torsdag den 23. maj 2013

En hurtig babyjakke

I går fik jeg mulighed for at sy denne babyjakke færdig, og nu har jeg lige fem minutter til at vise den frem på bloggen. Der gives ikke meget tid til mig til syning - det sørger den lille for. I dag har han kun sovet på mig, og ikke ret meget. Jeg brugte 45 minutter på at få ham til at sove fem minutter i barnevognen - efter at han havde taget de første to lure i strækviklen hos mig. Min ryg og skuldre kan simpelthen ikke holde til at bære rundt på ham hele dagen - derfor bliver jeg nødt til at forsøge at få ham til at sove i barnevognen. Det lykkedes så bare ikke i dag. Sådanne dage er rigtig hårde. 

Jakken er en str 56/62 og passer min lille dreng nu. Den er syet og foret i jersey og pyntet med pipingbånd af rib samt en lille svamp af strygestof. Mønstret til jakken har jeg selv lavet, og det kommer ud som pdf-fil sammen med en billed-diy - så snart overskuddet er til det. Jeg har også en diy på heldragten med knaplukning på vej - men som sagt, tiden skal lige være til det!


_________________________


I have made this baby jacket for my little boy. He still won't sleep during the day, so unfortunately I don't find much time for sewing. I have made the pattern myself, and you will be apple to get it as a pdf-file, as soon as I'll find the time to write the post.


36 kommentarer:

 1. Hej!
  Er ked af at høre, at din lille prins ikke kan sove i barnevognen. Min søn havde det på præcis samme måde. Ville helst være hos mig HELE tiden og vågnede efter 5 sek. efter jeg havde sat barnevognen fra mig. Vi fik han undersøgt ved en babykiropraktor og han havde alverdens skævheder (efter fødselen) og efter det, ville han pludseligt sove "alene" og liggende stille. Det var et trylleslag og det var SÅ godt, for han havde jo haft ondt. Jeg ved selvfølgelig ikke om det er tilfældet med din søn, men ville bare lige give mit besyv med...
  Kh Eline
  p.a. SUPER yndig bluse du lige har smækket sammen der ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for rådet, Eline. Vi har allerede været til kiropraktor, men tænker, at vi måske skal afsted igen - hvis ikke det bliver bedre. Og så kan han jo følges med mor, som helt sikkert bliver nødt til at besøge en kiropraktor for at få sat sin skulder og ryg på plads, hvis han fortsætter med at bo på mig:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 2. Aj, hvor er den bare sød! Og den ser rigtig behagelig ud, lige noget for en hygge-baby, som det lyder til, I har fået jer.
  Jeg ved ikke, om det er blevet jer foreslået allerede, men har I prøvet en slyngevugge?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har en slyngevugge (af en slags) i huset, og det virkede de første tre uger - men nu vil han bare ikke det mere - han vil være i armene i stedet:-(

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Så fed jakke til din lille dreng.

  Hvor er det sejt, du lige får klemt tid ved symaskinen ind mellem babypasning og hverdagens andre sysler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de pæne ord om jakken:-) jeg glæder mig til at få den på ham. Han har endnu ikke prøvet den, imens den var helt færdig.

   Kh
   Anna

   Slet
 4. øv øv med din lille tryghedsnarkoman, det er rigtig hårdt når man står i det. Min den mindste var heller ikk meget for at sove da hun var lille, 15 min ca af gangen og var jeg heldig tog hun 1 time, men så var jeg også heldig. Jeg havde dog ikk sådan en smart strækvinkel.

  Men ud over det så er det da en super lækker bluse/trøje du har fået lavet der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de trøstende ord, Dina. Det er dejligt at vide, at jeg ikke er helt alene:-) Håber sådan, at han lærer at sove selv - og frygter at han ikke gør.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Sender en omgang virtuelt tålmodighed afsted til jer. Hold ud - you can do it! Han skal nok lære det efterhånden.
  Jeg fik også rigtig ondt i ryg og skuldre, da jeg bar på min mindste i slynge. Rygøvelser hjalp, men har du ellers prøvet at ligge med ham i sengen mens du ammer (hvis du gør det). Det plejede at fungere ret godt her, så kunne jeg liste væk når hun faldt i søvn (eller snuppe en lille morfar).

