søndag den 31. marts 2013

Mit kuldsejlede scrapbooking-projekt
Da Lara var spæd, påbegyndte jeg et storstilet projekt - en "barnets bog" i scrapbooking udgave. Det gik også nemt - omend ikke hurtigt - at få lavet de første sider. Jeg syntes, det var sjovt og hyggeligt at sidde med. Men så tog syningen over - og sådan har det jo været lige siden. Derfor er jeg år bagud. Ja, faktisk er jeg ikke kommet længere end til marts 2009. 

Og nu er den næste jo på vej. Så mit projekt her i barslen - inden den lille baby kommer - var egentlig at få lavet Laras bog færdig. Det er bare ikke sket. Syningen har igen overtaget. 

Men ske, det skal det. Og så kan det være, at næste "barnets bog" ikke skal være nær så omfattende som Laras. Med fare for, at det hævner sig siden hen. Jeg kommer fra en familie med fire børn, og min mindste lillesøsters "barnets bog" er en tynd kop the. Det har hun vist aldrig helt tilgivet sin mor for ;-)

Mon der er andre derude, der er strandet i projektet lige som mig? Eller griber I det anderledes an?

(Det skal lige siges, at Lara elsker sin bog - også selvom jeg ikke er kommet så langt i den. Og i forbindelse med hendes forberedelse til at blive storesøster, har det været godt at sidde sammen og kigge babybillederne igennem. Det gør det hele lidt mere forståeligt for hende, tror jeg).


__________________________


When Lara was a baby, I used a lot of time on making a scrap book with pictures of and histories about her. But then I started sewing, and I didn't find time on finishing the scrap book. It means that I am years behind. Actually, I have only just reached March 2009. 

I thought I could finish it before the next baby arrives, but I think it's a little bit too late now. Maybe the next scrap book should be more simple ;-)23 kommentarer:

 1. Ahh det lyder til forveksling som mit barnets bog projekt i srcapbog stil! Jeg begyndte dog inden Hector kom sidste år men gik i stå da han endelig kom da vi har haft en hård og kompliceret start med en konstant grædende baby, indlæggelser, et hav af behandlinger og generelt bare mangel på tid.
  Men nu er han snart 9 mdr. Og jeg har længe gået og haft dårlig samvittighed over at den er gået i stå. Nettop fordi jeg selv ingen har haft og har været ærgerlig over det.
  Men jeg har løbende noteret datoer og små notater for udvikling pg begivenheder så jeg må igang snart!
  Held og lykke med din og din lille nye dreng som snart melder ankomst!

  Mvh. Anna Taasinge/familienmuu.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Åh ha, dét kender jeg godt. Vi har en idé om at at lave et årsalbum for hvert år, så vi er sikre på at få fremkaldt nogle af alle de digitale billeder... Men har kun fået lavet for 2008, 2009 og vores bryllup. Er så halvt igang med Aksels om hans første år og nået til november i 2012, så mangler "kun" 2010, 2011, 2013 (frem til nu) og resten af Aksels... Har sat restriktioner på min sytid, så det nu nedprioriteres frem til albummene er færdige. Og selvom det indimellem irriterer mig, er det meget tilfredsstillende, at billederne kommer til deres ret.

  Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 3. Åh ha, dét kender jeg godt. Vi har en idé om at at lave et årsalbum for hvert år, så vi er sikre på at få fremkaldt nogle af alle de digitale billeder... Men har kun fået lavet for 2008, 2009 og vores bryllup. Er så halvt igang med Aksels om hans første år og nået til november i 2012, så mangler "kun" 2010, 2011, 2013 (frem til nu) og resten af Aksels... Har sat restriktioner på min sytid, så det nu nedprioriteres frem til albummene er færdige. Og selvom det indimellem irriterer mig, er det meget tilfredsstillende, at billederne kommer til deres ret.

  Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 4. griner ... puha så er jeg ikke den eneste... For 23 år siden begyndt jeg at strikke en bluse til vores den ældste og da vi for lidt over 9 år siden ventede den yngste lå der et meget sen 80-agtigt strikke projekt .... Som jeg trods alt ikke ville færdig gøre, til gengæld er der blevet strikke og syet til den yngste ...
  Og jeg har bildt mig selv ind at det er bedre at nyde de skønne unger og det man når at lave med/for/til dem end at være ked af alt det man gerne ville nå ...
  rebekka busted
  bybusted.blogspot.dk/

  SvarSlet
 5. Åh, det ligner meget min dårlige samvittighed med min søns babybog! Ih, skal altså også snart ha den lavet færdig!
  Så bare rolig du er ikke den eneste;-)
  kh Line

  SvarSlet
 6. Vi fik lavet den fineste bog af den søde Marie i NØ efter vores bryllup - der er endnu ikke kommet ét eneste billede i. Nu bliver den barnets bog i stedet....

