lørdag den 16. februar 2013

Min lille heksLara har gang i nogle rigtig gode rollelege for tiden. Den ene dag er hun blomsterfe, den anden dag prinsesse, kat eller kænguro, og i særdeleshed i denne uge er hun en heks. Nogle gange en ond og farlig heks, andre gange en sød og rar heks. Legemaden skal selvfølgelig bestå af firben og den slags. Fantasien fejler ingenting, og det er dejligt at opleve hende fordybet i legene. 

I min optik er det vigtigt, at børn lærer at lege selv og ikke skal stimuleres af mor eller far hele tiden. Det er heldigvis lykkedes med Lara, og hun kan fordybe sig forholdsvis længe i en leg. Andre gange kræver hun vores fulde opmærksomhed, og det bliver selvfølgelig også imødekommet. Det er en balancegang, synes jeg - men noget, vi er meget bevidste over.    

Lørdagen er gået med at lege rollelege sideløbende med, at jeg har syet hendes nye eventyrkjole færdig. Jonas arbejder på loftet, hvor vi er i gang med at lave to børneværelser. Jeg er udpræget hjemmemenneske og nyder, at vi har en weekend bare os tre.


_________________________


Lara is playing. One day she is a fairy, the next a princess, and in this week she is a witch. 
I think it's important that children learn to be engaged in their own play. Parents shouldn't interfere in their play all the time. Lara is good at it - she likes playing by herself. 
This weekend we are at home, and it's wonderful not to have any plans. I have been sewing, and Jonas is working on our two new child's rooms. 8 kommentarer:

 1. Sikke dejlige lege Lara har gang i :-) Er helt enig i at det er en balancegang! Vi er også meget beviste omkring det at vores søn selv kan ligge/sidde og lege og være fordybet i sit legetøj, men også at lege med ham og der igennem stimulere andre behov - og for Hjaltes vedkommende træne forskellige færdigheder!

  SvarSlet
 2. Haha, you know we are just in the "I am an elf" week ;) xo

  SvarSlet
 3. Fantastiske billeder - af en meget skøn "ond" lille heks :) Hun er bedårende, intet mindre.

  SvarSlet
 4. Hvor tager du bare flotte billeder, Anna! Lara ser så flot (sød) ud, der hun sidder fordybet i sin leg, i det mest fantastiske heksekostyme! :D

  Rigtig god weekend videre, og god fornøjelse med børneværelsene!

  Kh Marthe

  SvarSlet
 5. Kære Anne.
  Tak for sidst.
  Det er bare så skønt, det der med rolleleg.
  Merle lever sig også helt ind i en leg og det er lidt sjovt at lytte ved døren....Ü
  Kh Anja.

  SvarSlet
 6. Så synger i nok 'heksemutter lod en tudse riste som en ren kamusse. Rimme rum rimme rum, røg i lirum uhm uhm uhm'
  :-)

  SvarSlet
 7. Sikke en skøn lille heks! Jeg er helt enig i det med at kunen lege selv. Her er det en nødvendighed - som hjemmegående tror jeg at jeg ville blive bims af at skulle lege med børnene hele dagen og de har jo den skønneste fantasi og kan sagtens selv. Men ind imellem er det selvfølgelig godt at lege med, som du også siger :)

  Jeg nyder i øvrigt så meget nu, hvor vores to børn leger sammen - det kan du roligt glæde dig til.

  Og jeg kender det med at være hjemmemennesker - det er vi også her i huset. Jeg glæder mig til vi forhåbentligt får et glimt af børneværelserne - når processen er mere fremskredet ;)

  God søndag!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet