tirsdag den 21. maj 2013

Når det nu ikke kan være anderledes
Nød lærer nøgen kvinde at spinde

eller 

når bjerget ikke kommer til Mohammed, må Mohammed komme til bjerget

eller 

når det nu ikke kan være anderledes.


Sagt med andre ord: Nu hvor baby har besluttet sig for at bo på mig, også når han sover, så må jeg jo være lidt kreativ, hvis jeg skal få lov til at sy.

Og det kan altså godt lade sig gøre at sy med en baby på maven! Faktisk er det næsten som at være gravid igen - bortset fra at denne "mave" nok skal fortælle mig, hvis han ikke er tilfreds! Det sjove er, at jeg normalt ikke må sidde ned, når han sover i viklen (for så brokker han sig) - men sidde og sy, det må jeg godt. Måske symaskinens lyd beroliger ham?

I dag har jeg sammenlagt brugt to en halv time på at få ham til at tage to korte lure i barnevognen. Putter jeg ham i strækviklen, sover han på 3 minutter.

(Havde besøg af min søde sundhedsplejerske i dag, som mener, at jeg er så heldig at have fået et barn med et enormt tryghedsbehov. Hun kunne trøste mig med, at det går over med tiden. Det håber jeg da. Jeg bærer nødigt rundt på ham, når han bliver teenager).


__________________________My little baby boy has decided that he won't sleep anywhere else but on me. Today I found out that it is possible to sew with him sleeping on my belly. 


37 kommentarer:

 1. ja man lærer at tænke anderledes når de suger sig fast som igler.

  jeg havde også en søn der kun ville bo på mor, det resulterede i at jeg lavede mad med ham hængende i bæreselen, og hvor er det dejligt at der er opfundet sådan en så hænderne er fri til at lave noget andet :)

  SvarSlet
 2. Haha, hvor ser det bare skønt ud! Vi har jo også båret vores datter altid, og du har ingen ide om de mærkelige ting vi har gjort (og gør!) med barn på maven, hoften eller ryggen. I dag har hun siddet og spist agurk på ryggen i mei tai'en mens jeg lavede falafler og tømte opvasker. Hun bliver to om to uger og eeeeelsker det stadig (og det gør vi også ;-)

  SvarSlet
 3. jeg husker det tydeligt, der boede min mindste også i mange måneder. vi gik mange lange ture på den måde ;) idag er hun 1½ og hun er så nem at putte i både seng og barnevogn, ingen skrig og skrål og langvarige seancer der kan give en grå hår. om det er sandt eller ej ved jeg ikke men hørte en gang at kolikbørn fik så meget tryghed i de første mange måneder fordi de tit bor eller nærmest bor hos mor og far, og dette gør dem til super velafbalancerede børn senere med stor appetit på livet og modet til at fise afsted. her passer det indtil videre. og skulle det ikke være statistisk korrekt så er det da i hvert fald en god tanke mens man slæber rundt på dem ;) husk at passe på din ryg - jeg måtte gå til fysioterapeut nogle gange fordi jeg fik ondt, så sørg for at din mand giver dig lidt massage en gang imellem :) ps det ser bare så hyggeligt ud :)

  SvarSlet
 4. Jeg kender det så godt! Min datter sidder også i strækviklen når jeg syr, støvsuger, henter storesøster osv... Halleluja for vikler :-)

