onsdag den 8. maj 2013

Den første måned


I dag er det en måned siden, at vores lille søn kom til verden. Tid er en forunderlig ting, når det handler om børn - for det føles som om, at vi har haft ham i meget længere tid. Måske er det søvnmangelen, som spiller min hjerne et puds? Eller måske har jeg denne følelse, fordi han har udviklet sig utroligt meget på blot en måned?

Da han blev født, vejede han 3530 gram og målte 50 cm. I mandags var sundhedsplejersken forbi, og der vejede han 4500 gram og målte 57 cm. Han har således taget et helt kilo på samt vokset 7 cm i længden på blot 4 uger. Og det er måske grunden til, at han har haft så meget uro og ondt i maven den første måned af hans liv.

For han har ikke været noget nemt barn. Mange dage og nætter har han været urolig og grædt meget. Der er ingen tvivl om, at det er maven, som har drillet. Og da han sluger meget luft, tænker vi, at det er det, der skaber uroen i maven og tarmsystemet. Vi har efterhånden forsøgt mange ting - cyklet med benene, masseret maven, forsøgt at få ham til at bøvse osv. Jeg har også været til kiropraktor med ham (hvor han fik sat den øverste nakkehvirvel på plads) og til zoneterapi et par gange. Vi har endvidere forsøgt os med mylicon-dråber, men ulempen der er, at de skal gives 15 minutter før måltidet - og det er altså ikke nemt, når man har en sulten baby.

De fleste dage går med kun at passe ham, og jeg kan bruge lang tid på at få ham til at sove. Han har rigtig svært ved at give slip, og når han så endelig gør det, sover han let. Uroen i maven vækker ham ofte, og jeg må derfor blive tæt på ham for at lulle ham i søvn igen, når han vågner. Jeg håber virkelig, at dette mønster ændrer sig, for det er ikke til at holde ud, at hele min tid går med dette (jeg vil jo også gerne forsøge at indhente noget af den manglende søvn i løbet af dagen, men det er sjældent muligt. Og da jeg den seneste måned har sovet max 2,5 time ad gangen, er jeg efterhånden som en omvandrende zombie).

Når han ikke har ondt i maven, er han en glad baby, som rigtig gerne vil kommunikere. Han er en tryghedsnarkoman, som allerhelst er i armene (det er også her, han ynder at falde i søvn), og på den måde er han ganske anderledes end Lara, som elskede sin lift og ikke havde problemer med at ligge alene. Lara kunne også nemt falde i søvn og sov gerne 4-5 timer i barnevognen udenfor. Ja, børn er åbenbart forskellige, selvom de har de samme forældre.

Nu når vi er ved Lara, så tager hun generelt den nye situation rigtig flot. Hun er stolt af sin lillebror og holder af ham, men hun har også måttet tilsidesætte sine behov en del gange, og overskuddet har ikke altid været så stort hos de trætte forældre. I forrige weekend proklamerede hun, at nu havde vi prøvet det der med at have en lillebror - nu kunne vi godt aflevere ham tilbage. Og så sent som i går spurgte hun, om man egentlig godt kunne sælge en lillebror. Humørsvingninger er der en del af, og hun er ret far- og mor-syg. Og ja, det er vel meget normalt, når man er vant til at få den fulde opmærksomhed? Jeg er glad for, at hun trods alt er 4,5 år. 

Og nej, vi har stadig ikke fundet et navn til den lille - men vi arbejder på det!


_________________________


Today my litte baby boy is a month old. But it feels like we have had him forever - maybe it's because I haven't slept for a month now? He is wonderful, but also quite demanding because he suffers from stomach ache. He has grown a lot and gained 1 kilo, so maybe that's the reason. It's difficult for him to fall asleep, and I use quite some time to help him to sleep. I really hope things will be easier. 

Lara is taking it very well, but sometimes she has mood swings. For a while ago she told us to give him back to the hospital, and yesterday she asked if we could sell him. But she is also very proud of him, and I think she reacts quite normal? I am however glad that she is 4,5 years old and not 2!

