søndag den 26. maj 2013

En lille blæksprutteMed den lille sovende i strækviklen fik jeg påbegyndt et par babybukser i dag - denne gang i mørkebrunt strækfrotté og med turkise ribkanter. Bukserne er ikke færdige, men jeg vil alligevel vise dem frem - eller i hvert fald lommen. Den har jeg nemlig pyntet med en lille blæksprutte i strygestof. Inspirationen kommer fra denne heldragt fra Ej Sikke Lej, og herunder kan du se min fremgangsmåde:

Jeg håber, at jeg i morgen får mulighed for at sy bukserne færdige - men nu må vi se, hvordan dagsformen er hos den lille :-)

Hvis du vil i gang med strygestof, har jeg stadig enkelte pakker til salg - se mere her


_________________________


Today I've started on a couple of baby pants for my little boy. They aren't quite finished, but I'd like to show you the pocket and how I have made the cute octopus (out of my "ironing fabric"). I hope to finish the pants tomorrow. 

20 kommentarer:

 1. Har læst om hvordan du gør det, men at se det er bare så meget bedre. Det kunne godt tænkes man skulle vove sig ud i det :) Forresten super sød sprutte. Elsker hvordan du bare lige kan hapse en tegning fra et andet sted og få det til at ligne en million :)

  SvarSlet
 2. Så fint, Anna - og ret genialt! Der er så meget stof derude med super søde motiver, der ville gøre sig godt i strygestof (flyver ind i syrummet og kopierer din idé :-D). Krydser fingre for han snart finder ud af, hvor dejligt der kan være i sådan en barnevogn - det kan komme lige pludseligt.
  Kh. Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er nemlig rigtig mange fine børnemotiver på bla. børnetøjet, der kan bruges:-) Og det med barnevognen - det går heldigvis fremad, så ja, han skal nok lære det (og ellers dør jeg ...)

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Den største aha oplevelse fæstnede sig lige - man VENTER med at tage plastikken af? Så forstår jeg bedre det drillet mig indimellem. .. Tak for udførlig beskrivelse:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, først stryger man motivet fast MED plastikken på, men kun ganske kort, da plastikken ikke kan tåle for meget varme - derefter lader man det blive koldt, hvorefter man forsigtigt piller plastikken af - og så stryger man igen, denne gang længere tid og evt ved mere varme. Man har ALTID madpapir eller mønsterpapir over strygestoffet eller plastikken. Se evt min vejledning her:http://laralil.blogspot.dk/2013/03/vejledning-til-strygestof.html

   Kh
   Anna

   Slet
 4. Takk fro den flotte beskrivelsen - noe sånt fikk jeg lyst til å prøve selv! Resultatet ble kjempefint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar:-) Og god fornøjelse med afprøvningen.

   Slet
 5. Ja, tak for din fine beskrivelse! Sikke en nuttet lille blæksprutte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er super fin, den ej sikke lej blæksprutte (mon de har lavet den selv eller fundet den på retrostof, ligesom Småfolk gør?)

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Rigtig god idé - jeg tror de bliver meget fine. Jeg håber du får lidt tid ved symaskinen i dag.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina

   Tak for din kommentar. Der er heldigvis lidt tid ved symaskinen i dag og også tid til at blogge, så det er dejligt:-)

   Slet
 7. Hej Anna!

  Lækre sommerfarver, du har fingre i der;-))
  Jeg er simpelthen nødt til at prøve det strygehalløj der nu.. - har sendt dig en mail. ;-))

  Du får det til at se så nemt ud, håber jeg kan gøre dig kunsten efter;-) Glæder mig til at se det endelige resultat..

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan sagtens gøre mig kunsten efter. Det er ikke så svært, når man først får en fornemmelse for det.

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Takk for gode strykestoff-tips, jeg gleder meg til å prøve dette etterhvert! Stoffet ligner forresten veldig på den brune stretch-frottéen jeg kjøpte på Jydsk Stoflager i Ikast i fjor sommer, om du/dere andre ikke har vært der, kan jeg virkelig anbefale et besøk! http://www.jydsk-stoflager.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en dejlig frotté. Tak for link - den side vil jeg da lige kigge forbi.

   Kh
   Anna

   Slet
 9. Tak for gennemgangen. Jeg synes altid jeg har svært ved at få strygestoffet til at fæstne ordentlig. Men næste gang vil jeg prøve at stryge med madpapir efterfølgende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke. Det er et spørgsmål om at give det mere varme og længere tid. Det kan alligevel tåle mere, end man tror - så snart plastikken er pillet af! Og så skal man gerne få det smeltet ned i stoffet, uden at strygestoffet bliver klistret selvfølgelig.

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 11. Link exchange is nothing else however it is just placing
  the other person's weblog link on your page at suitable place and other
  person will also do same in support of you.

  My blog fotografia ślubna sosnowiec

  SvarSlet