik tøjet i eddike vand for at farverne holdt bedre og ikke misfarvede hinanden, har ikke selv prøvet det men kunne måske hjælpe lidt.

  SvarSlet
 7. Vask tøjet med vrangen ud i koldt vand med eddike, og lufttør det - jeg ved i hvert fald at Albas tøj holder sig noget pænere efter jeg er begyndt på det

  SvarSlet
 8. Ja, det er superærgeligt. Jeg har samme erfaring med flodhestestoffet. Som flere skriver har jeg også oplevet at vrangen ud og 30C hjælper meget på det, men nu er det bare sådan at jeg helst vil vaske babygear på 60C, så det dur jo ikke. Jeg håber der kommer nogle flere gode bud :)

  SvarSlet
 9. Det er bare smadder ærgeligt når det taber farverne i vask!

  Det med flodhestene som du selv har lavet, skulle trykningen af stoffet være blevet bedre.... (Handler hos dem der har bragt det på markedet... videbæk stof og sy) Som andre også siger, men det hjælper dig selvfølgelig ikke nu!

  Småfolk af den rene bomuldskvalitet, går jeg en stor bue udenom.... Det er simpelthen for dyrt ift, holdbarheden af farverne. Til gengæld synes jeg den kvalitet hvor der er lidt elestan i, primært deres striber til større børn, holder noget bedre.

  Danefæ holder rigtig godt i vask derimod!

  Stofogstils jersey er jeg heller ikke begejstret for (dog positivt overrasket over deres nye fotoprint.... Men det det skulle helst også være ordentlig kvalitet til den pris)

  Har også hørt den med eddike, har nu ikke selv afprøvet det!

  SvarSlet
 10. Jeg synes tit man hører at der er problemer med jersey'en - også med de dyre mærker. Men de problemer har jeg slet ikke. Jeg vasker med color (neutral) vaskemiddel, på 30 grader og bruger ikke tørretumbler. Vores tøj holder i evigheder. Selv det såkaldte "molo-fnuller" opstår ikke hjemme hos os. :)

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som Lola og skriver kommer det helt an på vaske pulveret. Bruger selv neutral COLOR, da der ikke er blegemiddel i. Den "hvide" version fra Neutral vasker hvidt tøj hvidt (og rent), grundet blegemidlet. (det samme gælder skylldemiddel, så jeg bruger eddike, og det lugter ikke)
   Så man skal tænke sig om, hvis det er et multi vaskepulver, til både hvis og farvet tøj.
   Selv venter jeg med længsel på et vaskepulver, der vasker, stryger OG ligger tøjet på plads. Hvilket firma mon snart får det på markedet ;O)

   Slet
 12. Kære alle sammen

  Tak for jeres erfaringer omkring jerseyen. Jeg vidste, at jeg kunne finde viden i Blogland! :-) Jeg vasker også i color (neutral), ved 40 garder og tørretumbler ikke. Så det burde jo være nok. Men måske skulle jeg gå ned til 30 grader? under alle omstændigheder burde det jo ikke være sådan, at man skal tage alle de forholdsregler.

  Og tak for fiffet til at se, om trykket er i orden. Det betyder så, at man skal have det i hænderne og ikke købe over nettet:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 13. Jeg ville kontakte dem jeg havde købt det af og klaget over det.

  Jeg fik engang et råd fra krestoffer.dk. om, at det var meget vigtigt, at overholde den vaskeanvisning i tøjet eller til stoffet for at det skulle holde længst hvis der står 40 grader så vask ved det og hvis der står 30 så vask ved det.
  men jeg ville helt klart brokke mig over den ringe kvalitet.

  SvarSlet
 14. Du kan reklamere over både Småfolk og Krutter, hvis du har gemt kvitteringen. Jeg ved, at Krutter i Århus har taget rigtig meget Småfolk retur, og at Småfolk faktisk er begyndt at få nogle jersey prints trykt i en tyndere jersey, som holder super godt på farverne. Desværre er det stadig kun en brøkdel af deres produkter, men du kan som sagt se det med det samme, hvis du hiver i stoffet, om det er gennemfarvet eller ej.
  Mine jersey-stoffer er selvfølgelig fantastiske ;) Men der er jo grænser for, hvad stoffet kan holde til - så jeg anbefaler også max 30 grader, absolut ingen tørretumbling og ingen skyllemiddel (brug gerne eddike i stedet, som blødgør, er parfumefri og holder på farverne). Jeg efterlever det ikke selv, må jeg indrømme - vores tøj ryger ofte i tumbleren og vaskes på højere temperaturer, og så lever vi med, at det slider på tøjet. Det må være op til den enkelte, hvor meget energi, man vil bruge på at holde tøjet pænt længere - man må bare ikke forvente at få i både pose og sæk ;)

  SvarSlet
 15. Hej

  Jeg forsejler alt nyt tøj ved at skylle det igennem i maskinen med eddike, og derefter vaskes det skånsomt på 30 grader. Alt tøj udenpå får kun 30/40 grader, kun kogning med inderst.
  - Kat

  SvarSlet
 16. Jeg har gode erfaringer med ej sikke lej tøj. Dejlig børnet og holder godt i vask :-) kh Nanna

  SvarSlet
 17. Så ærgerligt. Jeg er selv rigtig glad for jersey fra svenske: http://www.jny.se/, http://www.liandlo.com/tyg/ og http://www.znokdesign.se/ (de har også Lillestoff). Fede prints i god kvalitet.

  SvarSlet
 18. Da mine børn var små, fikserede jeg også tøjet i eddike, som Karen Elisabeth beskriver længere oppe.... det er da et forsøg værd ; ) Men det skal gøres som det allerførste inden det tages i brug.... prøv evt. at tage noget af det stof du har købt. Fiksér et stykke og vask det sammen med et stykke som ikke er fikseret, og tjek om det gør en forskel... så ved man om det er umagen værd ; )

  SvarSlet
 19. Jeg vil tro, Småfolk-dragten er af ældre dato? Vi havde store problemer med deres tøj/prints for et par år siden, men da vi reklamerede, viste det sig, at de allerede havde skiftet leverandør. Siden har vi ikke oplevet falmet tøj derfra.

  SvarSlet
 20. Så ærgeligt! Jeg har oplevet det samme med jersey jeg har syet selv (købt i stof 2000 og stof og stil). Men jeg har jersey kjoler og leggings fra mærket Blingo og det kan vaskes i det uendelige uden at man kan se på det. Jeg har lige givet min søster 3 trøjer til hendes dreng fra Blingo, de har været brugt (og vasket) af 2 børn og de ser ud som de er nye ! Hun troede mig ikke først at det havde været brugt af 2 børn, så det kan jeg stærkt anbefale. Jeg sælger ikke blingo selv og reklamerer ikke for det på den grund, synes bare det er et super godt mærke så er begyndt at købe det mere og mere. :)

  SvarSlet
 21. Jeg har oplevet det med en hel del af Småfolks ting - også de nye. Allerede efter en enkelt vask synes jeg det ser meget slidt ud. Men Ej Sikke Lej har jeg gode erfaringer med.

  SvarSlet