37 kommentarer:

 1. Hvor er han kær trods starts vanskeligheder, håber den lille mave snart får lidt ro på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord - det håber vi også:-)

   Slet
 2. Hvor er han dog en fantastisk sød lille én! Og hvor er det utroligt, hvor meget hans udtryk har ændret sig på blot en måned. Jeg ved af erfaring, at det værste man kan høre når man har problemer med den lille, er andre mødres bedrevidende råd, men jeg vil alligevel give to, som måske kan hjælpe jer, som det hjalp os. Poeten havde nemlig også frygtelig meget luft i maven, og jeg havde så meget mælk, at hun slugte alt for meget luft i sin iver efter at spise mælken der stod i en tyk stråle ind i munden på hende. Hos os var Bio Gaia dråber vores redning! Det er harmløse mælkesyredråber, og efter blot 12 timer kom luften ud både den ene og den anden vej, hvilket hun ellers havde svært ved. De var fantastiske, og vi opdagede hurtigt, at hvis ikke hun fik dem, kom maveknebet tilbage.
  Den anden redning var en strækvikle. Ikke en babybjørn eller noget andet, nej, en strækvikle! Her er baby så tæt på dig som overhovedet muligt, og man kan komme lidt omkring imens. Jeg tog også en lur på sofaen med hende i den, gik på toilettet eller andet, som ellers ville være utopisk. Du kan nemt lave den selv, ellers køb en brugt. Jeg håber og tror på, du ikke vil fortryde det!
  De bedste tanker til jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stine

   Som den desperate mor med søvnunderskud jeg er, tager jeg imod gode råd med kyshånd:-) Strækviklen skulle gerne komme med posten i dag, og Bio Gaia dråberne skal helt sikkert afprøves! Skal nok holde dig/jer opdateret om udviklingen - det kunne være skønt, hvis det kunne gøre en forskel!

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Hvor er han dejlig.. Intet mindre!!
  Du er dog kommet til at skrive 47cm og ikke 57cm.. Det gav et lille smil på læben. Godt det bare er en ubetydelig tastefejl og ikke fordi han er blevet 3 cm kortere ;)

  Synd han har så ondt i maven, håber det snart bliver bedre <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak fordi du gør mig opmærksom på det - det er nu rettet:-) Der kan man se, hvad en måneds manglende søvn kan betyde:-)

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Hehe ja, kender det alt for godt. Jeg var en omvandrende zombie efter begge mine og glemte alt ;-) Det må være babyboblens skyld. :)

   Slet
 4. Tillykke med ham. Hvor er han dog fantastisk og skøn! Og selvom det er hårdt med en der konstant har brug for en er det da også dejligt livsbekræftende. Jeg har selv en lille søn, der også kræver meget opmærksomhed og aldrig har dyrket at ligge selv. Selvom det er hårdt og søvnmanglen efter et halvt år er blevet kronisk er det også helt fantastisk at være så tæt på sådan en lille fætter. Og jeg kan se nu, at han er ved at blive meget udadvendt og aktiv (og har nu brug for mig til aktivering og stimulering i stedet for tryghed). Det er skønt at børn er så forskellige, - det bliver sjovt at se hvor forskellig han bliver fra Lara når han vokser op. Det kan være han har et stort tryghedsbehov nu men så ender med at blive mere udadvendt senere (fordi I jo også opfylder hans tryghedsbehov).
  Men held og lykke - mit eneste råd er i virkeligheden at acceptere ham som han er. Selvom man godt kan blive misundelig på andre mødre hvis børn kan sove flere timer selv, ligge selv etc. er det nemmere at acceptere præmissen og arbejde ud fra det, - kan se fra mine egne indlæg at jeg i starten også søgte gode råd til at få ham til at ligge selv etc. Det har aldrig lykkedes men til gengæld kan han meget andet de fleste andre børn ikke kan som jeg glæder mig over hver dag:) Held og lykke til jer alle 4:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine tanker, Pernille - du har helt ret i, at man kommer længst med at acceptere, at tingene er som de er - og så få det bedste ud af det. Jeg er dog glad for, at jeg først oplever dette med nr. 2, da jeg synes det var en stor nok omvæltning det at blive mor.