  Trøjen er så fed, den grønne kant er så fin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det - det har vi vist brug for;-)
   Jeg ammer liggende om natten - ellers bliver jeg alt for vågen:-) Om dagen falder han desværre ikke i søvn efter amning, så den går ikke. Og ja, jeg burde gå i gang med rygøvelser - jeg har virkelig en vattet ryg.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. Kære Anna.
  Jeg kender kun alt for godt hvordan det er at have en baby i armene (kosntant), og en ryg til følge derefter. Mine piger har begge været børn der aldrig (hele deres første år), har taget noget der kan betegnes som en rigtig lur i andet end mine arme. Og det var hårdt rigtig hårdt. Det positive ved det er, at jeg stadig har børn (det største er snart ni, og det mindste af pigerne 2½), der elsker at sidde tæt og blive nusset. Jeg kender virkelig mange der ikke kan "få lov" til det med deres børn. Og selv idag, kan de sidde lænet ind til mig i få minutter og falde helt til ro, om det skyldes at jeg bar dem tæt til hjertet i hele deres spæde tid, eller om de var blevet sådan alligevel, det vides jo ikke.
  Rigtig fin trøje i øvrigt, jeg vil glæde mig til diy når overskuddet er til det. Jeg vil sy sådan en til min lille baby søn, som stik modsat hans søstre har sovet middagslur i sin barnevogn fra han blev født, og helt op til 3 timer i træk. Mon han så bliver et barn der gider at blive holdt tæt og nusset?
  Kh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Maria

   Tusind tak for din kommentar:-) Det er utroligt, at der er så meget forskel på børn, som har de samme forældre. Jeg undres over dte hver dag, for mine to er som nat og dag.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. Prøv lige det her, det hjalp for vores lille Esther. Put ham i barnevognen ved siden af en tændt tørretumbler. Lyden skulle minde om lyden i livmoderen og symaskinen.
  Håber det lykkedes dig at finde en metode der virker for jer.
  God aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg prøve, Iben - tak for det råd:-) Han står alligevel ude i bryggerset, så det kan jo ikke skade at afprøve det.

   Kh
   Anna

   Slet
 8. Hej Anna. Jeg er ny læser af din meget inspirerende blog. Jeg er imponeret over dit sy-aktivitets-niveau på trods af livet med mand og to børn. Jeg selv venter dreng nr 2 lige om lidt og har planer om at nå at lave et par af dine babybukser-efter at læse din blog i dag får jeg også helt lyst til at prøve kræfter med den fantastiske jakke-har dog aldrig prøvet at sy noget med for...held og lykke med at få din lille til at sove selv. Jeg sender dig de bedste tanker! Kh Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stine

   Tak for de pæne ord om min blog. Der SKAL simpelthen være tid til at sy for mig, ellers visner jeg indvendigt (derfor må jeg vist også hellere holde mig til kun at få 2 børn?) Kast dig ud i syningen, det er ikke så svært. Accepter, at det ikke ser perfekt ud de første mange gange. Det gjorde det heller ikke for mig. Jeg har aldrig været på kursus i syning, så man kan altså lære det selv:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 9. Sikke en fantastisk babyjakke!! Den er virkelig fin! Jeg ved godt du ikke efterlyser til, at få din søde lille dreng til at sove, og at andres råd bare kan blive for meget. Jeg tillader mig at liste et ud alligevel, måske kan det bruges ;) Har du prøvet at svøbe den lille fyr? Min søn brød sig ikke om "babysvøb" og lignende tynde tæpper. Men når jeg svøbte ham i en babydundyne faldt han til ro, og i dyb søvn, i løbet af fem minutter. Jeg vuggede ikke, gik ikke og gjorde ingenting, andet end at holde ham i svøbningen de første par dage. Jeg sad som regel på en gymnastikbold imens, det er virkelig godt for holdningen og ryggen. Efter de første par dage begyndte jeg at putte ham - svøbt - i liften, med en af mine bluser og et sammenrullet håndklæde ved siden af. Han lå helst på siden, så håndklædet skulle hindre ham i at trille om på maven. Min dreng var omkring 3-5 uger da jeg begyndte at svøbe, og det hjalp ham helt til han var omkring 5 mdr. Generelt har vi ofte afklædt ham tøj, og pakke ham godt ind i dyner og lignende, da han tilsyneladende nød "pakningen" og det at være begrænset i sine bevægelser. Gradvist som han blev ældre, løsnede vi svøbet når han var faldet i søvn, for langsomt at vænne ham til bevægelsesmulighederne mens han sov..
  Nåh sikke en lang kommentar! Jeg måtte bare lige bidrage med min erfaring og rose den flotte jakke! Du syr så mange fine ting!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne

   Tak for din kommentar og dit råd. Jeg tager gerne i mod gode råd - jeg kan jo selv sortere i dem:-) (Min venindes farmor kommer bla. med det råd, at man skal putte et stykke parfumeret sæbe i liften - så skulle den lille sove bedre. Man skulle også huske at give det salt nok. De råd har jeg nu ikke taget til mig:-))
   Vi har forsøgt at svøbe, og om aftenen falder han også til ro ved det - nogle gange. Andre gange bliver han stiktosset. Lige nu ligger han og sover, svøbt i dynen - lad os nu se hvor længe det varer!

