søndag den 10. februar 2013

Noget om at købe stof i USAI denne uge modtog jeg en bunke stof, som jeg har købt i USA. Det er tredje gang, at jeg køber stof fra USA, og alle gange har jeg brugt internetsiden fabric.com. Den er umiddelbart ikke så nem at overskue,  for der er utroligt meget stof - men ved man, hvad man går efter (designer eller materiale), er det til at have med at gøre. Jeg tager kategorien "quilting fabric" og går derefter efter de designere, som jeg normalt benytter til mine kjolekreationer.

Når man køber varer i et ikke EU land, skal der betales moms og told. Momsen kommer på, hvis værdien er over 80 kr, og tolden kommer på, hvis der købes for 1150 kr eller derover. Derudover kommer der et gebyr (fra Post Danmark eller UPS eller hvem der nu er postvæsen), som ikke altid er til at gennemskue. Min oplevelse er, at gebyret har været mellem 120-180 kr. 

Moms er 25% af hele prisen (inkl. transport og told). Tolden afhænger af, hvad man køber - men omkring 10%. Tolden betales kun af værdien, så vidt jeg forstår. Ja, det er ikke helt simpelt at finde rundt i - men denne toldberegner kan hjælpe lidt på vej.

Selvom disse udgifter kommer oveni, kan det dog stadig betale sig at købe designerstofferne i USA, hvis man køber mere end et par meter. (Med designerstoffer mener jeg her bomuldsstofferne fra Amy Butler, Alexander Henry, Robert Kaufmann, Michael Miller o.lign.). Stofpriserne er nemlig meget lave i USA, og prisen pr. yard på fabric.com er omkring 6-8 dollars, hvilket svarer til 35-45 kr. Disse stoffer koster i Danmark fra 120-150 kr meteren.

Man skal selvfølgelig også være opmærksom på, at stofferne sælges i yards og ikke i meter. 1 yard er ca. 90 cm. 

Jeg fik 38 yards stof hjem, og meterprisen på disse lækre designerstoffer - all inclusive - blev 65 kr. På det tidspunkt, hvor jeg bestilte, var der 15% rabat. På fabric.com er der ofte rabatkoder på forsiden, så det skal man holde lidt øje med. 

Stofferne, som jeg har købt ind, skal bruges til 50er kjoler - i voksenstørrelse til mg selv og i børnestørrelse til Lara - og evt. lidt til salg. 

Et udvalg kommer her:


Og nej, dette indlæg er, selvom det måske virker sådan, ikke sponsoreret af fabric.com:-) Men jeg synes, jeg ville dele mine erfaringer ved at købe stof i USA, og fabric.com har været en positiv oplevelse alle gange.


___________________________


I have bought these cotton fabrics from fabric.com. These fabrics are going to be used to 50ties dresses for myself and for my daughter. I only make my dresses in designer fabrics, which are a better quality than other fabrics. 
   

25 kommentarer:

 1. Hvor er de to nederste fine! Hvem er designeren?

  SvarSlet
  Svar
  1. Begge stoffer er fra Timeless Treasures og hedder Orange Crush Floral Citrus og Orange Crush Floral Punch. Du kan se det ene her: https://www.fabric.com/ProductDetail.aspx?ProductID=ae71d8bd-1311-4ba2-8323-8e2c2e6d1fea

   Mange hilsner
   Anna

   Slet
 2. Tusind tak for info! Jeg har flere gange været inde på siden, men har hver gang opgivet, fordi jeg ikke kan overskue alt det moms, told og porto. Men det kan godt være jeg skal kigge lidt derinde igen :-)

  SvarSlet
 3. Tak for tippet :-) Sikke mange fine stoffer du har købt. Glæder mig til at se de skønne kjoler du får skabt :-)
  Er selv håbløst forelsket i mange Amy Butler stoffer, og som ret ny i det at sy, er jeg nærmest angst ved tanken om at klippe og sy i så smukt (og dyrt) stof.... så måske det her er åbningen ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det lækkert det hele og tak for tip. Jeg glæder mig til at se hvad du får syet af smukke sager

  SvarSlet
 5. Tak for tippet. Men det var da en ordenlig omgang stof du der fik fingerne i. Man skal da næsten vide havd stoffet skal bruges til, når man køber for så mange penge på en gang. men jeg er da sikker på at der er sparet penge i den sidste ende.
  Måske jeg skulle gå ind og kigge på siden.
  har du erfaringer med hvor lidt der skal købes, og hvor man stadig kan sige at der er sparet penge. For jeg tror ikke jeg tør springe ud i at bruge så meget på en gang. men stofferne er da vildt lækre.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henny