   Kh
   Anna

   Slet
 5. Han ser godt nok skøn ud! Men det lyder hårdt at du ikke kan få så meget søvn især når der også er en storesøster, som kræver lidt. Jeg har selv termin om 1 uge med nr. 2 og glæder mig og er nervøs samtidig. Jeg håber at sommeren er på vej, for det hjælper da en smule at det er lyst og varmt udenfor - også selvom man er træt.

  Endnu engang tillykke med ham og held og lykke!

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med den første måned, godt han er skøn, trods lidt startvanskeligheder. Sovebilledet, er jo lige til at dåne over! (;

  - Anne

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hvor er han skøn. For at citere min moster, "ham har i bagt godt" :)
  Har ikke lige læst de andre kommentarer, så undskyld hvis jeg gentager nogen. Og undskyld "rådene", kan selv huske jeg tænkte folk bare skulle blande sig lidt udenom, for noget af det værste er bedrevidende mødre :) Men manglende nattesøvn er dræbende, og det er jo synd for lillemanden.

  Min lille tullepige led også af rigtig av i maven da hun var lille, her var det bio gaia dråber og kiropraktor der var redningen. Udover det var meget tryghedssøgende, spiste ofte, sov meget let. Nu er hun blevet knap 2, og jeg er i mellemtiden faldet over den her blog, specielt det her indlæg. Og i bagklogsskabens klare lys...
  http://signalstaerkeboern.blogspot.dk/2012/06/hvad-kendetegner-det-signalstrke-barn.html

  Det kan jo være det "bare" er maven! Men tænkte det måske var rart lige at se det. Vi snakkede med vores børnelæge der sagde at ca 20% af alle mennesker er signalstærke eller sensitive i en eller anden form.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for linket, Christine. Det var tankevækkende læsning, og selvom det ikke er helst så slemt med ham, er der en snert af det. Jeg har før hørt om særligt sensitive børn og har også tænkt, at han kunne være et. Vi bliver i hvert fald nødt til at tage dagene med ro, for han tåler ikke, at der sker for meget.

   Kh
   Anna

   Slet
 9. For en utrolig fin liten gutt <3

  Kutte ut alle produktene som inneholder kumelk (og kumelkprotein) hjelper ofte mot kolikk... Men det er ganske vanskelig og krevende for mor å følge en slik diett :/

  Lykke til :)

  SvarSlet
 10. Hvor er han lækker! Jeg har selv to unger, hvor den yngste bliver 3 på søndag ( hvor blev de år af?!).
  Da vi fik hende var hun meget lig jeres, ville sidde på arm, sove hos mor mm. Meget anderledes end vores søn! Hun var insisterende og temperamentsfuld, han var nemmere at gå til at falde til ro og accepterede at nu skulle han sove. Må indrømme at jeg har tænkt hvad har du dog gjort, to børn du overlever aldrig og hvordan får du tid til din store dreng.
  For mig blev det nemmere da jeg accepterede at hun var anderledes og at hun havde det bedst på den måde! I dag er hun voldsomt insisterende på samvær, livsglad, frembrusende og impulsiv( meget lig den måde hun var som baby ) og min søn er stille, eftertænksom, glad for regler ( også som han var som baby ). De er meget forskellige og idag er det en stor styrke, og de har meget glæde af hinanden! Hendes impulsivitet og frembrusende måde hjælper ham til at være lidt mere! Og hun har glæde af hans rolige facon.
  Håber det hjælper at høre andre historie! Pøj pøj med at få sovet lidt mere ! Lykke

  SvarSlet
 11. Hej. Tillykke med den lille fyr, han er da bare kär. Vi havde ogsaa kolikproblemer med vores datter, og de gik nästen väk, da jeg holdt op med at spise mälkeprodukter - som Softis ogsaa skriver. Det er ikke saa nemt, men et forsög värd. Held og lykke med det! Mange hilsner fra Kirsten i Schweiz

