søndag den 28. april 2013

En skøn blog med masser af sy-inspiration

Måske kender du allerede bloggen Mymy børnetøj? Jeg har tidligere præsenteret den, da jeg synes, at Kinga, som står bag bloggen, syr skønt og meget gennemført børnetøj. Nu har hun også kastet sig ud i jerseykjoler, og denne kjole kan du finde en diy på lige her

Jeg skal selv i gang med jerseykjoler, da de nu engang er mere behagelige at have på end dem i fast bomuld (især efter en fødsel, hvor der stadig mangler et par kg eller otte, førend vægten er som før graviditeten;-)) Men først skal jeg liiiige lære min lille søn at sove lidt bedre - mon der er nogle, der har gode råd mod babys mavekneb? (Vi tror han har ondt i maven fordi han sluger for meget luft - og det er svært at få ham til at bøvse, især om natten). 


__________________________If you want sewing inspiration then visit the blog Mymy børnetøj. Here you'll find Kingas wonderful clothes. You can find a tutorial on the dress shown at the pictures right here


20 kommentarer:

 1. skal lige ind og tjekke den diy - skøn kjole :)
  ift maveonde havde vi en datter med kolik i 7mdr! og der prøvede vi jo nærmest alt, især det mod maveonder. den obligatoriske cyklen med benene og bøvsen efter mad, eller evt et par gange undervejs i måltidet og så masser af tid på maven i vågne stunder. derudover prøvede vi biogaiadråber, som kan fåes i helsebutikker og i matas. det er blot mælkesyrebakterier på dråbeform. da det ikke virkede fik vi mylicondråber på apoteket som er dråber mod luft i maven. ift bøvsen om natten ved jeg at de fleste børn har mindre brug for det der da de typisk spiser roligere - så det er ikke nødvendigvis det der giver problemerne :) vi prøvede også erstatning til mælkeallergikere da jeg kun ammede kort tid, men det er selvfølgelig ikke relevant for dig når du ammer, men måske en mælkefri diæt kan testes? ellers prøv at undgå forskellige fødevarer en ad gangen som man mener kan give luft i maven, måske det kan hjælpe :) krydser fingre for noget hjælper :)

  SvarSlet
 2. what a wonderful dress! I love your blog and your beautiful fashion!
  greetings from austria,
  illa

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank uou very much, Illa. I haven't made this dress - Kinga has - you can visit her blog right here:
   http://mymy-bornetoj.blogspot.dk/

   Slet
 3. Min søn havde også mavekneb som spæd. Biogaia dråber var vi glade for. Også brugte jeg meget en strækvikle. Mave mon mave er god. Så får baby konstant masseret maven. Og er oprejst så kan luften komme ud.

  Håber snart der kommer lidt mere rytme:)

  SvarSlet
 4. :-) mine piger havde også rigtig ondt i maven til dels fordi at de ikke kunne komme af med deres afføring. De fik konstant store mængder af laktulose. Men mod smerterne hjalp det at komme i mange dejlig varme bade med olie i. Så kunne jeg nemlig massere maverne i vandet og selvfølgelig gav jeg dem også en stor omgang når de kom op! Når det var rigtig slemt var det 4-5 gange om dagen jeg gjorde det! Men alt for bare en lille smule ro både for mors skyld, men allermest for de kære små pus!
  Held og lykke!

  SvarSlet
 5. Jeg har erfaring med at D-dråber kan give mave problemer. Har via nettet læst mig frem til at den kokosolie som vitaminerne er i blandes med noget for at kokosolien kan holde sig flydende - og det kan give baby-mave problemer. Vi oplevede en forbedring i løbet af ret kort tid. Vi har efterfølgende prøvet D-pearls men maven er stadig ikke god. Så lige nu får vores datter hverken D-vitamin eller jern (D-pearls er olivenolie men altså stadig ikke ok til hendes mave). Jeg har nu bestilt mavesyrebakterier og håber at de kan hjælpe så hun igen kan få vitamin og jern. Det har især påvirket hendes søvn om dagen og hun har haft meget hård mave - så min vurdering er at selvom vitamin og jern er vigtigt, så er hendes velbefindende vigtigere lige nu. Håber I måske kan bruge vores erfaringer :)

  SvarSlet
 6. Lige en rettelse - gik lidt stærkt kan jeg se... :) Vi oplevede en stor forbedring hos vores datter i løbet af et døgn da vi stoppede med de alm D-vitamin dråber med kokosolie. Og så har jeg bestilt mælkesyrebakterier - ikke mavesyrebakterier ;)

  SvarSlet
 7. Jeg mener det var mylicondråber at jeg gav til yngste når jeg havde ammet om natten så hun hurtigere faldt til ro bagefter. Held og lykke med det- for uden nattesøvn er der desværre ikke meget der er sjovt om dagen :-)

  SvarSlet
 8. Zoneterapi! Vi gik til det tre gange med vores datter men det var faktisk først da jeg selv begyndte at give hende det hver gang jeg puslede hende at det hjalp. Men det gjorde det så også. :) vi prøvede også mylicon dråber og kan faktisk ik helt huske om det hjalp. Når hun skulle bøvse hjalp det bedst at sætte hende foran os på vores knæ. Det gav lige det lille sammenpres på maven så hun bedre kunne komme af med luften. Men hun var nu også rigtig dårlig til at bøvse og især om natten.