  SvarSlet
 7. Jeg har det på helt samme måde - Frejas bog står også ufærdig og knap påbegyndt i reolen. Jeg trøster dog mig selv med, at jeg hele hendes første år lavede månedlige babystatus indlæg på bloggen, som kan overføres til bogen, når den tid kommer :)
  Kh Line

  SvarSlet
 8. Jep, er i fuldstændig samme båd her ;o)

  SvarSlet
 9. Jeg kender det kun alt for godt. Jeg er gået i stå midt i min første datters bog, og hun bliver altså 9 til sommer. Hovsa. Og nu har jeg tre børn, så nu er jeg rigtig meget bagud.
  Jeg har det hele liggende i skabe og skuffer, billeder, papir, små billeter, deres første alt muligt, små lapper med datoer på hvornår de kunne et eller andet nyt. Men indtil videre ligger de bare derinde og gemmer sig - for det er lidt uoverskueligt at lave - i hvert fald lige nu. Kh Maria

  SvarSlet
 10. Min mor kom også håbløs bagud - tilgengæld havde hun en del barsler at bruge til at catchup med. Hun har lavet et fotoalbum med billeder af barnet - eller nej ikke et men tre fulde med tekst og præcise datoer. Hun skrev ned hver eneste gang hun havde taget et billede. Det var jo før digital kamera og datoer stod på filen. Sikke et arbejde. Hun havde billeder liggende i bunker og kæmpede sig alligevel igennem dem. Derudover klarede hun jo også lige det fælles familie album og de små barnets bog bøger man køber. 9 gange har hun gjort det - det er fandme sejt!

  SvarSlet
 11. jeg ved så meget hvad du snakker om- jeg har bare to af den slags liggende....kommer aldrig videre, og har allerede nu glemt de vigtigste sætninger, første ord, første skridt osv...damn, de tilgiver mig ALDRIG ...
  kh

  SvarSlet
 12. Bang - der ramte du plet!
  Min førstefødte, Viktor, har den fineste barnets bog (for de første 1½ år af hans levetid), så fik vi Arthur,og tiden blev knap. Arthurs bog er lavet, om mindst lige så fin som Viktors, men ikke et eneste billede eller tekst er fastklæbet i den. Stakke af fødselsdagskort, lidt billeder og noter ligger hist pist... i stedet for bogen er utallige digitalbilleder på computeren (ikke specielt fedt at sidde bag en skærm og kigge). Jeg tænker, at bloggen måske kan gøre det lidt ud for barnets bog, det forsøger jeg i skrivende stund at overbevise mig selv om, men faktum er, at du har ramt min sorte samvittighed. Børnene elsker de bøger, og det er skønt at lave dem, når man har tiden. Jeg synes dog, at det er vigtigt at fastholde, at det skal være hyggeligt arbejde at lave bøgerne. Når man har små børn, er tiden knap... - "alenetid" er lidt luksus, og noget man sommetider føler, man skal "stjæle" sig til,- derfor er det også vigtigt, at man i den alenetid man har, laver noget man kan lide, og som giver energi. Når du vælger at sy, er det måske fordi, det er din måde at slappe af på, og få ny energi og overskud? Laras bog ser fantastisk ud, og jeg kan godt forstå, hun elsker den... jeg ved godt, at det ikke er det samme, men jeg tror, at vi en gang får overskuddet til at sidde med børnenes bøger igen, og til den tid er det ikke på bekostning af sytiden. I hvert fald har det i lang tid været sådan her, at hvis jeg valgte at gøre en af de ting, jeg holder af, var det på bekostning/fravalg af noget andet, og her blev det så blandt andet børnenes bøger, jeg valgte fra. Jeg har virkelig dårlig samvittighed over Arthurs tomme bog, og skal på sigt have lavet den... - men i mine alenestunder valgte jeg gåture i skoven, strikketøjet eller haven, fordi det gjorde mig godt. Håber, du forstår ... - Nu er tiden efterhånden tid, at jeg kan vælge både gåture, strikketøj - OG bøgerne, så nu må jeg vist sætte i gang.