  SvarSlet
 12. Hvor er han fin med alt sit hår :) Det lyder fuldstændig som min søn da han var lille. Det er det hårdeste jeg nogensinde har været udsat for, hvor hårdt forstår man først når man står i det. Jeg synes det var særlig hårdt fordi det var mit første barn, og jeg også var naget af en tvivl om det var fordi jeg ikke gjorde det godt nok. Men jeg kan godt forstå at det også er hårdt når man har to børn at tage sig af! Jeg bliver snart mor til mit andet barn, og krydser mine fingre for at lillebror bliver nemmere!

  Det "råd" jeg fik dengang var at det ville gå over når han blev 3 mdr., det gjorde det også delvist, men det var alligevel ubrugeligt, for 3 mdr. er altså lang tid! Jeg kan se at der er en anden der har skrevet at det bedste råd er at acceptere tingene som de er, og det tror jeg også. Selvom det er svært. Og troen på at det går over. Så må alt andet vente for en stund.
  Held og lykke med det, og pøj pøj med soveriet :)

  SvarSlet
 13. Kære Anna!
  Jeres start (med nr. 2) er som at høre mig selv fortælle om vores start med nr. 2... Maveproblemer, falder bedst til ro på armen, nr. 1 var meget lettere osv... Vi vuggede Jonathan på armen hver aften i 2 mdr.s tid indtil han faldt i søvn... Hvorefter vi så lagde ham.. ved siden af mig, selvfølgelig ;) Det har jeg heldigvis vendt ham af med nu, efter min proces jeg kaldte for 'pagten' (fordi den IKKE måtte brydes ;) ) hvor jeg lagde ham i egen seng inden han faldt i søvn, så han kunne lære at finde ro i sin egen seng. Han var 5 mdr. da jeg begyndte det. Det hjalp og han sover nu fint i egen seng (7 mdr er han nu).
  Alt der er nyt er hårdt. Når man bliver forældre for anden gang er det også nyt. Og hårdt. Det der med at nr. 2 bare er meget lettere osv, har ikke holdt helt stik hos os... Jo, man/jeg er mere afslappet mht. udviklingen, madvanerne osv. Du ve' de ting man ved de nok skal lære på et eller andet tidspunkt..
  Det gode er, at alt i starten er faser de kommer over. Alting varer ikke evigt. Det er bare hårdt og dejligt på samme tid :)

  Kram og good vibes herfra :)

  SvarSlet
 14. Puha.. kan se jeg har skrevet lidt i 'pres'. Lidt stavefejl, manglende ord osv. Håber du forstår det alligevel :)

  SvarSlet
 15. Åh han er skøn :) Min egen søn er kun lige et par uger ældre, og jeg kan i hvert fald sige at BioGaia har hjulpet meget her. Og så at bøvse flere gange i løbet af et måltid. Håber snart at det lysner for jer :)

  SvarSlet
 16. Kære trætte mor. Du har allerede fået mange gode råd og jeg håber at de er brugbare. Jeg får lyst til at supplerer. Mange børn der sluger luft kan være skæve eller fastlåste som følge af fødsel eller den sidste tid hvor de har stået fast i bækkenet. En kiropraktor er et godt bud på en behandling af disse problemer. Der er bare en ting jeg har erfaring med at de ikke altid kan behandle og det er skævhed i ganen som giver en sutteteknik der medfører luftindtag. Det kan en kranoi-sacral terapeut hjælpe med. Helst en der er autoriseret sundhedsperson feks en fysioterapeut med efteruddannelse. derudover vil jeg foreslå dig at læse om Dunstan babysprog. Baby prøver altid at kommunikerer noget til deres forældre når de græder. Dunstan babysprog er en måde at tolke denne kommunikation. Det er på førgråden at man kan høre hvad baby fortæller. Altså før baby græder for alvor. Goggle det og se, læs og bliv klogere.Måske er der noget der giver mening for jer.
  Han ser ualmindelige dejlig ud held og lykke med det hele.

