mandag den 20. maj 2013

Copycat-jakken


For ikke så længe siden viste Tina denne fantastiske jakke, som hun havde syet til sin lille dreng. Det inspirerede mig til at lave en næsten mangen til, da jeg har samme stof liggende på hylden. Mønstret er det samme (Ottobre 4/2012). Jeg har foret med brun jersey og brugt turkis rib til kanter og pipingbånd. 
Størrelsen er 56, men jeg er ikke helt tilfreds med pasformen til min dreng - hætten er ret stor, selvom jeg gjorde den mindre i forhold til det oprindelige mønster. Jeg tror, at jeg vil forsøge at konstruere en uden hætte.

Det fine kløverstof kan købes flere steder; jeg fandt mit her. Trykknapperne er i str 8 mm, og de passer bedre til babytøj, synes jeg. De var lidt svære at finde, men efter en del googlen fandt jeg mine her. Godt nok skriver de, at man kan bruge samme værktøj som til de normale str 10 mm trykknapper, men det fungerer nu ikke optimalt. Så derfor er jeg nu på jagt efter værktøj til Prym str 8 mm trykknapper.


____________________________


For a while ago Tina showed this wonderful jacket, and I have now made one almost similar to hers. I bought the fabric here, and the pattern is from Ottobre 4/2012. 


8 kommentarer:

 1. Wauw, så fantastiske ting du får syet :-)

  SvarSlet
 2. Nej, hvor er den bare fin! Den brune kløverjersey er et af mine yndlingsstoffer!

  SvarSlet
 3. Det har du da klaret super godt søde :-) Det kunne jo lige så godt have været den anden vej der var blevet kopieret :-) (jeg gør det næste gang) - godt vi kan inspirere hinanden, når det gælder tøj til de små pus :-)
  Håber i har det godt alle sammen.
  Kh Tina

  SvarSlet
 4. Den ser godt nok lækker ud. Og ja, uden hætte, ville den også være rigtig fin. Måske med lidt stand, eller høj nakke, så den har lidt afslutning omkring halsen. Rigtig sød model,og flot syet....

  SvarSlet
 5. Sikken en dejlig jakke! :)

  SvarSlet
 6. Jamen så fin! Jeg har ingen forstand på syning, men lurer alligevel dine kreationer og forbløffes!

  SvarSlet
 7. Hej Anna.

  Har du fundet noget værktøj der kan bruges? Jeg har nemlig samme problem, har fundet nogle skønne farvede trykknapper men de er for små i forhold til prym 10 mm.

  SvarSlet