  De kærligste tanker - Kristina

  SvarSlet
 13. uhhhh om jeg kender det.....Kayas bog er der kun lige billederne af maven lige inden fødsel og så dagene på barselsgangen, og hun er altså fra oktober 06. Storm har jeg slet ikke lavet noget til :(

  SvarSlet
 14. Det kender jeg desværre alt for godt, Anna. Og sådanne projekter har det bare bedst med at være drevet af lyst..ligesom syningen. Og tænk ALT det lækre du har fået syet til Lara :o)
  Forsat god fornøjelse med scrapperiet.

  SvarSlet
 15. Det kunne da blive en hel klub det her. Er i samme båd som dig - og åbenbart også en MASSE andre! Min datter har heldigvis en mappe, som hun har haft med fra dagpleje til børnehave, og den har vi været ret flittige til at bruge, men det der fine album, vi har liggende herhjemme - ikke i samme grad....
  Venter også den næste og overvejer meget kraftigt at bruge det system, der hedder Project Life i stedet for - netop for at prøve at gøre det lidt mere simpelt. Kan også bare være jeg ender med en halvfærdig scrapbook igen.....:-)

  Kh Anita

  SvarSlet
 16. :)
  Jeg tror mange kjenner seg igjen i det med de bøkene. Her er det slik i en bank vi bruker, at når man åpner bankkonto til nyfødt barn, så får man en slik barnets bok til å fylle ut. Jeg har brukt den til alle mine. Der skriver man inn viktige ting: når de kryper,når de går, når de får sin første tann osv. Så er der plass til noen foto, men ikke så mye...
  Barna (og jeg) elsker de bøkene, og jeg har (sikkert siden jeg er yngste barnet selv) vært veldig opptatt av å ikke forskjellsbehandle. Det skal stå like mye i alle bøkene.
  Det du har laget så langt til Lara er nydelig :)

  SvarSlet
 17. Det er en rigtig god idé og det ser så fint ud!
  Jeg havde det samme i tankerne men det strandede allerede i planlægningen ;-) I stedet har jeg en bog som jeg skriver i, når de har sagt noget sjovt eller komisk. Den bog er vores bedste børnebog! -de elsker at høre den om og om igen, mens de skriger af grin og kan de fleste historier udenad:-)

  SvarSlet
 18. Da nr. 3 kom overvejede jeg sådan en bog, men jeg droppede det hurtigt igen. De andre har jo ikke fået en, så det ville være lidt synd tror jeg.

  SvarSlet
 19. DEJLIGT at høre, at jeg ikke er den eneste! :-) Tænkte nok, at der var flere derude, der var i samme båd som jeg - og jeg kan høre, at mange er endnu mere bagud ;-) Men det går nok alt sammen - det er trods alt ikke det vigtigste i verden.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 20. Jeg har lavet barnets bog på alle tre børn og det er sket det ret usædvanlige at det er den sidstefødte der er gjort mest ud af, men jeg kan kun opfordre dig til at gå igang. Mine børn elsker deres bøger og de har MANGE efterhånden. Jeg er gået i stå nu, men nu er de også 23,24 og 28 år. Den ældste kikkede faktisk i dem IGEN her i påsken.
  Jeg har selvfølgelig sat billeder i, men også skrevet en masse af de sjove ting de har sagt, sat tegninger ind, indbydelser, billetter osv osv.

  SvarSlet
 21. Jeg er i den grad strandet! Faktisk fik jeg kun lavet den under graviditeten, og pludselig da jeg stod med tvillinger født 6 uger for tidligt, så røg det projekt ret langt ned på prioriteringslisten! Og det ærgrer mig nu, at jeg skulle være så stædig, at jeg ville selv, og ikke bare beholdte den der barnets bog fra boghandleren, som svigermor gav mig. Nej nej, det skulle være hjemmelavet. Nu sidder jeg her snart 5 år efter uden nogen bog overhovedet. Pokkers :)

  SvarSlet
 22. Hehe, det samme skete for mig! Først startede jeg på scrapbooking 'barnets bog' til vores førstefødte. Da vi fik nr 2 og da jeg stadig ikke var nået så langt, gav jeg op og købte to ens 'Mine første år - minder og gemmer'. De er stadig ikke færdige.. I mellemtiden er jeg ved at lave A5 fotoalbums til dem i stedet, altså nogle som små fedtede børnefingere selv må læse i, og som de kan tage med hen til mormor osv (billeder med kort tekst, intet pynt eller pjat. Men 'minder og gemmer' skal selvfølgelig gøre færdig på et tidspunkt ;-)

  SvarSlet
 23. En ide kunne være at lave en fotobog ved Pixum eller lignende, det har jeg haft i tankerne flere gange.

  SvarSlet