  SvarSlet
 17. Sikke en fin lille gut, med et meget flot hår ;-).
  Det lyder som en prøvelse, og det er en stor opgave at holde balancen.
  Hold ud og hold af!
  Jeg kan godt lide børns umiddelbare ideer, også den med en lillebror til salg ;-) Lidt barsk, men sikkert af ren nysgerrighed, og forsøg på at finde sig til rette i de nye tider.
  Jeg vil gerne skrive til din mail, det gør jeg lige om lidt. Og det er den mail, du har på billedet med de smukke dyr;-) ?

  SvarSlet
 18. Huff og huff, gråting og magevondter er ikke noe kjekt. Min gutt på snart 7 uker har også hatt litt magevondt, men aldeles ikke i den grad dere går igjennom forstår jeg. i norge har vi noen dråper som heter minifom som skal gis direkte før måltidet. Dette spalter luftboblene til mindre bobler som gjør det lettere å få luften av seg og dermed får babyen mindre magevondt, dette har hjulpet enormt hos oss. Spør på apoteket om disse finnes i danmark. Lykke til med navnevalget og med magevondtene, ta vare på hverandre oppi det hele, det er slitsomt å bære rundt på en unge som er utrøstelig :(

  SvarSlet
 19. Hold da op hvor er han lækker! er helt vild med billedet hvor han sover på skulderen:) Husker alt for godt hvordan det er at have en lille en med ondt i maven, håber da for jer at det snart går over og at den lille mave får ro:)

  SvarSlet
 20. Kære Anna han er bare så skøn ligesom sin søster :-) vil også lige nævne bio-gaia og slynge, 2 uundværlige ting for mig/os :-) de kh Nanna , stjernepus

  SvarSlet
 21. Hvor er han dog kær!
  Har selv en søn, der som lille. havde meget svært ved at sove selv. Han vil være på armen konstant og sov bedst på vores mave. Vi havde stor glæde af en stræk vikle. Så fik han sin nærhed og tryghed. Og var i bevægelse hele tiden, hvilket hjælper på maven. En anden fordel er at man har hænderne fri. Til at hjælpe storesøster og lidt at får ordnet lidt.

  Mvh
  Mai-Britt

  SvarSlet
 22. Han er så skjønn :) Jeg forstår deg så godt. Vårt første barn hadde kolikk og sov mindre enn alle andre små. Jeg var totalt utslitt og gråt de første 3mnd.Så gav kolikken seg. Mine to andre barn var ikke slik. Det er underlig hvor forskjellige de små er...Jeg kan enda kjenne meg uvel når babyer gråter sterkt, for minnene fra ti år siden ligger der enda... Håper din vesle godklump roer seg snart. Klem :)

  SvarSlet
 23. Horer han bare skøn. Er helt væki det første billede. Sikke et udtryk i har fanget der:-) Håber tingene ændre sig for jer snart. Hvorer Lara da fantastisk - ha ha det er sådanne bemærkninger man skal skrive ned:-)

  SvarSlet
 24. Tillykke med skønne børn :-)Min ene datter havde kolik, og det varede de kendte tre måneder. Vi prøvede alt, hvad vi kunne komme i tanker om, men senere har jeg læst, at nogle kolikbørn ikke kan tåle mælkeprodukter, selv når det er moren, der indtager dem. De skulle kunne gå i modermælken. Det ville jeg ønske, jeg havde prøvet, for jeg tror virkelig på, at det havde hjulpet.