  SvarSlet
 5. Det lyder næsten som min Carla bortset fra at hun blev endnu mere hidsig når hun kom i vikle eller slynge, men i 6 uger nægtede hun at sove i barnevogn eller lift - det SKULLE være på mig eller min mand og jeg var ved at blive vanvittig til sidst....fordi man jo ikke ved hvor længe det varer. Jeg håber det er en kort periode for selvom det er hyggeligt at være tæt er det nu også meget rart at man ikke SKAL have et barn på sig hele tiden:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 6. Dine beskrivelser lyder så meget som min lille dreng og hvor vi var for 2,5 måned siden: Mavekneb, kæmpe tryghedsbehov, ville/kunne ikke sove alene, ofte ked og svær at trøste. Og det er hårst.
  Vi var også igennem div. typer d-dråber, mylicon, kiropraktor mv. Det der hjalp her var en behandling ved en kranio-sakralterapeut. Både min mand og jeg var skeptiske og synes det lød "langhåret" men jeg tror 100% på at det gjorde forskellen. Nu har vi en glad og afslappet drenge, der gerne sover selv, og maven gør ikke knuder. Han har kort sagt fået det så godt.
  Du har sikkert fået 1000 råd -præcis som jeg- men heldigvis kan man jo selv vælge om man gider følge dem... :-)

  SvarSlet
 7. det ser bare super dejligt ud nu når det ikk kan være anderledes. :D

  SvarSlet
 8. Men åh hvor ser det hyggeligt ud, selvom bevægelsesfriheden er lidt begrænset.

  SvarSlet
 9. Det er seriøs viljestyrke det der. Men hyggeligt ser det ud, selvom det nok er hårdt i længden at have sådan en klæber :)

  PS: hold nu k. hvor er han lækker :)

  SvarSlet
 10. Det ser hyggeligt ud at du kan være kreativ samtidig, men lad os håbe det ikke bliver en alt for lang periode han kun vil hænge der. Jeg havde en bærering (ved ikke hvad den hedder) men en ring som et tubetørklæde. Når han så var faldet i søvn kunne jeg lægge ham ned sammen med slyngen.

  SvarSlet
 11. Ja, kært barn har mange navne... :) Det ser hyggeligt ud. Jeg kan da godt forstå, at han synes, det er rart at sidde der - trygt, lunt, godt - og med lyden af en snurrende symaskine. Lille asen! Måske det ind i mellem kan være lidt svært at nyde? - Men tro mig; jeg kan godt som mor til to halvstore drenge misunde den nærhed, der ligger i dine billeder. Og mon ikke, han trækker sig inden teenageårene? :) Du er godt nok sej, at du sætter dig til symaskinen med ham -godt du gør det! Kh. Kristina

  SvarSlet
 12. Haha, jamen I har da bare fundet et godt kompromis. ;)

  Han ser da ud til at hygge sig mægtigt...

  SvarSlet
 13. Det er sku da skønt at se :) hvor er han da dejlig. Nyd det nu Anna, det går så frygtelig stærkt, selvom det ikke føles sådan lige nu. Og hvorfor bruge så lang tid på at få ham til at falde til ro i en barnevogn, når det er lyden af symaskinen har været vant til at høre og måske sove til :)

  SvarSlet
 14. Nogle vil mene, at man "forkæler" et barn på den måde...... Men man kan, efter min opfattelse, ikke på nogen måde forkæle et så lille barn, og vænne det til noget.. Han giver jo bare udtryk for, at han har brug for dig, og det får han så lov til... Og hvor fedt at du så kan bruge tiden fornuftigt....
  Jeg har en søn, der altid er blevet ammet, aldrig har fået en flaske med erstatning, og det gør så nu, at han ikke vil tage sutteflasken, men kun vil have mors bryst når han skal puttes til nat. For far er det jo træls, for mig er det også lidt træls, hvis jeg skal noget en aften, men hånden på hjertet, så gør det mig ikke det mindste.... For jeg er sikker på, at han nok skal sige fra, når han ikke har brug for det mere. Og så må jeg jo vente med at køre til han er puttet, og så er far jo en lige så god vagt som mor er !!

  SvarSlet
 15. Min ældste datter havde kolik i 7 mdr. og ville ikke være i slynge, bæresele, så som spæd havde jeg hende på mig konstant. Sille var et meget vågnet barn og havde ikke brug for meget søvn, så lærer man at finde på div. kreative løsninger, for at få noget fra hånden. Kolikken stoppede brat ved 7 mdr. og siden har Sille sovet som en sten om natten og er slet ikke blevet en sugemalle som jeg havde troet.

