lørdag den 9. februar 2013

ForårskjoleTil blogtræffet sidste lørdag brugte jeg tid på at sy denne kjole, som dog først blev færdiggjort dagen efter. For den drillede nemlig rigtig meget:-)

Kjolen er syet i en meget glat, levende velour (købt i Lund sidste sommer - lækker farve og kvalitet, men træls at arbejde med). Desuden ville jeg have blonde langs lommernes kant, og selvom jeg havde styr på, at det skulle være elastikblonde, var det alligevel ikke så ligetil at få den til at ligge, så den ikke bøjer udad. Det endte med, at jeg måtte lave en lus for at få den til at sidde, som den skulle.

Derudover udfordrede bl.a. Christine mig til at lære at overlocke ribkanter på strækstoffer uden at sy dem på symaskinen først. Af tre gode grunde: Det går hurtigere, det giver et pænere resultat og en søm på symaskinen er ikke lige så strækbar som en overlocksøm. Men pyha, jeg skal lige vænne mig til ikke at have min "sikkerhedssyning", når jeg overlocker! Jeg kan dog sagtens se meningen med galskaben, og det er vel et spørgsmål om øvelse? (Og det er jo en af de gode ting ved et blogtræf - at vi kan hjælpe hinanden og udfordre hinanden - og der må jeg nok sige, at Christine er skrap;-))

På lommerne er der hjerter af strygestof i samme lækre grønne farve som ribkanterne. Det er første gang, at jeg sætter lysegrøn sammen med lyserød, men jeg synes det virker rigtig godt og frisk - så resultatet er i min optik en rigtig forårskjole.


_________________________


   A new spring dress to Lara. It is made of pink velour and with green hems, iron fabric and green lace. Pink and green are wonderful colors.  


17 kommentarer:

 1. FED farve og facon! Åh hvor ville jeg gerne eje dine kjoler i voksen størrelser og farver....

  SvarSlet
 2. den er vel nok flot! Jeg kan se, at du har overgivet dig til pink :-)
  Kh Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver jeg jo nødt til, når det nu er pigens yndlingsfarve:-) Sammensat med andre farver går det også an. Hun er dog ikke helt tilfreds, for der er ikke nok "sving" i kjolen, mener hun.

   Kh
   Anna

   Slet
 3. Really sweet dress and you got the cutest model for it :)

  SvarSlet
 4. Den er da blevet pæn. Jeg troede at det blev til en nederdel. Men en kjole er da heller ikke at kimse af

  SvarSlet
 5. Nydelig kjole, nydelig lille dame

  SvarSlet
 6. Hvor er den blevet flot, ser du ikke syede hætte på aligevel. De er rigtig gode sammen de farver. og hun er bare så fotogen, lille Lara.
  knus Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord:-)
   Nej, hætten blev for lille, kunne jeg se. Der skal jeg vist udvikle lidt mere på mønsteret først.

   Kh
   Anna

   Slet
 7. For en herlig kjole:) Lyserødt og grønt ble friskt og vårlig:)

  SvarSlet
 8. Hold fast hvor er den flot, virkelig lækre farver.
  Er mønstret dit eget eller hvor er det evt fra??
  Kh Lena =)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det:-) Mønsteret er mit eget.

   Kh
   Anna

   Slet
 9. Dejligt friske farver, så er hun klar til forår :)

  SvarSlet
 10. Så flot Anna.

  Jeg har de sidste par dage gået og tænkt på denne kjole, som jeg jo så, du var igang med til blogtræffet.
  Hvornår mon du ville vise denne yndige kjole frem på bloggen? Og mindsanten i dag, fik den lov til at se dagens lys på skærmen, og den er jo ikke til at stå for, især i de skønne forårsfarver. Nu mangler vi bare lidt mildere temperaturer:-)

  SvarSlet
 11. Wauw hvor er den bare smuk! Jeg går stadig og drømmer om dine kjoler, men det må vidst blive ved drømmen ;)
  God søndag til dig.

  Mange hilsner fra Ivalu
  http://ivalusen.blogspot.dk/ (tidligere Sukkerknalden)

  SvarSlet
 12. Nøj hvor er den lækker. Man kan vel ikke bestille sådan en i str 98 eller 104?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fro de pæne ord! Nej desværre - denne orker jeg simpelthen ikke at sy igen:-) Og velouren er også sluppet op.

   Kh
   Anna

   Slet
 13. Ja, jeg var jo ikke det mindste i tvivl om, at det ville blive en skøn kjole til din smukke pige - og som jeg sagde; så er der ikke tid til "unødvendige ekstrasyninger" når lillebror kommer - ikke skrap, men realist ;-) /Christine*

  SvarSlet