  SvarSlet
 9. Da Kaja var lille slugte hun også alt for meget luft.. Jeg brugte meget tid på "cykling" med benene og massere hendes mave blidt, ved bare at køre hånden rundt på maven i urets retning.

  :o) pøj pøj

  SvarSlet
 10. Her har det hjulpet rigtig meget at slynge børnene - specielt mave til mave. Det har både hjulpet på ondt i mavsen og også givet dem nogle gode lange lure.

  SvarSlet
 11. Fantastisk blog! Min lille datter på fire uger, har også en del mavekneb, og jeg tror også, at det skyldes luft i maven, da hun mere ligger og møffer og kommer med en masse anstrengelseslyde end at hun græder. Jeg tænker, at hvis hun græd meget ville det være kollik eller lign... Så pyha for at det nok ikke er det! Jeg bruger også det med at "cykle" med hendes ben og har syet en hængevugge, hvor hun kan ligge og blive gynget, hvilket virker ret godt. Når det er rigtig slemt, svøber jeg hende i hendes dyne og sætter mig på en stor gym-ball og hopper op og ned - og det virker hver gang!

  Held og lykke :-)

  SvarSlet
 12. Jeg kan varmt anbefale en vikle (se http://www.slynger.dk/product.asp?product=18). Alle mine børn er nærmest opvokset i sådan én. Mave mod mave er godt og det bedste er at begge hænder er fri, så man kan lave mad eller sy :-) Man lære hurtigt at binde den (se videoer på youtube). Og det med at hoppe på den store bold virker også godt. Held og lykke

  SvarSlet
 13. Sikke en dejlig kjole. Tak fordi du deler dine fif både egne og til andre blogs.

  Kan se at alle mine foreslag til mavekneb er nævnt, dog "mangler" blot at sige at der findes D-vitamin dråber lavet på en anden olie, dem skiftede vi til og maven fik det klart bedre. Skriv hvis jeg skal tjekke mærket, men de er købt på apoteket.

  God fornøjelse og ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 14. TUSIND TAK for jeres gode råd ang. mavekneb. Det er stadig et stort problem, og vi prøver os lidt frem. I morgen skal jeg til kiropraktor med ham for at slå fast, at det ikke handler om, at han har ondt i kroppen. Mylicondråber har vi også overvejet, men de skal gives 15 min før amning - og det bliver lidt svært, synes jeg. Hvis kiropraktoren ikke kan hjælpe, må vi videre til zoneterapi. Og måske også i gang med viklen, som jeg aldrig fik lært at bruge, da Lara var spæd.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 15. Hejsa
  har lige læst de mange gode råd. -og her kommer endnu et: kraniosakral terapi, det skulle virke rigtig godt til spædbørn. Jeg har ikke selv haft brug for det til mine børn, men kender flere der har haft stor glæde af det. Jane fra sundogvel.nu ved en masse om det, -og kan helt sikkert henvise til en behandler tættere på hvor du bor.

  Jeg håber du finder en løsning der virker for jer :o)
  -og hvor er det altså en inspirerende blog du har her :o)

  Mvh.

  Karen

  SvarSlet
 16. Tak for de rosende ord Anna og denne fantastiske præsentation af min bolg - dejligt at det kan nå ud til flere. Håber I hurtigt finder den helt rigtige løsning til lillemanden - god bedring til ham.

  kh Kinga

  SvarSlet
 17. Jeg har haft rigtig god erfaring med zoneterapi. Klinik Djurs i Rønde har en zoneterapeut der er fantastisk til de helt små størrelser. Mener hun hedder Hanne...prøv at google klinik Djurs. kh Fie

  SvarSlet
 18. Hej Anna.

  Jeg ved ikke om dette er blevet nævnt, men bio-gaia og alm D-dråber er konserveret i palme/kokos olie. Mange børn reagerer skidt på dette og får mavekneb... Jeg kan anbefale dig D-pearls, som er konserveret i olivenolie. Du skal prikke hul på kapslen og dryppe indholdet ud på en ske med lidt modermælk eller erstatning på (ved ikke om du ammer :)) Og istedet for bio-gaia kan du bruge Udo's infant blend. Det er pulver og du skal give en halv teske blandet op i lidt kogt vand. Jeg har brugt (og bruger stadig udo's) med god succes. Og har ligeledes anbefalet til til mig MG hvor der var især en der døjede meget med maven. Det hjalp.

  Jeg håber det bliver bedre. Det er så hårdt når de er kede af det og man ikke får sin søvn.
  Mvh
  Louise (& Bertram på 7mdr)

  SvarSlet
 19. Og ja - en strækvikle som andre også skriver. Jeg elsker min! Den er altid med, selvom det efterhånden er længe siden Bertram har været i den. Den er i en fin pose købt hos Smuksak :)

  SvarSlet