  SvarSlet
 25. sikke en lækkermås :) lyder meget som mine to. storesøster var også rolig og nem og lillesøster havde kolik og var et rigtig arm-barn.
  kender mange der har haft succes med bio-gaia dråber måske det var noget? håber det snart vender og i kan få lov at sove lidt mere :)

  SvarSlet
 26. Sikke en skøn babydreng, er er bare så nusser.
  Sender jer masser af tanker og håber lillemandes mave snart får det bedre. Jeg husker tydeligt da min Sille døjede med maven, der er ikke noget værre end en ked baby og trætte forældre. Men heldigvis klarer vi også trætheden og vupti så er baby blevet stor.
  Jeg vil glæde mig til at følge din blog og dine skønne børn. knus

  SvarSlet
 27. Kære Anna
  Åh hvor kan jeg bare følge dig.
  Vores Magnus er 6 uger idag og søvn er virkelig en udfordring. Han sover så let og ikke længe. Sover også bedst hos en af os.
  Så ja, lad os håbe de drenge bliver bedre til det;-)

  SvarSlet
 28. Kære alle sammen

  TUSIND TAK for jeres kommentarer. Og også for de mange gode råd (det er jo en af de fantastiske ting ved Blogland - at man kan hjælpe hinanden) - jeg tager GERNE imod dem, da det kunne være rart, hvis det kunne lykkes at få ham til at falde lidt mere til ro. Jeg får ikke svaret hver enkelt af jer, men vil gerne fortælle lidt om, hvad vi nu har afprøvet.

  Jeg har holdt mig fra mælk og komælksprodukter i over en uge - det har ikke gjort en forskel. Derfor tror jeg ikke, at det er synderen. Derimod bør jeg prøve at holde mig fra chokolade - det er dog bare lidt svært, synes jeg :-)
  I går kom strækviklen med posten, og den tror jeg vi nok skal blive rigtig glade for. Vi skal dog vænne os til at bruge den - det gælder også for den lille.
  I går fik jeg også købt Bio Gaia dråber, som mange af jer foreslår. Dem fik han i går og i dag og dem fortsætter vi med. I dag har været en rigtig god dag faktisk - næsten ingen mavekneb og endnu ingen grådture. Så jeg håber HÅBER at vi er på rette kurs - det ville være SÅ dejligt!


  Kh
  Anna

  SvarSlet
 29. Hvor er han bare skøn, sikke en udstråling :)
  Kan se du allerede har fået mange gode råd. Jeg vil dog lige tilføje en ting, som jeg ved fra os selv og mange andre mødre, kan været skyld i en del maveonde hos de små: d-dråberne. De fleste d-dråber, man kan få på apoteket/i matas, er lavet med kokosolie. I dem er der et tilsætningsstof, der holder kokosolien flydende, som jo ellers er fast ved stuetemperatur. Dette stof kan for mange små skabe problemer med maven. Derfor vil jeg råde dig til at købe D-pearls 20mg, som er d-vitamin i olivenolie på kapsler. De tre dråber man kan presse ud, når man prikker hul på kapslen, svarer til den anbefalede dosis d-vitamin. Det har bestemt gjort en mærkbar forskel herhjemme, da vi fik skiftet :) Og det blev så en lang historie, men håber du bærer over med mig :) Håber, som du selv siger, at I er på rette kurs nu, og at du selv snart kan begynde at lægge noget mere ind på søvnkontoen igen..

  Mvh Ditte

  SvarSlet
 30. Hej.
  Vil bare lige hurtigt komme med et lille forslag:-)
  Vi havde de samme " problemer" ( det lyder så grimt, men af mangel på et bedre ord) med vores lille tut, vi troede længe at det var maven, da hun havde nøjagtigt de samme symptomer. Til sidst var vi så desperate af søvnmangel at vi ikke vidste hvad vi skulle stille op, vi havde prøvet alt! Intet hjalp! Lige indtil vi tog til fysioterapeut, det viste sig at hun faktisk var låst i nakken, så det havde intet med maven at gøre, de kan bare godt reagere på samme måde.
  Så efter 1. gang var det allerede bedre og efter 3.-4. gang havde vi et helt andet barn :-)
  Det blev vidst til en lang kommentar ;-)

  Vh. Maiken

  SvarSlet
 31. Ps. Hvor er han da bare SÅ lækker :-)

  / maiken

  SvarSlet