   Jo mere, du køber, jo billigere bliver meterprisen, for porto til DK og Post Danmarks gebyr er ofte uafhængig af mængden af stof. Køber du for under 1150 kr skulle du kunne spare tolden (sådan som jeg læser skats toldregler). Men jeg har kun købt store mængder, så jeg ved ikke, hvor meget - eller lidt - der skal til, før at det kan betale sig. Jeg vil anbefale dig at lægge det stof, du gerne vil have, i kurven, og så gå hele vejen i "check out" indtil du når det sted, hvor du skal betale - så har du en samlet pris på stof og porto. Den pris vil jeg så putte i toldberegneren, som jeg linker til i indlægget. Så får du en fornemmelse af, hvad du må slippe for stoffet.

   Kh
   Anna

   Slet
 6. For dælen da en skøn bunke stof, Amy Butler er også en af mine favoritter.
  Det er virkelig skønt, at du deler dine erfaringer, jeg har ofte selv tænkt på at købe stof fra "overthere" men har heller ikke kunne overskue toldregler etc.
  Nu vil jeg da helt klart give det en chance, for det er vist ikke så "farligt" endda.

  SvarSlet
 7. Ja sikke noget skønt stof! Har købt rigtig meget stof på amerikanske netsider - bl.a. fabric.com. Jeg har også bestilt stoffet på det nederste billede, men så vidt jeg husker i den orange og i en gul variant :-) Ikke nok med at det meget billigt, du finder også masser af designerstof som du aldrig vil støde på herhjemme! De har en helt anden tradition for designer-stof "overthere" :-) Held og lykke med produktionen af lækkerheder af dit nye stof :-) vh Jette

  SvarSlet
 8. Siken en masse lækkert stof!
  Jeg har også flere gange kigget på stod fra det store udland, men hoppet fra igen pga af toldreglerne som jeg ikke kunne overskue. Måske jeg skulle give det en chance efter dette indlæg.
  Tak!

  SvarSlet
 9. Wauw...Sikke nogle lækre sager du har købt... Ja man må sige det er et godt køb på trods af told og afgifter.
  Kh Lena

  SvarSlet
 10. Tak for indlægget og de skønne billeder af dit nye, fine stof! Jeg er specielt glad for toldberegneren :-)
  Min mand og jeg var udstationeret i USA i 2012, og jeg slæbte selvfølgelig en HEL (til min mands store fortrydelse) kuffert stof med hjem, og jeg kunne sagtens have haft et par kuffert mere med hjem... Jeg har stadigvæk noget tilbage, men tænker, at jeg inden længe gerne vil have lidt nyt - nu skal der jo laves skønne forårs -og sommer kreationer. Derfor var det fedt med specielt dette indlæg - så tak!

  Jeg har for øvrigt lige modtaget min pakke strygestof fra dig og jeg er spændt på at komme i gang med at bruge det.
  :-) Ann-Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det med at tage til USA og have oceaner af stoffer med hjem drømmer jeg også om! God fornøjelse med strygestoffet:-)

   Kh
   Anna

   Slet
 11. Meget smukt stof du har købt!! Interessant med told og moms oplysningerne. Min mand er amerikaner og vi fik tilsendt en julegave fra hans forældre i år hvor der for første gang var lagt told og moms på, 300 kr måtte vi af med for at få vores julegaver udleveret. Jeg blev ærlig talt lidt gnotten og forarget og kontaktede told og skat der sagde at hvis værdien oversteg 340 kr. Blev der pålagt disse udgifter. Men måske er det anderledes når man køber hos en forhandler?? Jeg er lidt forvirret omkring det og har af samme årsag afholdt mig fra at bestille stof i USA so far. Men det frister :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Iflg skats hjemmeside er bagatelgrænsen for moms 80 kr (altså hvis varen har en værdi under 80 kr, tillægges ikke moms eller told) - og told kommer først på, når varens værdi overstiger 1150 kr. Men det er hvad jeg kan læse mig frem til - det er ikke helt nemt at gennemskue.

   Kh
   Anna

   Slet
 12. Hejsa

  Jeg har længe fulgt din blog og har lige som dig en kærlighed til 50'er kjoler. Jeg har flere gange været ved at købe vintage mønstre på Etsy, men synes det er så svært med størrelserne. Så vil høre, om jeg må trække lidt på din erfaring :-)

  Jeg bruger normalt 38-40, som vil svare til str. 10-12, men når jeg så kigger på målene for talje, bryst og hofte på mønstrene, så er de meget meget små. Er vintage mønstrene bare meget små, så det er str. 18 eller lignende jeg skal op i eller hvad er din erfaring?

