tirsdag den 28. maj 2013

AlfekjoleI søndags, mens den lille sov på min mave og Lara var i Djurs Sommerland for at brække sit ben, fik jeg tid til at sy en jerseykjole. Det er længe siden, jeg har syet til Lara - på det sidste er det babytøj og tilbehør, som har været i fokus.

Men dette mønster måtte jeg afprøve. Det er fra den norske bog "Handmade". 
Kjolen hedder "Alvekjole", og en alv på norsk er så vidt jeg ved en alf på dansk. Kjolen er designet af Monica, som har bloggen mo9cadesign.blogspot.com.  Jeg har lavet et par ændringer undervejs, så mønsteret passer Lara bedre. Næste gang vil jeg lave kjolen længere. 

Jeg synes det fungerer rigtig fint med rigtige knapper i stedet for trykknapper - den giver kjolen et retro-look, jeg godt kan lide. Det orange jerseystof med små hvide skyer er fra Könichreich der Stoffe og er en lidt tynd kvalitet, men virker ellers ret lækkert. Nu må vi se, hvordan det holder i vask. 

Lara stod model i dag, mens lillebror sov i strækviklen på min mave (hvor han i øvrigt stadig sover - her kan man åbenbart godt sove et par timer). Selvom man har en baby på maven kan man godt tage billeder. Og selvom man har brækket sit ben, kan man godt være model:-) 
Laras humør er heldigvis stadig højt, og det er dejligt, at hun ikke har ondt i benet. 

Du kan vinde bogen (og dermed mønsteret) i en giveaway hos mig - se her. Det er også muligt at købe bogen på nettet


___________________________


Sunday, while the baby was sleeping on my belly, I made this dress for Lara. And even though her leg is broken, she still wants to play model;-) The pattern is called an elves dress, and it's from the norweigian book "Handmade". You can win the book or buy it on the internet


20 kommentarer:

 1. Sikke en fin kjole - er vild med farve kombinationen :-) fantastisk at hun tager et ben i gips med godt humør - hatten af for det :-) Og for dig, med baby "på dig" hele tiden. Jeg kender liiiidt til det og det kan virkelig kræve et par dybe indåndinger indimellem :) De små orme ;)
  God aften
  Mange hilsner
  Mette

  SvarSlet
 2. Smukke billeder af en sej pige i en smuk kjole.
  dejligt ar haveven lille krop til at kravle rundt på ALT det man fylder i verden. det varer jo ikke evigt, men jeg husker det endnu med kroppen selv om min yngste er 34 år.

  KH bedstemorkaren

  SvarSlet
 3. Smukt som altid :) Fede farver du har valgt og din ældste er jo en lækkerbisken :)

  SvarSlet
 4. Smuk kjole og hun ligner bestemt en lille alf i den yndige kjole. Jeg er vild med stoffet også.

  Din Give away hopper jeg over, jeg har ikke små folk længere, og der går nok lige 3-4 år før børnebørnene kommer. Jeg har dog set dine smukke spænder, men dem finder jeg bare på din blog når jeg mangler dem.

  Flot at Lara kan klare at holde humøret oppe, men du er garanteret også god til at holde hende igang, så focus ikke komme forlangt ned af det ene ben.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 5. Skøn kjole til smukke Lara ;-)

  SvarSlet
 6. Du er jammen god til å få det til med en baby sovende på magen !!! Riktig flott!!

  SvarSlet
 7. Du er bare så fanstastisk til det der :-)

  SvarSlet
 8. Det er virkelig en sød kjole du har lavet til Lara! Det ser ud til at den mønsterbog er en man burde investere i. Hvilke størrelser er alfekjole mønsteret i?

  SvarSlet
 9. virkelig skøn kjole! må da have fat i den bog uanset om jeg vinder eller ej :)

  SvarSlet
 10. Hvor er den fiiiiin! Og hvor er hun dog charmerende :-)

  SvarSlet
 11. Den er super fin. Fantastiske farver sammen.
  Jeg satser selvfølgelig på at jeg bliver den heldige vinder af bogen, og hvis det mod forventning ikke bliver mig, så må jeg vist selv ud og investerer i den :)

  SvarSlet
 12. Fantastisk kjole og fantastisk model!!

  SvarSlet
 13. Den er virkelig skøn, og hvor er det dejligt at se en Lara-kjole igen. Det har jeg faktisk savnet, nu du viser en. Det var dine Larakjoler der i sin tid, fik mig til at melde mig som fast læser. Selvom jeg ikke har en pige, nyder jeg bare at se dine designs :) Super fin farvesammensætning.

  SvarSlet
 14. Smuk model og smuk kjole - min Karla elsker alt med hætte, så den vil lige være noget for hende. Så må moren prøve kræfter med sådan et mønster...

  SvarSlet
 15. Aj hvor er hun skøn... og kjolen også, men hun stjæler ligesom billedet :-)

  SvarSlet
 16. Flot kjole og hvor er hun altså bare sej hende Lara. Gibsben og stadig den skønne og kønne model:-) total cute

  SvarSlet
 17. Så nydeleg fin jente :) Gipsen ser ikkje ut til å hindre henne i modeljobben heller ;)
  Riktig god betring til Lara. Og ja, veldig fin kjole du har sydd til henne :)

  SvarSlet
 18. Hvor er hun smuk - også med brækket ben (av av av)!

  SvarSlet
 19. sikke en fin kjole, og ikk mindst model trods gipsen :D

  SvarSlet
 20. Neeej hvor er den model bare fin (absolut både kjolen og Lara :-) Jeg synes der er noget helt nyt og forfriskende over den her model i forhold til hvad vi ellers ser i blogland (som også er rigtig rigtig flot, der er bare mange gengangere)
  Kh. Malene

  SvarSlet