  SvarSlet
 16. SKønne billeder og skønt at se viklen komme til sin ret.. Sikken heldig lillebror :)

  SvarSlet
 17. Hvor ser det bare hyggeligt ud :-)

  SvarSlet
 18. Skønne, skønne, skønne billeder, åh hvor jeg savner at have Filippa lige der. Du må virkelig huske at nyde det, altså ikke at han ikke vil sove :-) men at have har lige der, så tæt som det kan lade sig gøre, jeg tror på at det er godt for jer begge to. Jeg tror også på der kan være noget om at han genkender lyden fra symaskinen, og det beroliger ham.
  Jeg har som jeg også har skrevet om flere gange på bloggen, haft store sove problemer med Filippa, og vi ville ikke have overlevet hvis vi ikke havde haft diverse slynger. Jeg blev sådan helt bidt af det med slynger og jeg brugte mange forskellige, ringslynge, MT, vikler og bæreseler. Jeg har stadig de fleste af mine slynger og du er meget velkommen til at komme forbi hvis du har lyst til at låne nogle af dem, eller blive introduceret til andre bære teknikker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Jeanett - lige nu fungerer strækviklen rigtig godt, men det kan være, at behovet ændrer sig (og at overskuddet til at prøve nyt melder sig).

   Kh
   Anna

   Slet
 19. Åhh, når man ikke har en baby i huset mere, bliver man da helt skruk af det billed.... Min ældste ville også helst bæres tæt, men fandt også ud af at hun kunne lulles i søvn i autostolen under en larmende emhætte ;-) Hun har aldrig haft behov for meget søvn, men tror nu at som en anden skriver, så har hun fået sit trughedsbehov opfyldt så meget at det kan mærkes endnu ( hvor hun er 14 ;-))
  Nr. 2 skulle "kun" vikles stramt ind i dynen, og de to sidste sov helst sammen. Hvor er det skønt at de unger er så forskellige.
  Fortsat god fornøjelse med ham.

  SvarSlet
 20. Det er en helt særlig tid - og selv om det kan være lidt anstrengende, så er det også enestående, at de små så tydeligt får fortalt, at "her vil jeg være" ;-).
  Det er nogle skønne billeder, du har fået taget, og sikke en energi, at du bare vil sy... !

  SvarSlet
 21. Hvor ser det fantastisk ud (også selvom det måske er lidt hårdt i længden)... Men tak, for du har lige givet mig en dejlig grund til at skifte lyden af emhætte ud med symaskinen, næste gang min søn gakker ud!

  SvarSlet
 22. Sådan et barn har jeg også, faktisk begge de to yngste groede fast på mig. Og ja, så må man jo finde på en løsning og med symaskinens dejlige velkendte lyde, så kan man oven i købet få lov at sidde. Storartet.

  SvarSlet
 23. Det ser SÅ hyggeligt ud :-) jeg tænker at han jo må ha vænnet sig til den lyd fra symaskinen allerede da han lå i maven - det er altså dejligt at det kan lade sig gøre!!! Skønne billeder :-)

  SvarSlet
 24. Hehe det var minder mig om min Louis :-) Strækviklen var et hit og jeg kunne gøre næsten alt med ham på maven. I dag er han 3 år, og er forlængst kommet ud af viklen, men altså vi har et helt specielt og dejligt forhold. Misforstå mig ikke, for jeg har jo tre børn, og hvert forhold er jo foraskelligt :-) Nyd det, for pludselig får han krudt i numsen :-)
  Kh Viola

  SvarSlet
 25. Så utruleg søtt :) No vart eg babysjuk igjen :)
  Sjølv fekk eg hekla ganske mykje medan mine små låg på ammeputa tett inntil meg :) Tryggleik, nærleik og kreativitet i eitt :)
  God barseltid. Nyt den :)