   Kh
   Anna

   Slet
 10. Det er helt vildt fantastisk at du formår at berige os andre herude, med så fin en jakke, mens du slås lidt med en baby der ikke rigtig vil sove. Jeg føler med dig og håber det går over snart.

  Tror også snart jeg må tage hul på det strygestof jeg har købt af dig, det ser så fint ud, det du sætter på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord. Og ja, kom du i gang med det strygestof - det er sjovt at arbejde med!

   Kh
   Anna

   Slet
 11. Hej
  Super fin jakke. Er ny læser af din blog og du har allerede inspireret mig både til at lave elefanturoen, babytæppet og flere par babybukser til den søn, som jeg selv venter mig til slutningen af juni.
  Glæder mig til DIY på både jakken og heldragten. Dem skal han da også have. :-)
  Mvh. Tabita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tabita

   Velkommen til - og tak for de søde ord om bloggen. Det er dejligt at få at vide, at mine diys kan bruges - så får jeg lyst til at lave flere! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Har du prøvet at lægge din natbluse mellem armene på ham, så han kan snuse til dig, når han er selv ? Det virkede på min søn og rådet har jeg fra en anden mor som også brugte det. Min søn er idag 10 år :D og så kan jeg anbefale at du lægger ham i liften, så der bliver mere trangt end i barnevognen. Du bruger sikker liften endnu, men håber du finder en løsning for man kan jo ikke nyde tætheden helt til han skal konfirmeres.

  Skøn Jakke, jeg er vild med den.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lis

   Tak for dine råd. Mht liften, så er det den, han sover i (eller vi forsøger at få ham til at sove i), når han ligger i barnevognen. Lige nu ligger han med en klud, som lugter af mælk - det håber jeg kan hjælpe lidt.
   Og nej, jeg håber, han holder op med at bo på mig FØR konfirmationsalderen:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 13. Super lækre ting, du får lavet. Jeg håber selv snart at få tid og mere mod på at kaste mig ud i større projekter end dynebetræk og ammepuder med min egen symaskine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord, Pia. Og ja kast du dig bare ud i lidt større projekter end dynebetræk - det er faktisk ikke så svært:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 14. Det lyder fuldstændig som min yngste datter. Jeg gik og gik og gik rundt med hende, men så snart jeg gjorde det mindste antræk til at ligge hende fra mig vågnede hun og var ked. Hun var over et år før jeg fandt ud af at hun havde væske i ørene. Dræn var en lille mirakel for hende. Håber på bedring for jeg :-)

  Og forøvrigt mange tak for en fin og super inspirerede blok. Jeg nyder også de nye indlæg fra jeres helt fantastiske hus (og ikke mindst have).

  Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofie

   Tak for dine tanker og pæne ord om min blog. Han sover dog godt om natten (heldigvis!), så så kan det vel ikke være ørerne? Det virker mere som om han har frygtelig svært ved at give slip og finde roen. Vi har dog ikke tjekket det med ørerne endnu - det må vi gøre, hvis det ikke ændrer sig.
   Og dejligt, at du også kan lide indlæggene om hus og have. Der kommer flere billeder derfra - ingen tvivl om det:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 15. Ei, hvor er den bare kær! Held og lykke med putningen! Det skal nok lykkes snarligt!

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Kia - ved at du også har taget dine kampe! :-)

   Kh
   Anna

   Slet
 16. Knallfin! :) Du er så utruleg flink med symaskina :)
  Likar veldig godt dei fine bilda dine òg :)
  God helg til deg og dine, nyt den :)

  SvarSlet
 17. Ååh, jeg var slet ikke klar over, at du også skulle have en baby! Eller også har jeg overset det midt i min egen graviditet i vinters eller også så har jeg glemt det, efter jeg har været fraværende fra blogland i et godt stykke tid.
  Nå. Men STORT tillykke med din lille dreng. <3
  Mange hilsner og god weekend

  Ivalu

  SvarSlet
 18. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 19. Oh so sweet ! Sehr hübsch

  LG

  SvarSlet