  Håber, du vil hjælpe mig. Og jeg glæder mig så meget til at se kjolerne der bliver ud af det smukke stof.

  Mange hilsner fra Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina

   Man kan ikke regne med, at de gamle størrelser svarer til de nutidige. I stedet skal du se på bryst og tajlemål (hoftemål er uden betydning, hvis det er en 50er kjole med sving) og sammenligne med dine egne mål. Sådanne mål angives altid på mønstrene (men i inches - så regner du bare om via google). Jeg prøver at finde mønstre, som passer nogenlunde i mine mål, men det er svært. Ofte er de for små. Så må jeg i gang med at tilpasse mønsteret. Nogle gange er det op til 10 cm, der skal lægges til i brystmålet. Jo flere cm der skal lægges ti, jo sværere er det. Der er regler for, hvordan man lægger disse cm til - det kan man læse om i mønsterkonstruktionsbøger. Ofte skal de også forlænges i længden, da overkroppen og højden i dag er lidt længere end dengang. Så ja, det er ikke helt simpelt at benytte de gamle mønstre!
   Jeg syr altid kjolen op i lagenlærred først, så jeg kan se, om den passer. Ofte skal jeg rette til igen, inden jeg syr den endelige kjole.

   Kh
   Anna

   Slet
  2. Hej Anna

   Tak for dit svar - dejligt du vil dele ud af din erfaring. Det giver mig mod til at prøve at købe et vintage mønster.
   Jeg har prøvet at lave et mønster større før ud fra en anvisning i en sybog. Jeg synes det var ret svært, men med en del tilrettelser blev det faktisk ret godt.
   Jeg må bare kaste mig ud i det og se hvordan det går :-)

   Mange hilsner fra Christina

   Slet
 13. til Finurligefinesser:
  ja - der er forskel på, om det er en gave nogen har sendt til én, eller en vare man selv har købt!
  gave: man må modtage for under 340 kr
  vare: man må købe for under 80 kr

  til Laralil:
  jeg vil lige supplere med, at grænsebeløbet på 80 hhv. 340 kr er EKSKLUSIV porto!!
  de 80 kr er ca. 14 dollars, altså 2 yards stof :-P
  da portoen ikke er specielt høj, kan det sagtens betale sig at købe 2 yards ad gangen :-)))
  =altså at modtage en masse små pakker, og derved betale mere porto, men undgå moms, told og ikke mindst gebyret til postvæsenet!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria

   Tusind tak for dine oplysninger! Det vil jeg helt sikkert afprøve.

   Kh
   Anna

   Slet
 14. Jeg har også handlet stof i USA flere gange😃 og jeg har været meget tilfreds :-)
  Kh viola

  SvarSlet
 15. Jeg er da helt vild med det gule med lilla blomster.. Hvilket af designerne er det? :D

  Smil fra Ivalu

  http://ivalusen.blogspot.dk

  (tidligere Sukkerknalden)

  SvarSlet
 16. Stoffet hedder Blossom Toss Yellow og er fra Winham Fabrics - du kan se det her:
  https://www.fabric.com/ProductDetail.aspx?ProductID=186b14f7-89d2-45ad-b9ae-89c3a2163d4b

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 17. Hej Anna..
  Jeg sidder i overvejelser omkring at skulle købe stof hos fabric.com, men sidder med et enkelt spørgsmål som jeg håber du vil svare på.
  Jeg har fundet rigtig meget flot stof på siden, men kan jeg læse mig frem til nogen steder hvordan kvaliteten er, eller er det et sats? Jeg har på et tidspunkt fået nogle stofprøver fra Amy Butler, men det var meget tykt og kraftigt synes jeg. Jeg er ude efter lettere stoffer, i stil med Liberty eller patchwork stofferne fra stof og stil..
  Håber du kan hjælpe mig lidt på vej.
  Hilsen Mette / Alpeviolen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Hvad angår Amy Butler, så laver hun to serier: En lækker bomuld til tøj og en kraftigere til puder mm. Det burde fremgå af teksten, hvilken hun laver. Er du på quilting cotton på fabric.com siden kan du regne med, at det er til at sy tøj af (også) - dvs. let i kvaliteten, men ikke så let som liberty (som er tyndt og slasket efter min mening;-))
   Håber det hjælper lidt på vej.

   Kh
   Anna

   Slet