  SvarSlet
 26. Sådan har jeg også siddet mange gange - både med Magnus og Alfred i viklen mens jeg syede. Da de blev lidt større gik jeg over til at strikke og hækle, for så havde jeg ikke lange arme nok til at nå symaskinen ;-)
  Jeg synes, at strækvikler er fantastiske og ellers har jeg brugt lommeslynger meget. Selvom du måske synes, at det er lidt meget hele tiden at have ham så tæt på - så tror jeg alligevel, at du kommer til at savne det senere, når han er for stor til viklen
  Bedste tanker herfra*

  SvarSlet
 27. Hvor ser det hyggeligt ud. Kan godt huske det. Sådan har jeg også gået rundt og siddet en del med mine to små poder. Men vi kom til kirapraktoren, en dejlig dame som er speciealiceret i spædbørn, og de er begge blevet knækket. og tænk sig allerede efter første gang så lagde han sig ned og sov, der var han 8 uger gammel, så da næste lille dreng kom til verden, så var det bare afsted med ham. 4 uger gammel. og så sov de begge dejligt. Det gave en frihed til mange ting at de pludeslig lagde sig ned og sov, og så kunne man jo bare hygge i slyngen for hyggen skyld og ikke fordi det var nødvendigt.
  mange hilsner herfra.
  Louise Holme Hansen

  SvarSlet
 28. Men lækker er han altså <3 Tjek min Holly's give away - det er da lige noget for sådan en lille mand...om nogle mrd. :)

  SvarSlet
 29. Så bra at du kan sy mens han sover i det minste! :)
  Da slipper du å føle at du ikke har fått gjort noe annet enn å bare bære han!

  Kan jeg få spørre hva slags bæresjal/-plagg det er du har? Er det knyting i det, eller er det en type du bare trer over hodet? Jeg er på utkikk etter en god bæreløsning til jeg får baby (om sju uker, håper jeg!). :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er såmænd bare et stykke jerseystof på 5 meter - søg på vikle og du får mange muligheder og priser! Jeg synes, det fungerer godt.

   Slet
 30. Lidt besværligt men hvor ser det dog hyggeligt ud. :-) Han er vist en værre lille hyggetrold - men jeg glæder mig til billederne, når han er 15, lang og ranglet, og du stadig prøver at få lov til at sy. ;-)

  SvarSlet
 31. Denne bog er værd at læse :-) Kan se hun også har en hjemmeside.
  http://www.svoebditbarn.dk/08_bogen.html
  Sikker på du får en dejlig tryg dreng og jeg er helt enig med Sandre.
  Hilsen Gitte

  SvarSlet
 32. Det kunne nu ellers være kønt, hvis du skulle rende rundt med en akneramt, humørsyg teenager på maven:) Jeg har også købt en vikle, og håber på, at den bliver lige så stort et hit herhjemme, som den åbenbart er hos dig!

  SvarSlet
 33. Tusind tak for jeres søde og opmuntrende kommentarer. Tak for jeres gode råd - dem tager jeg imod med kyshånd. Jeg er for træt til at svare hver enkelt, selvom jeres kommentarer har fortjent det. Har sovet max 4 timer i nat og ingen i løbet af dagen (da han jo enten sover på mig eller sover 10 min barnevogn) - så er træt træt træt og vil nu på hovedet i seng.
  Det med emhætten har vi også forsøgt. Bedre går det med hårtørreren - så falder han helt til ro. Jeg kender en, som må tænde for støvsugeren, hver gang hun skal have sin lille pige til at sove - ja, man bliver desperat, når de små ikke vil sove!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 34. Hej. Hvis du får overskud til at læse bøgen Svøb dit barn (den er let læst), vil du se der er en fornuftig forklaring på hvorfor støvsuger og hårtørrer hjælper.
  Håber du får flere timers søvn i nat.
  Hilsen Gitte

  SvarSlet
 35. Når du bliver træt af lyden af støvsuger og hårtørrer, så er der kun AC/DC tilbage på max volumen. Det virker hver gang. Det har aldrig været min favorit musik, men med fire børn, ja, så lære man at "elske" deres musik. I hvert fald for virkningen.

  SvarSlet